Десетте най-четени новини на KATEHIZIS.COM през април

3 май 2008, 14:46 ч. 220 / 5 3
пред./следв.
   Дойде време за традиционния обзор на десетте най-четени новини на KATEHIZIS.COM през април 2008 г.

   От общо 378 публикации за този период на първо място е новината за отмяната на концерта на Doogie White в София (прочети). Тя бе видяна 2101 пъти, не защото шоуто отпадна, а заради начина, по който стана това. "Metal Katehizis" успя да се свърже директно с именития певец, по-късно направихме и интервю с него и излезе наяве нещо, което не бе изненада - името на Иван Лазаров и БГ РОК категорично се намира в черния списък на българските "псевдопромоутъри", чиито думи и действия априори трябва да се приемат с недоверие. А най-добре би било такива повече няма...

   За сметка на това, втората най-четена новина бе весела и забавна. Вече няма как да ви я покажем, тъй като тя беше първоаприлската ни шега, касаеща сексуалната ориентация на David Coverdale от WHITESNAKE. Вие хванахте ли се? Защото много други хора успяхме да излъжем, а публикацията ни, преди и след 1 април, бе видяна 1995 пъти.

   Третото място зае новината, видяна 1987 пъти и отразяваща едно силно положително събитие - концерта на KAMELOT, FIREWIND и FOREVER SLAVE в София на 18 април, с който новата промоутърска агенция "ABV Pro" стартира дейността си (прочети). Г-н Лазаров, така се прави концерт! Естествено, преди всичко е желанието и намерението такъв наистина да бъде проведен. Оказа се, че "ABV Pro" имат и нещо повече, което съвсем не е по-малко важно - необходимите умения за осъществяване на шоу, максимално близо до перфектното.

   DOWN е другата банда, която ще свири с METALLICA в София, стана ясно на 9 април. Отново доста приятна новина, която вие видяхте 1820 пъти (прочети). Четвърто място.

   Пета бе новината, че финландците SONATA ARCTICA ще заместят KROKUS за концерта на 6 май в Каварна (прочети). За едни тя бе добра, за други - не толкова, а общия брой нейни преглеждания бе 1607.

   На шесто място с 1529 виждания се нарежда изявлението, с което Timo Tolkki обяви края на STRATOVARIUS (прочети). KATEHIZIS.COM бе единственият сайт в България, който преведе без съкращения цялото съобщение, възлизащо на около осем машинописни страници. При това - няколко часа, след като то бе пуснато. Принципът "На работата лекото, на баницата - мекото" не е наш девиз. Нашият е "Сайт за Праведна Музика" и с него си вършим работата максимално добре и доколкото ни позволяват скромните сили.

   Седмо място и отново новина, свързана с METALLICA. 1511 пъти бе видяна публикацията, в която се съобщаваше, че групата ще изпълнява песни от новия си албум на предстоящото турне (прочети). Естествено, че това е интересно за нас, тъй като на 25 юли очакваме "Четиримата конници" за втори път в България. Макар и да не искаме много-много да ни пеят нови песни....

   На осмо място с 1306 виждания е скръбната вест за кончината на барабаниста на ФСБ Петър Славов (прочети). Мир на праха му!

   1184 пъти (девето място) четохте и препрочитахне подробностите за концерта на KISS в България, които ви съобщихме тук. Концерт на KISS ли казахме? Остават около 12 дни до него. Едва ли някой се съмнява, че последващият репортаж ще се нареди на челно място сред най-четените новини за месец май.

   На десето място е новината за сравнително тривиалния случай, в който риф от песен на една група прилича много на такъв на друга група. Но когато двете банди са BULLET FOR MY VALENTINE и PRIMAL FEAR, нещата стават по-интересни и вие видяхте тази публикация (прочети) 1158 пъти. За да разберете, че самите PRIMAL FEAR, чийто е първообразът на въпросния риф, казват, че нямат проблем с тази прилика.


   Като цяло април не беше особено бурен, в сравнение с предните месеци, когато първоначално се появяваха официалните информации за предстоящите големи концерти през пролетта и лятото. Сега те вече са съвсем близо - през следващия уикенд (10-11 май) в Ловеч са TWISTED SISTER и W.A.S.P., пет дни по-късно в София гостуват KISS!

   Нека обратното броене започне сега!


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 3.05.2008 19:17:25 отговори + 0 0
МИТАК, КИС са на 16, не на 12! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митака 3.05.2008 17:49:23 отговори + 0 0
аз пък по се кефя на Ловеч Рок феста май.Кис са много добри, ама Труистед са ми по- на сърце.Проблема е защо винаги няколко големи концерта в различни части на страната са през един ден.Примерно се Ловеч на 10-11 май,а Кис в София на 12май. Уайтснейк на 4 юли, а в Каварна започва на 5-ти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.05.2008 16:03:49 отговори + 0 0
Еее браво! Евала! ЧАКАМЕ КИССС ВЕЧЕ НЕАМЕ ТЪРПЕНИЕЕЕ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".