Доктор Врабевски поема разходите по възстановяването на Културния център в Битоля

5 юни 2022, 09:55 ч. 844 / 7 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

След опожаряването: Д-р Врабевски поема разходите по възстановяването на Културния център в Битоля

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов“ в Битоля след като вчера средището на българщината в западната ни съседка бе опожарено.

За щастие няма пострадали след вандалския акт, но са нанесени материални щети по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с тържествена церемония отново с финансовата помощ на д-р Врабевски.

Екипът на Фондация Българска Памет осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма.

Припомняме, че д-р Врабевски е основният спомоществувател на културен център „Иван Михайлов“. Основателят на Фондация Българска Памет от дълги години подкрепя финансово дейността на центъра и до този момент е направил множество дарения към организацията, част от които са преотстъпване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията и закупуване на голяма част от оборудването.

„Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив –продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите по материалните щети от палежа”, сподели Георги Църномаров от Културен център „Иван Михайлов“, Битоля.

 

Културен център Битоля



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Минчо 5.06.2022 16:52:20 отговори + 4 6
Единственото,което би могло да сложи край на тази безсмислена връжда е обединението на двете страни!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ентилегтуалетс 6.06.2022 13:12:00 + 4 3
Викаш, решили са си проблемите хората в Европа с обединения, само ние тук още се мотаем с Македония. Както обединението на 15-на републики между 1922-1940 г. в СССР, "обединението" на Германия и Австрия през 1938 г., създаването на социалистическа Югославия през 1945 г., са сложили край на всички вражди, пардон "връжди". Vivat academia, Vivant professores! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".