DVD-то на METALLICA "Quebec Magnetic" продаде 14 хил. копия за една седмица

23 дек 2012, 11:23 ч. 92 / 2 46
пред./следв.
Новото концертно DVD на METALLICA "Quebec Magnetic" продаде 14 000 бройки за първата седмица след появата си в САЩ, заемайки втора позиция във видеокласацията на "Billboard". Дискът е издание на новосъздадения собствен лейбъл на групата "Blackened Recordings" и се продава на атрактивната препоръчителна цена от 16 долара, вкл. блурей версията. Подробности за съдържанието на "Quebec Magnetic" ви съобщихме още през октомври.
metallica - quebec magnetic dvd

още за:

MetallicaКоментари   (46)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Katehizis.com 27.12.2012 09:08:19 отговори + 0 0
С това сме напълно съгласни. Но през цялото време ти не отговори на дълга поредица от въпроси, които просто оборваха тезата ти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 27.12.2012 03:03:24 отговори + 0 0
Discernit sapiens res,quas confundit asellus! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 27.12.2012 02:02:19 отговори + 0 0
Sutor, ne ultra crepidam! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 27.12.2012 01:31:41 отговори + 0 0
O sancta simplicitas! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 27.12.2012 00:37:11 отговори + 0 0
Ето ти и още малко образование - няма такова същество, което да си завира главата в пясъка, когато иска да се скрие. Вече знаем, че си и неук. И сега да не се обидиш - това е "критика". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 26.12.2012 23:44:02 отговори + 0 0
За да образовате когото и да било, трябва първо самите вие да довършите собственото си образование и да не пишете щуротии в сайта си. Когато някой ми направи основателна забележка, нямам навик да си завирам главата в пясъка, както очевидно правите вие, или поне някой от вас. В тази връзка, благодаря на Тигър. Не очаквам от вас благодарност за това, че във втория си коментар под новината ви посочих два примера за нормално звучащо заглавие. Относно това кой отговаря избирателно, за пореден път питам дали щом някъде напишат някоя глупост, вие не трябва да оставате по-назад. Това за хапчетата не е особено възпитано, жалко, че няма хапчета за лечение на комплекси. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 26.12.2012 22:45:05 отговори + 0 0
Не само да ви радваме, но и да ви образоваме. Едно благодаря не каза, че тук добри хора те научиха как се слагат интервали при препинателните знаци. Може да се върнеш в училище и да просветлиш и твоите велики учители там
Заяждане не е критиката, а начинът по който е изказана. Но това не ти отърва да разбереш. Както и не ти отърва да не продължиш да отговаряш съвсем, съвсем избирателно.
Сега си набави хапчета против сън и бягай да обясняваш на всеки, който употреби "неправилно" възвратното местоимение "се", че е неграмотен.
Примери този път няма да даваме, защото няма да са в твой интерес и ще се направиш, че не си ги видял
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 26.12.2012 21:07:24 отговори + 0 0
Край!!! Албумите сами се продавали?!? Плача! The hellion добре ви е написал, че когато другите пишат глупости, не е нужно и вие да правите същото,а също и, че не е добре да приемате критиката за заяждане - това вече бие на магарешки инат. Да сте живи и здрави и да продължавате да ни радвате! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.12.2012 13:27:40 отговори + 0 0
Не се оправдаваме, а питаме.
Правим го много често, когато някой се заяжда в коментарите. Питаме чисто и просто - винаги ли се заяжда, когато види нещо подобно в българските медии, или само тук. И отговор не получаваме, но така лесно можем и сами да се сетим какъв би бил той
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.12.2012 13:21:13 отговори + 0 0
Заглавието си е напълно правилно и граматически и всякак, като кажеш 'изпих чаша вода', чашата ли си глътнал??? Стига глупости.. езикът ни е много по-богат от абсолютно буквалния смисъл.
Катехизис, както долу казаха, грешно е да се оправдавате с 'фона', но в случая не се налага дори..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.12.2012 11:31:15 отговори + 0 0
Не, никого не следваме
Ако следвахме тълпата, щяхма да пишем заглавия от вида на "Гъбар на зор клечи над мина"
Почетвъртваме - на фона на преобладаващите заглавия в българската преса, това е съвсем нормално. Как да го обясним по друг начин?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 25.12.2012 11:23:26 отговори + 0 0
Катехизис, не съм и помислял да ви забранявам, не намирам причина да си го помисляте и вие.

Колкото до нормалната реакция, ОК, оценявам го. Но тук ли е мястото въобще за такива дискусии?

