Десетте най-четени новини на KATEHIZIS.COM през февруари 2008 г.

2 мар 2008, 11:19 ч. 246 / 8 7
пред./следв.
Време е за втория месечен обзор на най-четените новини на KATEHIZIS.COM. Той е и за втория месец от 2008-а - февруари.
   Дори и когато годината е високосна, това е най-краткият месец от нея. Но, по неписано правило, това е и времето, когато промоутърите в България слагат на масата основните карти за предстоящите през пролетта и лятото големи концерти. Не изневерявайки на традицията, от "Metal Katehizis" следихме този процес от непосредствена близост, уведомявайки ви светкавично за всички интересни събития в родината ни. В думи и цифри - веднага след рекордния по брой новини януари 2008 г., KATEHIZIS.COM публикува още повече новини през февруари - 437...
   И то какви новини! - Официални потвърждения за концерти в България на: METALLICA, KISS, DEF LEPPARD, WHITESNAKE, MINISTRY и др. (случайно или не, почти всички тези събития, както и някои други анонсирани по-рано, ще се състоят през юли 2008 г.). И така се сбъдна предсказанието ни от миналия месец, че "през февруари новините за потвърдени от българска страна концерти ще са повече от непотвърдените, преобладавали през януари". Ето и фактите:

   Най-най-най-четената новина през февруари бе тази за официалното потвърждение на концертите на KISS и METALLICA от "Balkan Entertainment Company" (прочети). Тя отбеляза рекордните 6667 преглеждания, а събра и 270 коментара. Без коментар ;-) Трябва със задоволство да отбележим и, че "Metal Katehizis" разпространи първи информацията за шоутата на KISS и METALLICA, дори броени минути преди началото на пресконференцията на 13 февруари.

   Безспорно "Balkan Entertainment Company" удариха джакпота с тези два концерта. Това предизвика и ответна реакция, чийто автор остава неизвестен засега и която дойде от страниците на в-к "Телеграф". Газетата съобщаваше за машинации, за цифри на хонорари, за оттеглили се спонсори - с други думи, концертите на KISS и METALLICA били под въпрос. Преди да реагираме, потърсихме и отговора на въпроса. Най-лесното би било да лепнем "изрезката" от "Телеграф" на сайта си, правейки сензация по подобен на вестника начин, след което да не напишем нищо повече по случая. Но в това отношение "Metal Katehizis" работи професионално. Резонно поискахме официалната позиция на "Balkan Entertainment Company", получихме я и чак тогава публикувахме новина (прочети). Тя бе видяна и общо 2211 пъти, заемайки второ място сред най-четените през февруари. Радостното е, че в нея се съдържа и пълно опровержение на написаното в "Телеграф"!

   Третата най-четена новина за февруари 2008 г. - "Огромен интерес към концерта на METALLICA, билетите са пред изчерпване" (виж) бе видяна 2085 пъти и това е достатъчно доказателство, че заглавието й не лъже. А че интересът е огромен, ще си проличи и в по-следващите най-четени новини.

   На четвърто място е информацията за съвместния концерт на WHITESNAKE и DEF LEPPARD в София на 4 юли в рамките на "Arena Muzika" (прочети). Така "Sofia Music Enterprises" отвърнаха в някаква степен на хитовите събития на "Balkan Entertainment", но като се има предвид че от последните очакваме анонс и за шоу на BON JOVI в София, то можем да предположим, че "SME" все още не са казали най-тежката си дума. Новината за посещението на WHITESNAKE и DEF LEPPARD бе видяна 1964 пъти, като все пак тя дойде и една седмица по-късно от тази за на KISS и METALLICA.

   KISS ли казахме? Ден преди пресконференцията на 13 февруари, Eventim.bg направиха вероятно дребна техническа грешка, но в резултат на нея на страницата им при търсене на "KISS" излизаше информация за такъв концерт на стадион "Академик" в София на 16 май, даже и с цена на билетите (прочети). Такова нещо трудно можеше да остане скрито, наши читатели ни уведомиха за случая и ние не можеше да не пуснем новина. Тя зае пето място сред най-четените през февруари с 1502 виждания, повечето от които бяха генерирани за по-малко 24 часа.

