DIMMU BORGIR работят усилено по нов албум

9 сеп 2009, 08:07 ч. 178 / 1 20
пред./следв.
DIMMU BORGIR, които накараха българските фенове и "фенове" да водят коментарни и форумни войни с историческия си концерт в Каварна на 15 август (в рамките на "Thrash till Death Fest"), а след това разбуниха и световната метъл общественост с изгонването на клавириста Mustis и басиста Vortex, разпространиха следното съобщение:

   В момента сме наполовина на [процеса по писане на песни за нов албум] и на този етап сме изключително доволни от материала. Ще има оркестър и хор, които тепърва трябва да изберем, но съдейки по това, което се оформя засега, [творбата] ще бъде тотално масивна и тежка, мрачна и епична!




още за:

Dimmu Borgir


Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Да еба!!! 11.09.2009 18:34:23 отговори + 0 0
Чуй предпоследния албум на Chimaira, американската група. Метълкор е малко общo, но ок. Да, явно не съм схванал идеята за албума на Mayhem, но то си е все Химера, пък разликата в правописа не съм я хванал. Но реших, че сравнението с групата Химера не е толкова неудачно, колкото изглежда на пръв поглед, защото да кажеш, че няма поамериканчване в In Sorte си е глупост, а и наистина има допирни точки в конструкцията на някои рифове в предпоследния албум на Chimaira. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 10.09.2009 10:25:50 отговори + 0 0
Да еба!!! Chimera,не Chimaira,едното е албум на Mayhem,другото американска метъл(кор) група,има огромна разлика между двете и нищо поамериканчено няма в боргир,ако беше навътре с нещата още 1999 боргир свиреха в Америка с успех(през нея година и Емперър и Сатирикон също свириха отвъд големия гьол,така че определено не са само те),а който го интересуват текстове да ходи на поетични вечеринки и/или да слуша прогресив(нищо против стила,особено норвежкия,),пък спора вече стана хипер безсмислен,като издадат албум тогава,ще се правят изводи,критики,хвалебствия,кой липсвал,кой колко добив от рапица очаква,това е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

-- 9.09.2009 21:37:03 отговори + 0 0
Еее браво толко ни харесаха че са си търсат повод да дойдат пак тука - с новия албумец. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 9.09.2009 20:35:42 отговори + 0 0
А стига вече с тези двамата, няма ги вече.
Какъв принос е имал Mustis досега, ще разберем след като чуем новия албум.
Колкото до Vortex и плейбек, това е несериозно. Но много се издразних, че в Каварна на 2/3 от вокалите му звучаха фалшиво.
Друго нещо. За много хора текстовете не са чак толкова важни, колкото музиката и вокалната мелодия. Да не говорим, че за да се разбере за какво иде реч в Боргирска песен, трябва първо да четеш и същевременно да слушаш текста.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да еба!!! 9.09.2009 20:21:34 отговори + 0 0
Едно е работата по албума да напредва, друго - да заявят, че са го направили до половината. В смисъл, това е някакво доста пo-конкретно изказване, става ясно, че не просто са нахвърляли разни идеи преди изгонването на Mustis и Vortex, а имат бая стабилна представа за това какво целят и какво предполагат, че ще се получи в крайна сметка. Цитирах го просто защото е едно изречение и е напълно синтезирано и точно.
Enthrone е много голям скок в развитието на бандата, но ако сега изкарат нещо от сорта би било нелепо. Малко ме съмнява, че Mustis не е имал идеи за последния албум, по-китарен е напълно умишлено, целят се в американския пазар, вече го казахте - Chimaira. А, освен това, си има оркестър, не не знам кaквo си слушал, Wargasm, не е от живи музиканти, но има оркестър. Просто е доста по-малко отколкото в предните албуми.
Относно текстовете в In Sorte(май в предишните албуми лириките не са само на Silenoz), мисля, че са бая слабички. И са, освен това, принципно текстовете са съвсем различна плоскост от музиката. Който каквото ще да си разправя, но са малко блек групите, които имат наистина стойностни текстове. То като цяло текстовете на песни рядко си заслужават, защото ги пишат музиканти, а не поети (от кого са поети, хохохо). Не казвам, че няма уникални текстове, просто на повечето групи не струват.
А плейбекът на Vortex е някаква безумна фикция, има едно убийствено DVD на Arcturus, може да се гледа песен по песен в youtube, там човекът не пее по 40 секунди в общо 6 (да кажем) песни, както е в Borgir, ами си е вокалист на групата. Направо уникален. Тааа... не пее на плейбек. И ся най - заядливо ще кажа, че Том Арая е вокалист, колкото Къци Вапцаров е шоумен... и вокалист...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 9.09.2009 19:29:05 отговори + 0 0
Ако си в Америка,може да е Мъстис,ама тук сме Европа и човека си е Мустис,а ако имаш някоя касетка на групата уизардка,в някои албуми е Mystis,така че може да е смешно ама е истина(като тъп американски пример мога да дам Майкъл Шумахер,а човек определено не се казва така,пусто поамериканчване)
В Enthrone го няма Вортекс(или Воуртийкс ако му казват така в Америка и държете така да се изговаря),а албума не е лош,в последните два пее малко,така че може и без него(но Borknagar не може)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 9.09.2009 19:11:58 отговори + 0 0
" Анонимен - 2009-09-09 14:21:10
Ще поживеем пък ще видим що за творба ще създадат
Честно казано аз съм скептично настроен относно този нов албум, защото според мен Мустис е невероятен композитор, а и без Вортекс, и чистите му вокали не мисля, че ще е нещо добро. Но както казах, ще поживеем и ще видим "
Взе ми думите ;-) Оркестър и хор ми звучи добе ;-) А Vortex,не пее на плейбек по дяволите,стига клевети и глупости...
Ама едно нещо ми е много интересно,защо всички му викате "Мустис" Звучи адски смешно и ме съмнява това да е правилното произношение...Мъстис е къде къде по-добре,не съм експерт,а и не знам от къде идва името,но е по-логично да е така (must се чете "мъст",а не "муст")....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 9.09.2009 18:09:31 отговори + 0 0
Да еба!!! за пореден път доказва, че никакъв го няма и въобще не е в течение на нещата Това, че работата по албума напредва се знае от доста време, стига някой да си е направил труда да го прочете. Виж новината за оркестъра и хора ме радва. In Sorte Diaboli беше изцяло дело на Silenoz и липсата на симфоничен оркестър ( бил той електронен, бил той от плът и кръв ) го оставяше ( албума ) някак сух и претупан, със странен привкус на Chimera на Mayhem ( особено в The Ancestral Fever ), както вече веднъж се изразих. Поне аз така мисля де. Mustis почти тотално си беше спестил принос за In Sorte Diaboli, даже в едно интервю около излизането на албума, Shagrath беше казал, че клавириста им ( Mustis ) не е дошъл с нови идеи, така, че творчеството се полага на Silenoz, който като китарист е логично да го направи по-китарно ориентиран. Но все пак Dimmu Borgir лош албум нямат и съм сигурен, че новия ще бъде по-силен от последния.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

