Едноличният "рокендрол/госпъл-блус-траш" проект REVEREND BEAT-MAN пристига в София на 17 октомври

23 сеп 2014, 14:59 ч. 900 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Примитивен рокендрол & госпъл-блус-траш! Сюрреалистичен подход към темата за кръвосмешението, без оглед на резултатите! Вътрешни диалози с Дявола & покаяние под отблясъка на швейцарско джобно ножче! Еinstürzende Neubauten с привкус на Бил Хейли и Робърт Джонсън!... Надали съществуват думи, които да опишат съприкосновението с музиката на Reverend Beat-Man. И не, тук не става дума просто за един странен зловещ човек със свещеническа якичка, налудничав поглед и още по-налудничави истории, претворени в двуминутни хитове. Тази музика си има послание. И ако трябва да цитираме самия Бийт-Ман, обяснението е кратко: „Бих премахнал алчността, собствеността, омразата и парите. И бих ги заменил с повече любов и рокендрол”...

Reverend Beat-Man от Брен, Швейцария, по паспорт Целер, известен в миналото и като Lightning Beat-Man (Повелителя на wrestling rock’n’roll-a), фронтмен на легендите The Monsters, барабанист на Die Zorros и създател на най-важния траш-госпъл-блус-рокабили лейбъл в Европа Voodoo Rhythm Records, пристига на Балканите за два концерта – в София на 17 октомври в рамките на фестивала „Аларма Пънк Джаз” на БНР, и в Букурещ на следващия ден, за да въздаде благословия и благодат на всички, за които дяволската музика е не просто жанр, а откровение.

Преди него на сцената на Maze ще излязат The Nuggers от Букурещ, една истинска интернационална гаражна рокендрол формация с швейцарски, румънски, британски и испански корени, а в случая и съорганизатори на двудневното балканско отклонение на Преподобния. Връзката с лейбъла на Бийт-Ман Voodoo Rhythm Records е съвсем логична, имайки предвид факта, че китаристът на The Nuggers Филип Хофер е член и на една от емблематичните Voodoo Rhythm-банди за последното десетилетие - The Come n’ Go.

Вечерта между концертите ще звучи музика от Voodoo Rhythm Records – The Dead Brothers, The Pussywarmers, King Automatic, Hipbone Slim, Movie Star Junkies, Mama Rosin, Thee Butchers Orchestra, Bob Log III... – въобще, един безкраен списък от ъндърграунд герои, без чието творчество дяволската музика би била далеч по-малко дяволска.

С гордост обявяваме, че в със специална селекция в събитието ще се включи и Go Citizen!, платформата с най-сериозни традиции в популяризирането на траш-рокабили културата у нас през годините.

Билети в „Дюкян Меломан” и на www.ticketplus.bg и www.eventim.bg от понеделник (8 септември) до края на месеца: 12 лв

През октомври: 15 лв

На входа на клуба на 17 октомври: 20 лв

(!!!) Специална оферта (ограничен тираж): Reverend Beat-Man (17.10) + Руки’в Брюки (голямото събитие на медийните ни партньори Rockabilly.bg на следващия ден, 18 октомври): 20 лв

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".