Днес излиза "The Dark Side of the Moon Redux" на Roger Waters, чуйте го

6 окт 2023, 06:13 ч. 1446 / 18 7
пред./следв.

   Обновени/алтернативни и др. версии на албуми отдавна не са новост. Всеки месец излизат ремиксирани и ремастерирани варианти на различни творби. Изискващите доста повече време и работа в студиото презаписи логично са по-редки, но вече има не един и два такива.

   Повечето от записаните наново албуми са или в същия, или леко променен, или изцяло реформиран състав на бандите. Много голяма рядкост са творби, презаписани от бивш/и член/ове. А какво означава да презапишеш абсолютна класика като "The Dark Side of the Moon" на PINK FLOYD? Въпреки няколкото пуснати предварително парчета от Roger Waters, е все още трудно да се каже дали това му действие има стойност или граничи с лудост.

   Най-честите мотиви, оповестявани като причина за презапис, са осъвременяване, нов "прочит", изчерпване на тиража и неуредени авторски права и др. подобни. А какви доводи изтъкна Waters при анонса, че ще презапише DSOTM? Че той е единствен автор на творбата и иска "да се отърве" от "досадното ние", когато някой от другите членове на PINK FLOYD говори за албума. Почти сигурно това е прецедент.

   И така - "The Dark Side of the Moon Redux" на Roger Waters е пред нас. По-долу може да чуете всички 10 композиции и да прецените за себе си дали 50 години след издаването на този епохален албум реновирането му по такъв начин е обосновано.

 

roger waters



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


wtf 7.10.2023 15:20:19 отговори + 3 6
Какво пък общо имат Металика с гении като Пинк Флойд, бе? Металица тръгнал с боговете на рока да сравнява, смешко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 7.10.2023 17:45:47 + 3 4
Този пък "гений". Много си зле. Никой не ти сравнява Металица с Флойд. Но трябват повече от 2 мозъчни клетки, за да го разбереш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1902 7.10.2023 12:57:23 отговори + 9 2
Велик албум но оригинала. Уотърс е голям музикант но малък човек. Дейвид Гилмор Велик. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 7.10.2023 12:39:32 отговори + 5 3
Изслушал съм всички албуми на Металика след 1988 г., повечето с голяма мъка, за да мога да ги плюя.
Това недоносче ще го плюя без да съм го слушал!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

We Floydians 7.10.2023 08:50:30 отговори + 6 2
Абсолютна повърня... Роджър Уотърс е гениален музикант и композитор, но е абсолютен г.з.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ion 7.10.2023 03:45:13 отговори + 7 3
Пълен шит. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Danny Carey 6.10.2023 22:24:57 отговори + 5 4
Скептичен бях, но е интересен. Струва си да се чуе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".