"Epitaph" - JUDAS PRIEST свириха за втори и последен път в България

9 юли 2011, 00:42 ч. 464 / 8 28
пред./следв.
Да, JUDAS PRIEST обявиха, че работят по нов албум и настоящото им турне, озаглавено "Epitaph", не е изобщо последно, а последна голяма световна обиколка. Но шоутата на групата след "Epitaph Tour" ще са единични, за благотворителни цели и др., така че вероятността да ги видим отново в бъдеще е почти нулева. Не че не бихме искали това да се случи, разбира се... И така, Rob Halford и компания бяха кулминацията на фестивала "Sofia Rocks" на 8 юли, който премина през някои перипетии, но в крайна сметка премина успешно. Очаквайте подробен репортаж от събитието, както и снимки на всички чужди банди, които ще бъдат качени през двата дни на уикенда.




Коментари   (28)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Shamshall 12.07.2011 23:42:32 отговори + 0 0
Да започна и аз с неуредиците на концерта....20 кенефа за цял стадион бирепиещи е смешно!!!!! Все пак, като продаваш бира, трябва да осигуриш място на ....хилядната публика да се облекчи! Откъм организация на бандите...хм, Mice.. и така нататък, са музиканти, та знае ли се....Ама защо са посред баш, по, най, HEAVY бандите от поколения наред????????? Защо Саксън трябваше да се пекат на 30 градуса температура, пък техните почитатели на този фест си бяха бая много? Така, де, аз от бизнес не разбирам, кой за колкото си платил, предполагам!! На Белия Змей никога не съм бил почитател, защото не си падам по глем - рока и свалянето на мадами с музика....не, че нямат хубави парчета...просто съм си Джудас И Саксън настроен човек! Харесаха ми, така , или иначе!!! Малко ебавка с публиката, малко фриволно поведение...колко им трябва на жените...(ХАХАХАХАХ Това е майтап, разбира се.......) И.....последва гвоздея на програмата...Групата, с която съм израсъл, групата, с чиито албуми Sad Wings Of Destiny, Stained Class, British Steel, Defenders Of The Faith, PAINKILLER са ми били настолно четиво и пример как човек трябва да звучи в студио и на концерт....Останах очарован от шоу, ЗВУК и изпълнение, наистина смазващ звук!! Глен, Скот, COPY китариста на К.К. и Йън бяха невероятни, но не мога да кажа същото за Роби..идола на поколения рок изпълнители и фенове, и мой идол! Би следвало да пресъздаваш своето собствено творчество и да се опиташ да го изпълниш по начин,който поне малко би бил близък до оригинала...а не на високите и трудно моменти, които преди си изпълнявал, сега да запълваш с крясъци, и то на фона на перфектно изпълнената музикална част! Добре, че можех да се водя от съпровода, защото на моменти се чудех , аджеба, коя песен слушам в момента! Лошо няма! Годините са 60 на брой! Сила на гласа - БОЛ! Първите 60 минути бяха перфектно изпълнение! А после?? Не искам криво да ме разбирате! Концерта ме изкефи до дъното на душата ми Проблема ми е защо трябва да се излага човек на фона на това, което е бил, само и само да си на дневен ред? ....Както и да е, аз нищо не разбирам от бизнес, още един път ще го повторя! Договори, и т.н. явно трябва да се изпълняват, щото нема кинти! Не исках да развалям настроението от наистина хубавия концерт, който наистина ме отвя, просто имах по-големи очаквания от РОБИ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тhy Serpent 11.07.2011 03:51:25 отговори + 0 0
на скучна музика, скучна публика... това с последния концерт на Джудас е преувеличено... това и те самите си го казаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кръстев 10.07.2011 14:06:36 отговори + 0 0
Saxon, една велика група, беше тотално подценена, механиците бяха пълно недоразумение на такъв концерт. Организаторите нещо не вдяват какво организират.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2011 06:13:23 отговори + 0 0
michael - 2011-07-09 14:46:06
Скучен и много дълъг сет на Джудас. Перфектно звучат, но публиката беше вяла и около мен имаше хора, които дремеха. Една към края се усети масова еуфория.


Супер готин пък беше сета на джудас а 2/3 от публиката като знаеха само breaking the law и painkiller мн ясно че няма да харесат парчета от първите албуми а относно майк и механиците на фона на другите банди какво им беше мястото там на тая сцена. И на саксън които ни смазаха тотално публиката по трибуните беше повече от дървена. Биф вика stand up on the balcony let me see your hands онези седят седнали с гръб към сцената и хич не отразяват за кво иде реч.. Така че не обвинявайте нито организаторите защото звука беше идеален нито групите защото ни размазаха тотално а вище самата публика колко беше скучна ......
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 9.07.2011 17:54:30 отговори + 0 0
michael - 2011-07-09 14:46:06

