Dino Cazares разкрива как е получил името на FEAR FACTORY

24 апр 2021, 10:46 ч. 974 / 5 3
пред./следв.

   В ексклузивно интервю за британското списание "Metal Hammer" китаристът Dino Cazares разкрива подробности за проблемите, свързани с името на FEAR FACTORY и как той е успял да придобие 100% от правата върху марката.

   Музикантът споделя, че съдебният спор не е бил с вокалиста Burton C. Bell, каквито предположения имаше, особено след като последният напусна групата. Всъщност бившите членове Raymond Herrera и Christian Olde Wolbers са завели искове срещу Bell и Cazares. Приблизително по това време фронтменът е обявил личен банкрут. Според американското законодателство, когато някой обяви фалит, той трябва да декларира абсолютно цялото си имущество. Ако нещо не бъде декларирано, се приема, че е направен опит да бъде укрито и собствеността се отнема от съда.

   При обявяването на банкрут Burton не е декларирал търговската марка FEAR FACTORY. Тя е била отнета и буквално предложена на търг. Cazares е наддавал заедно с други кандидати и е успял да предложи най-висока цена. Китаристът не разкрива точните суми, но коментира, че се е наложило самият той да обяви фалит и да помоли феновете за финансиране на предстоящия албум, което се случи с краудфъндинг кампания.

   Описаното по-горе е съвпаднало и с развода на Dino, което допълнитело е усложнило ситуацията и утежнило положението му. Но сега нещата се развиват в положителна посока. Както знаете, новият албум на FEAR FACTORY "Aggression Continuum" ще излезе на 18 юни. Вече чухме и първия сингъл "Disruptor". Материалът за творбата е записан още през 2016/2017 г. с участието на Bell. След това някои инструментални партии са преработени и е направено ново миксиране от Andy Sneap (TESTAMENT, MEGADETH).

 

dino cazares



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ПФФ 25.04.2021 15:21:45 отговори + 2 0
Прекалено еднообразни станаха... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НЕ! 25.04.2021 19:33:12 + 1 0
така се получава, когато група от четири човека, с четири креативни сили се превърне в солов проект Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 25.04.2021 06:49:43 отговори + 3 0
Да знаех, че да взема аз да им купя името D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".