Eмоционален старт за "Голямото Rock Междучасие" по "БНТ1"

18 ное 2016, 10:15 ч. 1664 / 5 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

"Голямото рок междучасие" стартира шумно в ефира на БНТ1. Уникалният формат, без аналог в Европа, даде първата телевизионна изява на 22 училищни групи от цялата страна в сряда вечерта. Бандите впечатлиха с емоционалност, хъс и отличен вкус за рок и метъл музика.

Първия епизод на риалити формата вече даде заявка за оспорвана надпревара не само в ефира на БНТ1, но и в социалните мрежи. Паралелно с телевизионното излъчване, „Голямото рок междучасие“ се превърна в често коментирана тема и предизвика силен интерес сред рок феновете. Голяма част от бандите вече имат твърди застъпници във Фейсбук, на които могат да разчитат за подкрепа в следващите шест седмици.

В началото на музикалното шоу създателят на конкурса Димитър Кърнев, разказа, че професионалният му път е започнал именно от ученическа група, а първата му сцена е била класната стая. Бандата му носела името на неговото училище, вдъхновен от историята на Джон Ленън.

„Опитвам се да дам шанс на младите музиканти и искам да предам опита си. Правя го, за да спестя 20 години на тези деца, които ми бяха нужни на мен, за да усвоя занаята.“ – сподели още Митко Кърнев.

В първия епизод на риалити формата зрителите видяха кастинга на одобрените банди, които се представиха със своя авторска песен и кавър версия на чуждо парче. Селекционната комисия бе поставена пред трудния избор да предостави шанс за финала на 10 групи. В крайната сметка „мъжете в черно“ Димитър Кърнев, Ивайло Нойзи Цветков, Васил Върбанов, Ерсин Мустафов и Георги Георгиев дадоха зелена светлина на 13 училищни банди. В битката за първото място снощи влязоха Rockids (Благоевград), Bloodrush (Добрич), The Lefties (Шумен), Анекдот (Русе), Yo&The Boys (Видин), Different Highway (Хасково), The Roost (София), Ignore The Hate (Шумен), Axez (Варна), From The Ashes (Ямбол), Panic Station (Пловдив), Hivemat (София) и Допамин (Велико Търново).

Най-младите участници са от седемчленната група Rockids, като двама от тях са на 10 години. Видинската банда Yo&The Boys се отличи с уникален стил, преплитащ вкусовите предпочитания на всеки един от членовете й. Оказа се обаче, че нямат барабанист, затова използваха националния ефир на обществената медия, за да попълнят вакантното място. С изявено дамско присъствие впечатлиха от The Roost (в превод „Кокошарник“). Единствената ученическа рок банда в Ямбол – From The Ashes - също продължи напред.

„За разлика от други подобни музикални формати, хубавото на това шоу е, че нито на селекционната комисия, нито на участниците се налага да се правят на телевизионни клоуни, защото ние наистина харесваме една и съща музика.“ – каза журналистът Васил Върбанов.

Водещите на шоуто Миленита и Дидо, освен, че раздаваха извинителни бележки на участниците, обявиха и внушителната награда за победителя - музикално оборудване, сингъл и видеоклип към него.

Избраните тринадесет училищни групи вече получиха първата си задача – да подготвят кавър версия на класическа българска песен по техен избор. Дали са се справили с музикалното предизвикателство, зрителите ще видят следващата сряда от 21:00 часа.

Гледайте „Голямото рок междучасие“ всяка сряда от 21:00 часа по БНТ1!

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kveben 21.11.2016 09:31:58 отговори + 2 0
Приятно изненадан съм от факта, че има толкова нови групи от толкова различни градове. Надявам се да се наблегне на авторски песни, а не просто да е Music Idol в рок вариант. Все пак идеята за рок риалити формат ми е някак си странна. Митко Кърнев говори, че идеята е да се спестят 20 години на младите групи от класната стая до голямата сцена. Ами, не може да се спестят според мен. Занаята затова е занаят, отнема години, за да се усвои. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грибоедов 18.11.2016 17:10:46 отговори + 4 3
Чудесно предаване и изненадващо добри групи от най-различни регистри на жанра рок. Ще го следя занапред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Благодаря 18.11.2016 11:54:16 отговори + 8 1
Сладка муцунка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 18.11.2016 10:48:30 отговори + 22 6
Аз съм потресен от личността Васил Върбанов. Отдавна надуших, че нещо не е добре това момче, но не знаех, че е чак толкова неприятен. Но какво да очакваш от човек, чиито топ приоритети са новозенландското ръгби (!?) и стремежа във всеки един момент да блесне какъв оригинален многознайко е. Особено дразни, че при всяко негово изказване има задължителни 5-6 кухи тромави изречения преди да стане какво по дяволите иска да каже по същество. По-много грозен начин желае да се изяви като абсолютния метъл специалист. Впрочем всички тези отврарителни характерстики са се отразили и на външния му вид! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 19.11.2016 03:05:54 + 10 1
Абсолютно вярно. По-голям комплексар от него няма. И като почне да маниерничи е непоносим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Misery 21.11.2016 12:10:10 + 3 0
Интересно, какво да кажем тогава за присъствието на ренесансовата личност на Нойзи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".