\m/ 9.09.2009 17:47:37 отговори + 0 0
slayer, аз лично съм чувал 3 пъти как пее Vortex на живо - покъртително е, и няма нищо общо с плейбека, нещо бъркаш сериозно групата, това да не ти е Депеш Мод или Мадона... Ако искаш, намери някое концертно клипче на DIMMU, в нета е пълно, и ще се убедиш, че при тия пичове плейбек няма. They ROCK! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 9.09.2009 17:28:26 отговори + 0 0
Да еба!!! Silenoz още в интервюто за z-roск каза,че всички текстове и половината песни са измислени(съотноветно остава и друга половина),а и все пак до '98 сакати ли са били,че тогава като идва 18 годишния сладур(който безпорно има качества) и им прави всичката музика,а както виждаш има кой да им свири клавирите
slayer е прав за mustis,но vortex си пее на живо,даже бих казал,че последно време много странно го правеше,все пак бях на някой,друг метър от него на 15-ти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


slayer 9.09.2009 17:13:20 отговори + 0 0
вортекс е един невероятен палячо.
чистите му вокали хахаха.
някой да го е чувал да пее наживо?
едва ли защото на всеки концерт неговите чисти вокали са на плейбек.
това го знае всеки човек който е гледал поне малко записи на концерти на диму както и ги е гледал на живо така че неговите чисти вокали са по-скоро плод на някой технологията.
мустис......
преди мустис може би диму не са били добри.
мустис го харесват 13 годишните блек метълки които искат да бъдат различни от техните чалга връстнички или пък тези които харесват хим......
за повечето от истинските фенове на диму първите им албуми са най-тачени и ценени така че не вярвам че на някой истински фен изобщо му пука за тия двамата палячовци
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да еба!!! 9.09.2009 15:07:17 отговори + 0 0
"В момента сме наполовина на [процеса по писане на песни за нов албум] и на този етап сме изключително доволни от материала." Как за седмица и половина го написахте до половината, а? Или и тоя албум ви го е завещал Mustis. Хайде, borknagar, напиши ми, че "ако с авторските права всичко е уредено" и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.09.2009 14:48:54 отговори + 0 0
Като го нямаше Вортекс и чистите му вокали, все едно пък е било много лошо. Двама души напуснали групата, да не е умрял някой. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.09.2009 14:21:10 отговори + 0 0
Ще поживеем пък ще видим що за творба ще създадат
Честно казано аз съм скептично настроен относно този нов албум, защото според мен Мустис е невероятен композитор, а и без Вортекс, и чистите му вокали не мисля, че ще е нещо добро. Но както казах, ще поживеем и ще видим
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 9.09.2009 13:37:16 отговори + 0 0
Надявам се да е доста по-тежък и брутален от послените два.Взеха да прекаляват с тия оркестри . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


v3x 9.09.2009 11:54:05 отговори + 0 0
При положение, че Galder е много голям композитор (също както Shagrath и Silenoz (при положение че са писали по-голяма част от албумите)) не виждам причина да не стане добър албум. Нещата на Galder с Old Man's Child са много силни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bubi 9.09.2009 10:28:23 отговори + 0 0
оу йе!чакам с нетърпение!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

festar 9.09.2009 10:19:17 отговори + 0 0
Това е Galder китариста,слушай Old man`s Child ще ти стане ясно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GrozeN 9.09.2009 10:03:03 отговори + 0 0
Някой ще кажели коя е плешивата , мустаката чичка на втората снимка , щото не съм фен на групата ама имам същата фанелка . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 9.09.2009 09:11:45 отговори + 0 0
Абе какъв Вортекс(макар че съм му голям фен,както си личи де) и Мустис,вожда Шаграт и компания пак ще властават(е ако не се осерат де),кой ще бъде клавирист,еми като ви казвам,вие "ах сега няма да го има сладкото лице на сладура,който свири на йоника" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".