"DEPECHE MODE vs. BON JOVI" уикенд в София на 12-13 април

8 апр 2013, 08:25 ч. 207 / 3 15
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Depeche Mode vs Bon Jovi уикенд в аудио и видео ще зарадва феновете на двете групи в две поредни вечери. Depeche Mode партито е на 12 април, петък, а нощта на Bon Jovi е в събота, 13 април – точно месец преди концертите на двете групи в България. И двете партита са в столичния клуб "8th Ball" (бивш "Фейт") и са организирани от номинираните за парти на годината на „DJ Awards 2012” Telegraf DJs.

   „Много хора и клубове направиха напоследък партита на тези групи с променлив успех. Ние обаче сме техни фенове и ретро DJ-и с по 30 години стаж и помним всяка тяхна стъпка още от първия им ден и от първия им успех. Много ми е смешно като видя как примерно някой на 20 години, който пише, че започнал да се интересува от DJ-ство през 2010-а, прави парти на Depeche Mode. Има място и публика за всички, но какво ли може да предложи този човек на феновете, които знаят всяка песен и цялата дискография на групата наизуст – сравнено например с нас, които едва ли не сме изживели целия си живот с тяхната музика?”, казва djsupermax (Ники Русиновски), единият от организаторите.

   „Ники е съавтор на книгата „Откровение: Депеш Мод според "Ритъм", излязла преди техния засега единствен концерт в България. Правил е интервюта с бившия им член Алън Уайлдър, с Анди Бел от Ирейжър, с Крафтверк, със Симпъл Майндс и кого ли не от онези времена. Разбира се, има далеч по-отдадени от нас фенове, но трудно някой може да ни бие в този жанр – ние помним това време от собствен опит и цялата тази музика ни е минала през ръцете”, подкрепя го MC VaGro (Васко Громков), другият от организаторите.

   „Досегашните ни партита събираха по 300-350 души и бяха по-скоро ретро-маратони по 8 часа и с по 4-5 различни DJ-и. Сега обаче сме се постарали да е нещо съвсем различно”, обещават двамата.

   Те подчертават, че феновете на двете групи – и особено тези на Депеш Мод – са много взискателни, затова са подготвили специални екстри. Всяка от двете вечери ще съдържа всички клипове на официалните хитове на групите на видео, както и някои знаменити техни лайв изпълнения. Преди началото на вечерите ще звучат съответно новите албуми на Депеш Мод и Бон Джоуви. Плейлистът нататък включва още техни ремикси, редки версии, кавъри и солови изпълнения на членове на групите.

   „Това е за твърдите фенове, но партитата са насочени към широката публика, затова няма да се ограничим само до двете групи-титуляри на партито. Петъчната вечер е с подзаглавие New Wave & Synth Pop Night! и ще включва още десетки хитове и групи от онова време. Съботната пък е обявена като 80’s Rock & Metal Night! и тя наистина ще бъде такава, като няма да се ограничим само в 80-те или 90-те, разбира се – и двете групи свирят и до днес. Искаме обаче да пресъздадем истинската атмосфера от онова време, в което те са били най-добрите сред най-добрите, да направим буквално едно пътешествие във времето!”, казват Telegraf DJs.

   Васко Громков е организатор на ежегодния видински DJ Retro Fest, чието трето поредно издание бе номинирано в категорията Best DJ Party of the Year на последните Best DJ & Club Awards Bulgaria. Под името Telegraf DJs той и някои от другите участващи във феста DJ-еи организират периодично ретро партита в столичните клубове.

