Деца бежанци от Украйна посетиха над 500 музикални урока в "RockSchool"

10 ное 2022, 15:03 ч. 419 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Над 500 безплатни музикални уроци дадоха учителите от екипа на RockSchool в София и Варна на 30 украински деца бежанци като част от кампания, подкрепена от програмата „Ново начало" на BG4UA и Фондация BCause.

"Започнахме тази кампания самостоятелно, но се радваме, че получихме допълнителна подкрепа", споделя Боян Симеонов, управител на RockSchool и Фондация "Музика за България". Във видео, представящо резултатите от проекта, кой разказва още: "Най-големият успех на проекта е, че успяхме да донесем щастие на децата и друга перспектива в тази житейска ситуация. Проектът повлия супер положително и на екипа на RockSchool, защото ни показа реалните лица на деца, които бягат от война".

Във видеото своята музкална и житейска история представят някои от децата, включени в проекта. Те споделят още какви са мечтите им, както и какво са научили по време на уроците в RockSchool.

"Такива проекти помагат най-вече с това, че успяват да изместят погледа на децата към нещо друго, тъй като стресът, който те преживяват вече 6 месеца, е огромен. Ние успяваме чрез музика да им покажем нещо красиво, да им покажем, че светът не е чак толкова лошо място, въпреки обстоятелствата, които ги заобикалят", разказва един от учителите, включили се в проекта, Живко Сираков.

Гледайте цялото видео от проекта на RockSchool и Фондация "Музика за България" тук:

 

 

rockschool Украйна уроци



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".