Човече, скучен сет на Джудас? Който знае от албумите им само Painkiller и Turbo, да речем, може и да му е доскучало. Свириха песни от всеки албум и ми беше малко, макар че накрая не можех да говоря, щото пях повече и от Роб - така де, той си спести една песен Иначе за други две групи съм абсолютно съгласен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Rayo 9.07.2011 16:40:36 отговори + 0 0
Няма да се спирам в детайли на несгодите породени от организторските алчност и дебилитет. Изтърпях и две безкрайно излишни групи като Майк и монтьорчетата и Белото влечуго. Но си заслужаваше търпението. Видях за пореден и надявам се не за последен път Джудас и това беше най-важното. Още ми кънти душата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

michael 9.07.2011 14:46:06 отговори + 0 0
Скучен и много дълъг сет на Джудас. Перфектно звучат, но публиката беше вяла и около мен имаше хора, които дремеха. Една към края се усети масова еуфория.
Майк Ръдърфорд е титаничен музикант, а групата му беше много над нивото на по-семплата част от аудиторията.
Ковърдейл е изключителен шоумен- дава любов и получава любов. Вдигна публиката още от първата секунда, за да я хвърли в еуфория.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

waterjess 9.07.2011 14:30:10 отговори + 0 0
Screaming For Vengeance - тая песен все си мислех, че е тяхна, ама нещо не я чух. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

felony 9.07.2011 13:51:09 отговори + 0 0
вероятността да ги видим отново в бъдеще е почти нулева - това е отвратително по добре просто да не го бяхте писали.
Judas наистина са metal gods.
Saxon определено трябваше да свирят по тъмно и повече. Кому бяха нужни Mike ???? Главата ми ne го побира - що за малоумие да се даде шанс на някакъв абсолютно неподходящ за случая оркестър пеещ за още една чаша кафе при положение че хората чакат за бира по 2 часа и то за сметка на една прекрасна банда като Saxon. Ако трябва да съм откровен Saxon стояха по добре и от Whitesnake. Biff е магнетичен отвсякъде и гласа му не е мръднал.
звука - 6; сцената - ниска и без екрани(3); кенефите - кенеф (2); кетъринг(както е модерно да се наричат продавачите на бира и кремвирши сега) - 2 та дрънка 2-... е неможе да чакаш 60 минути за бира или кремвирш тея 70 лева за кво си ги дал да чакаш на опашка ли или да си дзяпаш бандите + оркестъра от монтиори??/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 9.07.2011 11:42:58 отговори + 0 0
Priest бяха велики, нямам сили да кажа друго! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


yapo 9.07.2011 10:33:48 отговори + 0 0
Е, всички песни се познаваха от самото начало, аз също бях на трибуните, дори някои бяха съвсем добре изпълнени! За мен най-големият пропуск беше липсата на екрани!!!! Това е Рок фест на стадион, а не е зала Христо Ботев. Не искам да издребнявам за огромните опашки за кренвиршчета Кен по 3 лева и бира, но екрани трябваше да има! Дали е пропуск на организаторите или на хедлайнерите, това не знам, не съм се интересувал, обаче на фестивала във Финландия екрани имаше.
Прийст бяха добри, много добри, но предвалителните покани на Ковърдейл: "заповядайте на шоуто, ще бъде страхотно", далеч не се случиха. 4 парчета с грачещ глас, соло на едната китара, соло на другата китара, соло на двете китари, две парчета с грачещ глас, соло на барабаните, две парчета с грачещ глас и акапелен кратък финал. Ковърдейл, маестро, изпърдян си вече, радваме ти се, но престани с позьорството!
Страхотни Слейд, с много емоция свириха, както и Саксън, изпотиха ме сериозно! И за съжаление най-добрият звук и точно изпълнение беше на групата, която нямаше място на стадиона - Майк енд дъ Меканикс!
Ако съдя по прощалните турнета на Кис, поне 3 пъти са се сбогували завинаги, ще видим Джудас Прийст отново на "Последното европейско турне" или нещо такова....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 9.07.2011 10:29:57 отговори + 0 0
аз отидох за спорта на концерта, не съм фн на нито една от бандите, освен на Джудас, но по-малко, тъй като това беше първатабанда, която прослушах през далечната 1990, ама после минах на трашец...все тая, та като цяло не бях слушал много уайтснейк специално...е, то тия нямаха песен дето да не пеят за любов, разбирам жени да си припадат по тях, ама мъже да ми се държат и пипадат като пичета? то все едно да отида на концерт бон жови еба си, неква женакс арок бандичка...

за джудас - 2 мнения няма, малко кофти беше за тях късния час на започване на концерта, към бисовете около 1/4 от стадиона сигурно се беше изнесла...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

34 9.07.2011 10:16:22 отговори + 0 0
Като огладнеят,пак ще дойдат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mopi 9.07.2011 10:09:10 отговори + 0 0
Абе незнам аз дали не съм ходил на друг концерт...на трибуните неможах да позная Джудас коя песен свирят...бати озвучаването... само някакъв бас чувах и издържах до 7-ма песен...за кенефите, бирата и стената...няма да говоря... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

