Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов фолк метъл проект - ГОРЯНИ

4 окт 2021, 13:34 ч. 1231 / 7 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

През месеците на пандемия певецът Димитър Аргиров и дуетната му половинка от фолклора Соня Чакърова записаха нова музика в различен за тях стил: фолк метъл. Първият сингъл на групата „ГОРЯНИ" - „Змейова тайна", вече е наличен във всички онлайн платформи за дигитален даунлоуд.

В проекта има и италианско участие в лицето на китариста Graziano "Il Conte" Demurtas, с когото Димитър Аргиров е работил вече и в соло проекта DIMMI ARGUS.

Димитър и Соня не базират музиката си само на българския фолклор, а искат да включат и теми от митологии, приказки и легенди. Името на групата няма нищо общо с горянското движение, a е по-скоро вдъхновено от много стари времена, когато край огъня в гори и пещери древните хора създавали истории за митични създания и странни чудеса. Стартовата песен разказва за един змей и любовта му към самодива, което е невъзможно да се случи и е съгласен дори и да умре, но мечтата му да се сбъдне. Плановете на Митко и Соня са съвсем скоро да започнат да представят своята продукция из страната по клубове и фестивали. До момента към тях са се присъединили български музиканти и групата е вече сформирана. Окончателният line-up ще бъде обявен съвсем скоро.

Линк към сингъла на Горяни:

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Keeper of the seven keys 4.10.2021 22:15:07 отговори + 3 0
Дори само заради името им ще ги чуя и ще им дам шанс. Заслужават го. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 4.10.2021 16:00:51 отговори + 12 1
Композицията ми харесва, обаче миксът е тотална аматьорщина. И двамата са добри певци. Защо не се чуват по-добре? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".