   И в двете вечери от Depeche Mode vs Bon Jovi уикенда вратите на клуба отварят в 20.00 ч., а началото на купона е в 21.00 ч. Входът е свободен.
DEPECHE MODE vs. BON JOVI

още за:

Telegraf Djs
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Фен 9.04.2013 14:41:03 отговори + 0 0
Аз не отричам, че има страхотни песни. Такива са:

Should Be Higher
Angel
Heaven
Slow
Welcome To My World
Alone

Ако в албума бяха влезли и:

All Thats Mine
Happens All The Time

А от идеите в

Secret To The End
Soft Touch/Raw Nerve
и
Goodbye

бяха орязани слабите части и беше сглобена една песен, албумът можеше и да мине за много як.
Учудва ме извънредно слабата Мартинова песен този път. "The Child Inside" просто не струва. Текстът не е лош, но дотам. Пък и вокалът звучи някак глухо. Трябва да призная, че аз съм много силно пристрастен към Мартин и от парчетата, които запазва за свои вокали винаги очаквам адски много. "Jezebel" миналия албум беше по-силно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Delta Machine 9.04.2013 12:12:10 отговори + 0 0
Съгласен съм за някои от изборените неща, албумът си има слабости, мен също ме дразнят определени повторения и прочие (текстовете на Мартин са много странно клиширани), но заедно с това има и наистина страхотни песни и най-важното - тази група продължава да поема артистични рискове. Нямам времето да го правя в широк анализ, за мен качествата на албума са очевидни, независимо от по-ръбестите му части. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Devo Tee 8.04.2013 22:04:41 отговори + 0 0
@Delta Machine - 2013-04-08 18:17:03

Откъде пък го измисли това - "групата няма желание да прави нов Violator и Songs Of Faith And Devotion"??
Че нали самите те, по време на работата по "Delta Machine", анонсираха, че се търси силата, мощта, китарите, звученето и атмосферата именно на тези два албума. И дори казваха, че новият албум бил за старите фенове.
Много си наивен, ако мислиш, че DM не искат да направят нов Violator. Искат, разбира се, кой не иска..., ама за съжаление не могат.

А мен ако питаш, Мартин капитално бърка понятията "блус" и "госпел". SOFAD не е блус, а госпел. Извънземен госпел. С триизмерни аранжименти.
В сравнение с него Delta Machine e dust in the wind.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 8.04.2013 19:12:02 отговори + 0 0
@Delta Machine

Приказваш клишета. Естествено, че никой здравомислещ меломан не очаква нови "Violator", "Black Celebration", "Ultra" и "SOFAD". Тези времена отдавна минаха.
Mузиката като цяло е в застой в композиционно отношение. Проблемът не е само при Депеш, той е почти навсякъде и това са нормални тенденции на изхабяване.
Но тук става въпрос за отстъп от нещо, в което DM доскоро нямаха равни. Аранжименти, звукозапис, продуциране, бленди, звуци, разнообразна и винаги грабваща мелодика. Съжалявам, но "Delta Machine" звучи като демо. Това е аматьорско продуциране. 20 секунди еднообразен гол звук върху един тон ("Broken", "My Little Universe")....това ли е движението напред от "Violator" и "SOFAD"? Или блусът? Дето блус с електроника вече е смесвал всеки трети електро експерименталист.
Ако си на това мнение, значи си болно devotee, което не вижда по-далеч от носа си.
Ами тези ужасяващи повтаряния на фрази с по 2-3 думи? Ето например - "Secret To The End" има чудесен куплет и преход, но този ужасен припев "Should’ve been you, Should’ve been you" до безкрайност, стои като залепен. Въобще не отива на парчето. Това са елементарни композиционни грешки. Всеки непредубеден специалист ще ти го каже.

"Playing The Angel" също е адски далеч от класическите Depeche Mode, но всички го харесаха, нали? Докато за "Delta Machine" досега не съм чул или прочел нито едно НЕАНГАЖИРАНО (не-фенско и не-професионална платена критика) положително мнение.