KPACU 9.07.2011 09:12:24 отговори + 0 0
Всеки е отишъл за нещо-ние бяхме трима-аз исках повече от Ковърдейл, а другите с мен са щастливи от него, но за Халфорд....нямам дъх и думи да си поема. Най-любими са ми парчетата от Defenders..-84,а само един "The Ripper" ми липсваше за пълна нирванаА компанията ми не и хареса звука на Judas?! Насладих се и на хитовете на Саксонците въпреки леките несгоди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Alex 9.07.2011 08:42:18 отговори + 0 0
Джудас надминаха очакванията ми, 2:20мин. станали на по 60 години не спряха да пеят и свирят. Звукът наистина си беше ЗВУК. Направо ни пръснаха панаира
Единственото, от което съм недоволен са лелките и тия дето си чоплят в носа и наливат 1 бира 5мин. Само да кажа, че докато Майк и механиците свиреха, аз бях на опашка за 2 бири... т.е. около 45-50мин., а да и щях да забравя, че имаше 20 тоалетни за 20 000 човека!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 05:33:48 отговори + 0 0
Много беше хубаво! Whitesnake и Judas бяха страхотни! Но обяснете ми, как може да няма видео стена? За първи път съм на концерт без видео стена. Много глупаво от страна на организаторите. Аз бях във фен зоната, и пак беше тъпо, че няма как спокойно да видя музикантите и то отблизо, а представям си какво е било на тези най-отзад. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 03:53:21 отговори + 0 0
d3m0nhun73r - 2011-07-09 02:51:07
НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ НА JUDAS и SAXON !!! Халфорд издуха Ковърдейл тотално.

Халфорд няма ли си приятел, че да издухва Ковърдейл? Па де да ги знаеш какво правят по тези турнета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Константин 9.07.2011 03:38:10 отговори + 0 0
ВЕЛИКИ, УНИКАЛНИ, НЕПОВТОРИМИ, КОСМИЧЕСКИ JUDAS PRIEST !!!! Не съм очаквал да е толкова яко ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nazgul 9.07.2011 03:23:28 отговори + 0 0
Започвам първо с лошите страни на фестивала, защото въпреки всичко не можаха да ми развалят цялостното добро впечатлание и изкарване.
Няма да изброявам всичките неща, от които съм недоволен, само най-главните, а именно - научете се да строите сцени!!! Не може сцената да е висока 1.70 и аз, който съм 1.85 да се подигам на пръсти и пак едвам да виждам музикантите от вдигнатите ръце на хората. Стига вече с тази простотия, няма кой да ме убеди, че повдигане с 40-50 см. ще оскъпи или ще ни е много тръдно да се направи. Адски се издразних за пореден път.
Липсата на достатъчно тоалетни няма да я коментирам, нищо ново, а също и трудното изнасяне след концерт, което аз лично имам чувството, че само тук се случва.
За концерта - влязох за Saxon и определено съм доволен от тях, не съм доволен от Mike & THE Mechanics или по-скоро от избора на организаторите. Първо не се връзват стилово с нито една от другите групи с тоя поп-рок или каквото е там и не ми обяснявайте, че е фестивал и има всякакви, това точно аз не го наричам фестивал, а и кой определи те да свирят 3-ти и повече от Saxon и почти толкова колкото и Whitesnake? Недоумявам, но както и да е.
Whitesnake не заслужават много да ги коментирам. За 4 пъти ги гледам и гласът на David всеки път звучи по-зле, което е най-нормалното нещо, но това няма как да не ми направи впечатление и да ме издразни.
И стигаме до хубавата част - Judas Priest! Уникални, нямам никакви забележки. Перфектен звук, страхотно поведение на сцената, чудни ефекти и светлинно шоу, а за Халфорд каквото и кажа ще е малко... Много съм щастлив, че посетих този концерт, защото бях главно заради тях, и определено останах доволен.
Като цяло оценката ми е положителна, но се надявам в бъдеще да се поучат и да оправят някои дребни детайли, които макар да са дребни, влияят на цялостното изкарване и впечатление от събитието.
JUDAS IS RISING!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


d3m0nhun73r 9.07.2011 02:51:07 отговори + 0 0
НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ НА JUDAS и SAXON !!! Халфорд издуха Ковърдейл тотално. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 9.07.2011 02:41:52 отговори + 0 0
Звукът беше ЗВЕРСКИ!!! По-як звук на стадион никога не бях чувал.Беше силен и балансиран и ВСИЧКО се чуваше.Който каже ,че нищо не е чул да оди на психиатър.Джудас бяха ГИГАНТИ.Отвяха ни.Кой гледал-гледал, кой не-изпуснал е Концертът на годината. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

panteroid 9.07.2011 02:38:34 отговори + 0 0
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ!!!!!!!........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

типтън 9.07.2011 02:28:23 отговори + 0 0
Невероятни бяха джудас!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shadowking 9.07.2011 02:27:52 отговори + 0 0
Размазване 2 часа и 20 мин с Халфорд и сие.Беше велико!И Джудас и Снейк и всички останали бяха на ниво.Незабравима вечер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Йонас 9.07.2011 02:17:29 отговори + 0 0
EPIC! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 9.07.2011 02:14:04 отговори + 0 0
тотална размзвация- невероятен концерт на чичо(или дедо0 Роб и компания.....култ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Journeyman 9.07.2011 00:49:09 отговори + 0 0
Priest, Priest!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".