На въпроса от предишния пост приемам индиректния отговор, че следвате тълпата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.12.2012 11:17:49 отговори + 0 0
@ SMF
Напротив - така е по писаните правила на логиката. Кой реално продава албумите? Продавачите в магазините. Да, но тяхното множество нито има как, нито е логично да бъде изведено като подлог в заглавието. За това, откакто има такива новини, което е откакто има комерсиална продажба на албуми и статистика, се е приело, че, един вид, албумите сами се продават.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.12.2012 11:14:46 отговори + 0 0
Позволи ни да реагираме на заяжданията както намерим за добре. Може ли?
А това, което се опитваме да обясним, е че на фона на останалите заглавия, в къде-къде по-сериозни, национални и професионални медии, настоящото заглавие е от нормално по-нормално.
Ето на - ти изказваш мнението си нормално и ние реагираме нормално. Не ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 25.12.2012 11:13:43 отговори + 0 0
Значи никой няма идея защо е така...някакво неписано правило ще да е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 25.12.2012 11:05:03 отговори + 0 0
Катехизис, самият факт, че се заяждате с някой, който "се заяжда" (а всъщност ви критикува) вече не говори добре за вас. Всеки допуска грешки - и вие, и ank е пример за това. Но това не е причина да не си посочваме грешките един на друг. Да се хващате за темата за копията пък показва липса на други сериозни аргументи.

И да, журналистическият език върви по определен път. Вие защо го следвате - харесва ли ви или просто сте в тълпата?

Уважавайте мнението на читателите - те са ви мерилото за успеха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.12.2012 11:02:02 отговори + 0 0
Заглавията на английски са такива, защото дори да биха искали, тези които ги пишат, не са посещавали основното училище на ank Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 25.12.2012 10:54:26 отговори + 0 0
Ама въобще някой може ли да обясни защо албумите продават копията...и заглавията на английски са такива. Каква е логиката? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 25.12.2012 10:38:23 отговори + 0 0
Заглавието си е напълно окей
И няма как да не се заядем с човек, който се заяжда с нас, възприема себе си като връх на грамотността, а не знае елементарното правило, че преди препинателните знаци не се оставя интервал (с известни изключения). Освен това, този човек познава само едно от значенията на думата "копие". Ако това беше сайт за домашни животни и имахме заглавие "Забраняват копирането на ушите на кучетата", не знаем как би коментирал той

А що се отнася до заглавията като такива, те много, много отдавна не са толкова обект на филологическата наука, колкото на журналистиката. Независимо дали на нас или на теб ти харесва или не - в последните две десетилетия журналистиката в България върви по определен път. В Журналистическия факултет на СУ има дисциплини, обръщащи специално внимание на заглавията в печатните и др. медии.
Там преподават хора, работещи във вестници и самите те пишещи заглавия, от които косите ти трябва да се изправят винаги, когато минеш покрай вестникарка сергия.
Ако това не ти се случва - бихме попитали защо?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 25.12.2012 09:40:28 отговори + 0 0
Може да се заяждате с ank колкото си искате, но по принцип е прав, че заглавието не е издържано.