И за финал ще ти кажа, че слушах десетина пъти албума пред абсолютно непредубедени хора. Средна ръка меломани, запознати са с групата, харесват я, но не може да се каже, че са фенове. Е, слушайки "Delta Machine", без да ги питам споделиха, че "нещо новият албум на Depeche не е както трябва, не ми харесва и тоя път май няма да отида на концерта". Край на цитата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Delta Machine 8.04.2013 18:17:03 отговори + 0 0
Толкова много носталгични хора. Добре че Depeche Mode не са сред тях и е комплимент, че албумът им не се харесва от тези, които очакват нов Violator и Songs of Faith and Devotion от група, която няма никакво желание да го прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


rotaloiv 8.04.2013 16:45:46 отговори + 0 0
@Ванко от Монтана - 2013-04-08 15:54:35

Естествено, че новият DM е много по-добър от новия BJ. DM и BJ са несравними величини. Все едно да сравняваш Pink Floyd с The Rolling Stones.

Преблемът е там, че новият DM е много по-слаб от класическите DM-та. Дори и от DM-тата след Wilder. И изобщо от това, което сме свикнали да слушаме от тях. Като се замисля, "Delta Machine" не е по-слаб само от "Sounds Of The Universe", който е горе-долу същата полвинчата работа. И също звучи като демо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2013 16:37:55 отговори + 0 0
Аз бих се сТрамувал много, ако почти целият ми живот е минал Жон Бонжуви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 8.04.2013 15:54:35 отговори + 0 0
@ Анонимен - 2013-04-08 10:08:09

Последните албуми и на двете групи смучат със завидна сила.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
струва мис е че новият DM е много по добър от новия на BJ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2013 12:39:59 отговори + 0 0
а още по невменяемо да не прочетеш че са две поредни партита в един уикенд
ама както и да е
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ScarDust 8.04.2013 12:37:43 отговори + 0 0
Тва е най-невменяемото парти което може да организира някой. Лошото е че ще се напълни с още по-невменяеми 'фенове'... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кранц Фафка 8.04.2013 12:13:02 отговори + 0 0
Книжката в Ритъм на Ники Русиновски за Depeche Mode беше много приятна.

Колкото до аранжиментите, направо не мога да
повярвам, че чувам подобни решения в албум на Depeche Mode. Групата, която навремето постави стандартите за звук и многопластов аранжимент.

В "Delta Machine" е пълно с еднообразни, циклещи по 20-30-50 секунди на един тон звуци. Да не говорим, че има семпли, бленди и фрази от минали албуми. Което за тази група е непростимо.

Също и някои припеви са просто ужасни. Една и съща фраза, изпята двадесет пъти.

Единственото парче, на което се усеща истинска меланхолична DM атмосфера, е "Should Be Higher".

Другите парчета, които що-годе стават, са "Angel", "Heaven", "Slow" и "Welcome To My World".
Всичко останало е зле.

В b-side-овете има 1-2 попадения. "All Thats Mine" и "Happens All The Time" спокойно е можело да влязат в албума на мястото на недоразумения като "Soothe My Soul", "Soft Touch/Raw Nerve", "Secret To The End", "Broken" и "My Little Universe".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2013 11:56:25 отговори + 0 0
Depeche Mode никога не са имали толкова слаби аранжименти, колкото в Delta Machine. На места са направо аматьорски.
Инак, материалът е 50:50. Половината песни са хубави, половината - очевиден пълнеж.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ники Русиновски 8.04.2013 11:36:26 отговори + 0 0
До долния анинимен: Представям си какво щеше да стане, ако поне беше прочел новината, преди да я коментираш Но чукча хейтър, чукча не фен и обича да пише, не обича да чете... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2013 11:05:06 отговори + 0 0
"Завидна" е едно доста меко определение. Те смучат със СТРАШНА сила!
Иначе, парти "DEPECHE MODE vs. BON JOVI" е едно доста странно решение на онези, които го организират. Представям си го: половината клуб пълен с мрачни даркъри, другата половина - с пичо*и влюбени в Джон и любители на поп рока. Пускат "Always" - даркърите започват да драйфат. Пускат "In Your Room" - любителите на попа започват да заспиват. Пускат "It's My Life" - даркърите потропват нервно с крак. Пускат "Home" - любителите на попа са мега оттегчени. И така цяла вечер. Интересно събитие ще е ))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2013 10:08:09 отговори + 0 0
Последните албуми и на двете групи смучат със завидна сила. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".