Десетте най-четени новини на WeRock.bg за септември 2014 г.

4 окт 2014, 11:35 ч. 350 / 9 3
пред./следв.

   Ще започнем настоящата публикация с едно пояснително отклонение. В него ще разясним, вкл. нагледно, предизвикващото смут у някои наши читатели обстоятелство, че често в 10-те най-четени новини за месеца се появяват такива от предишни месеци и години.

   Преди всичко - най-четените новини за месеца не са задължително от съответния месец. По всяко време най-четена може да стане всяка една от близо 30 000-те новини в базата данни на WeRock.bg. Търсенето с "Google" в над 90% от случаите е основен начин за намиране на информация в Мрежата. От своя страна, при приблизително равни други критерии, "Google" дава предимство най-често на по-стари публикации. Една такава наша новина е схемата на стадион "Васил Левски", която публикувахме през 2008 г. преди концерта на METALLICA в София. Търсене на "Васил Левски" и "схема" чрез Google.bg в повечето случаи вади на първо място тази наша публикация, вкл. и в резултатите при изображенията (вж. фигурите по-долу). Това търсене се провежда изключително често всеки път, когато на спортното съоръжение се играе важен/интересен мач или има предстоящ голям концерт. Случвало се е дори в един месец да съвпаднат и двете събития - и голяма футболна среща, и голям рок концерт. Не бива да ви учудва обстоятелство, че в такива периоди най-четена става новината за схемата на стадиона. Това е напълно в реда на нещата.

   През втората половина на тази година подобно явление се забеляза и с друга наша публикация - репортажът ни от първия ден на фестивала "Kavarna Rock" през миналата, 2013, година. В неговото заглавие ние използваме фразата "Буря от метъл в Каварна", което, оказа се, включва изключително деликатната за всеки морски град дума "буря". През това лято по и около Северното черноморие се случиха не едно и две природни бедствия, съпроводени с порои, бури, наводнения и т. н. Морската ни рок столица имаше късмет и не понесе големи удари, но хората, живеещи във и около града, със сигурност често търсят информация за Каварна и "буря". Попадайки на нашата новина, много потребители я отварят - от любопиство или случайно, но увеличавайки значително броя на преглежданията й.

 

 

   Надавяме се да дадохме достатъчни обяснения по тези въпроси, а сега да преминем към най-четените новини за септември 2014-а.

   През деветия месец на годината WeRock.bg отбеляза 109 500 уникални посещения (по данни на "Google Analytics") и публикува 316 новини. Те бяха видени общо 100 150 пъти, като читателите ни написаха 1111 коментара. От 8 септември е факт и новият ни сайт, с който вече повечето от вас са свикнали. На 21.09 отбелязахме 13-ата си годишнина и с чудесен концерт на германските хеви метъл класици GRAVE DIGGER. Десетте топ новини са както следва:

  1. Вижте схема на входовете и секторите на стадион "Васил Левски" - видяна 7855 пъти
  2. Кончината на Ники Адамса налага отмяна на благотворителния концерт на 18 септември - видяна 5105 пъти
  3. Буря от метъл в Каварна - Ден първи на фестивала "Kavarna Rock 2013" - видяна 3015 пъти
  4. Десетият фестивал в Каварна ще бъде на 26-28 юни, пускат 1000 билета предварително - видяна 2962 пъти
  5. Стартира изцяло обновеният уебсайт на WeRock.bg - видяна 1745 пъти
  6. Gene Simmons: "Рокът е окончателно мъртъв" - видяна 1493 пъти
  7. WeRock.bg отбеляза рождения си ден с прекрасен концерт на GRAVE DIGGER - видяна 1392 пъти
  8. AC/DC обявиха подробности за новия си албум, както и че продължават без Malcolm Young - видяна 1384 пъти
  9. Култовият клуб "Строежа" в Студентски град затваря - видяна 1381 пъти
  10. PINK FLOYD разкриха обложката и съдържанието на новия си албум, посвещават го на Rick Wright - видяна 1355 пъти

 

още за:

Werock.bg


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kosta on da bridge 5.10.2014 12:41:04 отговори + 2 1
И все пак, не се разбра добре защо се получава някакси така? Остана нещо неизказано, неназовано... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lector 5.10.2014 12:59:55 + 2 0
Сезирай Прокоратурата, ВСС, ВКС и ВАС. Поискай ДАНС и специална парламентарна комисия да разседват случая, а ако не успеят - да дойде помощ от Интерпол и ЦРУ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аааа 4.10.2014 16:18:57 отговори + 3 1
И това обяснение няма да го разберат някои хора... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".