   А за коя ли група е новината на шесто място? METALLICA, естествено. Но коя е новината няма да познаете - тази още от 18 януари за публикацията в списание "Хай Клуб", че James Hetfield и компания ще свирят у нас на 25 юли (прочети). А информацията там се оказа напълно вярна в най-важната си част (като изключим баснословния хонорар от 1,5 млн. евро). Понякога стават и чудеса. Тази новина бе най-четена през януари 2008 г. и шестата най-четена през февруари с 1420 виждания. Доста красноречиво. И изобщо - от десетте най-четени новини през втория месец на годината общо шест са за концертите на KISS и METALLICA, заедно или по отделно.

   Седмата новина (видяна 1035 пъти) касае фестивала, който за трети пореден път ще се проведе в Ловеч в началото на месец май. И за трети пореден път ще смени името си - от "Lovech Rock Fest", през "Lovech Music Fest", та до "Lovech Party Fest" (прочети). Въпреки, че е най-близко във времето, за феста на този етап няма никаква официална информация. Но и неофициалната засега е достатъчна. TWISTED SISTER (вероятно) и W.A.S.P. (почти сигурно) ще свирят в Ловеч тази година. Все пак, пише го на официалните им сайтове (без при TWISTED SISTER да се споменава мястото).

   И, не - това не е всичко за предстоящите в идните месеци концерти. Не е всичко дори само за най-горещия от тях - юли. На 12-о число, по покана на "Tangra Mega Rock", в София ще свирят MINISTRY (прочети)! Това бе осмата най-четена новина през февруари (видяна 969 пъти), а, както знаете - предстоящото турне на MINISTRY ще бъде последното преди групата да преустанови съществуването си, така че гостуването у нас става още по-ценно.

   "NILE, GRAVE, BELPHEGOR в България на 7 септември?" - новина с въпросителна (прочети), но от голям интерес за почитателите на по-екстремните стилове. Девето място сред най-четените през февруари 2008-а с 947 преглеждания, събрани само за 4 дни.

   Почетното, десето място е отново за новина, свързана с концерта на KISS. Публикацията, съобщаваща, че промоционалните билети на по-ниски цени за шоуто на 16 май са свършили за три часа (прочети). Тя бе видяна 921 пъти и затвърди обстоятелството, че най-голям интерес през февруари (съвсем закономерно) предизвикаха посещенията в България на METALLICA и KISS, ако и първата банда да е гостувала у нас и по-рано.

   И за да завършим - сега е началото на март. Фестивалът в Ловеч е безплатен, през май е само концертът на KISS, през юни този на Mark Knopfler, а през юли - METALLICA, WHITESNAKE, DEF LEPPARD, MINISTRY, "Kaliakra Rock Fest", Lenny Kravitz. Да не забравяме и KAMELOT, FIREWIND и FOREVER SLAVE на 18 април, като ни очакват и други не толкова големи събития. Възможно е! - Възможно е да намалим цигарите, високоалкохолните напитки, бирата дори (!), но да успеем да съберем средства поне за тези предстоящи концерти, които ни вълнуват в най-голяма степен. Защото ще си струва!

   We Have To Rock!


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Sungrief 5.03.2008 12:05:38 отговори + 0 0
and WE ROCK ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 3.03.2008 09:53:57 отговори + 0 0
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ротен 2.03.2008 23:01:04 отговори + 0 0
То за Сото от друг портал излезна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 2.03.2008 18:51:59 отговори + 0 0
Keep f*cking support metal! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Varg Vikernes 2.03.2008 13:59:37 отговори + 0 0
Ами на тия дето ще са си в БГ лятото честито! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хм 2.03.2008 13:56:05 отговори + 0 0
За пестенето - ще пестим, остава да си освободим и време, за да отидем на най-яките концерти и всичко ще е наред. Дано! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ник 2.03.2008 13:24:26 отговори + 0 0
а новината за концерта на jeff skot sotto защо не е най- четената?хахахахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".