Катехизис, да оправдавате неправилността с тази на другите е като да убиеш човек и да кажеш, че и други го правят. Приемете критиката и не се запъвайте като магаре на мост про всяко неприятно вам мнение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2012 18:40:32 отговори + 0 0
На този анк, чиито учители много държели на правилния български език, пунктуацията много му куца.
Браво на такива учители! Браво на такива ученици!
Това с интервалите е адски грозно и неграмотно, пропуска запетайки, а на ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК четиринадесет хиляди с цифри се пише 14 000.
И моята консултация му е безплатна. Но само днес и утре, защото са празници.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2012 16:58:36 отговори + 0 0
Току виж на сто хиледния път са разбрали, че на никого не му пука 0.о Бързо схващат хората.. и на тях не им е лесно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 24.12.2012 14:59:55 отговори + 0 0
на някой почивните дни им идват в повече и от скука почват да простеят по форумите...я си хранете яко по бандата, че така е някак много неестествено - новина за металика и да няма - ларс не може да свири, кърк маже солата, роб е маймуна...металика са алчни... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 24.12.2012 13:42:00 отговори + 0 0
ank, преди да се опитваш да се правиш на познавач на езика, научи се, че точка и запетая не се ограждат от двете страни с интервал. Сериозно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bruce666 24.12.2012 13:15:30 отговори + 0 0
Голяма група са, няма как да се отрече. Ама то не става само с ядене трябва и акъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sladuk_Kelesh 24.12.2012 11:04:02 отговори + 0 0
Доживях да видя в новина за Metallica да не се храни по адрес на групата (разяснение за ank: с научния термин "храни" нямам предвид с боб, лук и сланина... :-) ), а да се обсъжда родната ни граматика... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 24.12.2012 00:44:42 отговори + 0 0
Буквлен превод , изразно средство - както казах няма нищо общо с казуса . Образовай се по-усърдно и ще успее да разбереш . Поне някаква основа имащ . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2012 00:37:33 отговори + 0 0
Не те питах за буквален превод.. а като изразно средство.. явно не сте. Вече научи другото значение на думата 'копие', сега напиши в google 'метонимия примери' и поразгледай. Надявам се нямаш други пропуски в образованието и най-сетне схванеш заглавието! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 24.12.2012 00:26:18 отговори + 0 0
Metonymia - от гръцки , преименуване - няма отношение към казуса . Катехизис , става въпрос за грамотен редактор . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2012 00:08:49 отговори + 0 0
ank, по твое време в училище учили ли сте 'метонимия' като изразно средство? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 23.12.2012 23:52:49 отговори + 0 0
Много избирателно отговаряте обаче. Уточнихме, че примерът е произволен, както и че цели да покаже, че във вестниците има много по-фрапиращи заглавия. По Вашата логика там няма редактори Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 23.12.2012 23:46:35 отговори + 0 0
Предишният пост е мой . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 23:45:04 отговори + 0 0
Мили госпожи от Катехизис , примерът , който представяте е неуместен , защото в него поне подлогът и сказуемото са си на мястото и смисълът на изречението се разбира без проблем , а във вашия случай нещата не стоят така . Относно основното ми училище - гордея се с него и учителите там , които държаха изключително много на правилния български език . За съжаление , очевидно не навсякъде учениците са имали този късмет . А на въпроса ви - живея в България , която доста фактори , включително и медии се опитват да превърнат в Булгаристан . Замислете се , един редактор не е чак толкова скъпо удоволствие . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 23:18:42 отговори + 0 0
ank, apply ice to burned area. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 23.12.2012 23:09:20 отговори + 0 0
Много бе!?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 22:53:17 отговори + 0 0
Вие се чудите за снега. А аз се чудя тази забрана само за войници-новобранци ли ще се отнася?
Коренът на "новобранец" какъв е? Бран = Война. Т. е. тази дума е само за войници. Така че дали шофирайки в превозно средство или навън бръмчейки с уста това ще е забранено само за хора от армията
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 23.12.2012 22:46:37 отговори + 0 0
Мила госпожо ank, благодарим Ви за консултацията! Добър е въпросът къде е основното Ви училище, а бихме добавили и къде живеете?
Купете си утре един вестник и се върнете в коментарите тук, за да направите подобен анализ на заглавията. Ще е много забавно, не за друго.
А ако има и вестник, който Ви е симпатичен - молим Ви, специално им пишете за всяко едно заглавие, което намирате за неграмотно. Ето едно произволно избрано:

"КАТ: Новобранците да не шофират в снега"

Чудим се и не можем да се начудим - човек в колата си ли шофира или навън, седнал в снега, и държащ въображем волан и бръмчейки с уста?....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 22:15:04 отговори + 0 0
Не баце! Ще изброят поименно всички продавачи по магазините, защото именно ТЕ са го продали, рзбираш ли ме!?! Основното ти у-ще да не е у македонско? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 23.12.2012 21:53:53 отговори + 0 0
O.K. благодаря , че ме просветлихте какво означава копие , но все още не мога да разбера как точно DVD-то е успяло да ги продаде тези копия - от заглавието става ясно , че именно това DVD е извършило действието продажба . Ако бе написано "бяха продадени 14000 копия от DVD-то" или дори "DVD-то бе продадено в 14000 копия" , щеше да бъде много по-издържано и нямаше да звучи глупаво . Това се учи още в основното училище . P.S. Днес консултацията ми е безплатна , защото съм в добро настроение , а и сте ми симппатични . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 16:43:37 отговори + 0 0
За $16 това дори е малка бройка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 14:09:27 отговори + 0 0
за какво да го купувам, като мога да го сваля? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 13:04:45 отговори + 0 0
@ank - ти знаеш ли как се правят дисковете? От матрица. Тя е баш оригинал. И после на поточната линия всеки един произведен диск е нейно копие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 11:57:33 отговори + 0 0
май неграмотен е този, който не знае повече от едно значение на думата копие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чико 23.12.2012 11:41:19 отговори + 0 0
Точно новото разположение на камерите,по близкия план на камерата и качеството на картината,на мен ми харесва и одобрявам начина по който е заснет - много по добър от стария овехтял начин на снимане Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 23.12.2012 11:38:37 отговори + 0 0
Защо продължавате да пишете неграмотни заглавия ? Това DVD било страхотен продавач - намерило 14000 копиехвъргача и им продало по едно копие , при това само за седмица . Браво ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

`max 23.12.2012 11:31:24 отговори + 0 0
На мен нещо не ми хареса видяното, от песните, които бяха пуснали. Камерите се сменят на всеки две секунди - не мож разбра нищо. Така че мисля да пропусна това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".