Десетте най-четени новини на WeRock.bg през ноември 2021 г.

5 дек 2021, 17:01 ч. 643 / 6 1
пред./следв.

   Интернет термините "скалпиране" и "скалпер" са сравнително нови за нашата държава. Подобни действия има и във финансовата онлайн търговия, а и при масовите събития - концерти, спортни и др. Какво правят скалперите за концерти, за които се очаква голямо търсене на билети? Заобикаляйки чрез множество различни регистрации ограниченията на тикетинг системите за покупка на билети, те успяват да се сдобият със стотици, а понякога и хиляди билети за предстоящи концерти. Често пъти това се извършва и чрез ботове. Така официално билетите свършват и от там нататък биват пуснати на вторичния пазар на много по-високи цени. Съществуват дори сайтове, специализирани за такъв вторичен пазар на билети. Формално те не нарушават правилата и закона, защото изглежда, че хора, които са си купили билети по стандартен и легален начин, искат просто да ги продадат с печалба.

   През 2019 г. избухна скандал, при който се твърдеше че концертният мастодонт "Live Nation" и групи като METALLICA и др. са пласирали количества билети директно на вторичния пазар. Не бяха направени големи разкрития, но съмнението остана.

   Защо правим това отклонение? Защото концертът на ARCTIC MONKEYS в България се разпродаде с невиждана за страната ни скорост. Оказа се, че е бил мишена на скалпери и те са предизвикали изчерпването на билетите. А какво общо има това с най-четените новини на нашия сайт? Поради изключително доброто ранкиране на WeRock.bg в "Гугъл" сайтът ни най-често излиза на първо място при търсене на конкретни концерти в България. А за скалперите родният пазар е непознат. И търсейки информация и къде се продават билети за шоуто на ARCTIC MONKEYS, те попадаха на WeRock.bg. И генерираха брой прочитания на новината ни за концерта, сравним с новините от преди години за гостуванията на Голямата четворка, AC/DC, първото посещение на NIGTWISH у нас и съвсем не много други подобни.

   И така - през ноември 2021-ва WeRock.bg отбеляза 77 673 уникални посещения (по данни на "Google Analytics"). Върхов ден бе 16 ноември (когато бе анонсиран концертът на ARCTIC MONKEYS) с 6423 уникални визити. През предпоследния месец на годината публикувахме 218 новини, които бяха видени общо 99 737 пъти. Читателите ни написаха 581 коментара. Ето и статистика за 10-те най-четени новини:

 

 

още за:

Werock.bg


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


....... 6.12.2021 11:53:42 отговори + 1 0
Демек на разпродаден концерт може и половината капацитет на мястото да не е зает ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".