EKTOMORF ще изнесат първи концерт в България на 2 май

14 дек 2018, 20:11 ч. 1438 / 4 9
пред./следв.

   Унгарските метъли EKTOMORF ще изнесат първия си концерт в България на 2 май 2019 г. Мястото на събитието, част от турнето "The Legion of Fury", е клуб "Live & Loud" в София. Ето и официалната информация:

Най-известната унгарска груув метъл група EKTOMORF идва за концерт на 2-ри май в клуб Live & Loud в София

EKTOMORF е основана в Унгария през 1994-а от вокалиста и китарист Золи Фаркас и групата поема на дълъг път към успеха: след издаването на 3 албума и многогодишни турнета из Унгария, Ektomorf се възползва от шанса да излезе на международната сцена и да представи тежкия си груув и суровите си текстове на хората по света. Съчетаването на траш и хардкор с традиционна циганска музика се харесва на мнозина, а за успеха им допринасят и техните легендарни енергични и разрушителни сценични изпълнения – което прави Ektomorf не само най-известната унгарска метъл банда, но и една от водещите в жанра. Издават албумите си "Destroy", "Instinct" и "Outcast" с Nuclear Blast и доказват, че Ektomorf са на прав път с мощния си груув стил, и продължават да творят в тази посока, като добавят повече мелодия и традиционни акустични елементи, доказвайки на своите критици, че има следващо ниво, на което да се издигнат. След смяната на звукозаписното студио и подписването на договор с AFM Records, през 2010-а излиза "Redemption" – още едно безмилостно проявление на чудовището, което се подхранва от гняв, омраза и социална критика и докосва човешка душа.
Като част от своя страстен проект и в търсене на необичайното, издават един от най-интересните си албуми, който показва малко известната страна на групата – "The Accoustic", неочакван за феновете на Groove Metal, експериментален албум, състоящ се от кавъри, нови и стари песни, написани и презаписани unplugged. Тази стъпка помага на квартета да достигне до нетрадиционна фен-база – с няколко изключителни акустични концерта и радио излъчвания, Ektomorf отново попадат в светлината на прожекторите, а видеоклипът "To Smolder" от същия албум се върти ежедневно от водещи медии.

По-късно през същата година Ektomorf издават своя нов албум, който следва традиционния за бандата стил, но с някои нови елементи. "Black Flag" предлага 50 минути масивен груув, незабравими мелодии и нов, още по-усъвършенстван звук – благодарение на Tue Madsen, дългогодишен продуцент и приятел на Ektomorf, който пътува до Унгария, за да запише още един шедьовър в студиото на групата.

2013-а е годината, в която Ektomorf се изкачват на световно ниво. През годините групата, водена от харизматичния певец и основен автор на песни Золи, редовно обикаля Европа, пълни клубовете и дава поле за убийствен мошпит, но се появява и на някои от най-добрите фестивали на стария континент – често гостува на Wacken Open Air, With Full Force, Sziget Festival, Rock am Ring/Rock in Park и други. След успеха на последното си издание и последвалата европейска хедлайнерска обиколка, групата решава да завладее новия свят, като разпространи музиката си в Съединените американски щати. Първата им изява се провежда в международни води, на престижния круизен кораб 70000 TONS OF METAL, където Ektomorf доказват, че са най-добрата международна група от Унгария. Да бъдеш сред избраните няколко да забавляват най-тежкия кораб с 2500 беснеещи метъл фенове, не е просто чудесно посрещане на момчетата, но и възможност да се представят пред световната музикалната индустрия. И това е само началото! През февруари новият видеоклип към заглавната песен "Black Flag" е излъчван премиерно изключително през iMusic TV; след това 2013-а продължава с The European Epidemic Tour, в което Ektomorf, заедно с американците Ill Niño, разпространяват груув вируса в по-големи зали в Европа, а повечето от концертите от това турне са разпродадени. Взривът продължава през лятото, когато унгарските момчетата участват предимно на немски, унгарски, холандски и австрийски фестивали, обсипвайки публиката с брутална сила от сцената по време на 100-минуто шоу на живо и не оставят съмнения в изключителното представяне на квартета както в музикално, така и в емоционално отношение.

Последният им албум "Aggressor" е безспорен хит за стари и нови фенове, без да коментираме добрия прием от медии и критици. Този съвсем нов тон и безмилостната воля на Ektomorf да се придържат към това, което правят най-добре, ражда нова порода "чудовище": в по-ниска тоналност и с много тежък звук и получават признание сред метъл общността, особено сред тези, които са имали възможността да ги видят на живо.
След много страхотни албуми и многогодишни успешни турнета из стария континент, Ektomorf се прицелват в завладяването на САЩ. По време на успешното си първо гостуване там през пролетта на 2016-а бандата завладява нова аудитория в 7-седмично турне с 40 концерта в сърцето на новия континент. Малко групи от Източна Европа успяват да стъпят в страната на възможностите; но с вече огромната си и постоянно нарастваща международна фен-база, както и с младата гладна за метъл американска публика, Ektomorf пробиват и в САЩ. Вече, като наистина международно призната група, без съмнение момчетата ще бъдат още по-активни на сцената и ще достигат до все повече хора с техните страхотни изпълнения на живо и изключителни албуми.

Разтърсващ груув с енергично послание – Ektomorf ще разруши всички стени и ще обедини хората пред сцената по целия свят, от най-малките клубове до най-големите фестивали.

Датата на шоуто е 2-ри май 2019 г., мястото е клуб Live & Loud (София, ул. Позитано 8). Билети на предварителна продажба можете да закупите от ETicketsMall. До 31-ви декември включително билетите са на промоционална цена от 26 лв., а след това ще са по 31 лв. В деня на събитието (ако има останали билети) ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

 

 

още за:

EktomorfLive & Loud


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Alferuss 18.12.2018 07:34:15 отговори + 2 7
Сульо - Къв Одд Крю бе брат къде ще сравняваш Ektomorf с Одд Крю. Ektomorf ги знае света и музиката им е на ниво, а Одд Крю се знаят в кварталните барчета Никакви допирни точки между двете банди да ти кажа аз Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 18.12.2018 09:37:11 + 6 2
О, неразумний юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alferuss 25.12.2018 15:16:34 + 1 1
Никога не съм се срамувал да се нарека Българин !!! Ама с Одд Крю ли да се наричам Българин........ ужис хахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пульо 16.12.2018 16:04:46 отговори + 5 7
джасмаки 'ем ал - сигански метъл Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bug 15.12.2018 15:46:44 отговори + 9 12
Метъл цигани Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сульо 15.12.2018 10:48:09 отговори + 12 6
Това унгарските Од Крю ли са? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 14.12.2018 22:22:47 отговори + 10 10
Най-накрая в БГ.По-добрия Солфлай в последно време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Рамзи 14.12.2018 23:13:40 + 8 12
Искаш да кажеш по-добрата Сепултура Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 26.12.2018 11:41:04 + 0 0
А за Пиперфлай да прочетем нещо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".