ЕПИЗОД пускат DVD по рок-операта "Свети Патриарх Евтимий"

27 авг 2005, 11:01 ч. 527 / 3 4
пред./следв.
Рок-операта "Свети Патриарх Евтимий" слезе от поточната линия на Старозагорския завод във формат на DVD. Това е второто DVD на ЕПИЗОД след издадения през миналата година концерт в НДК. Новото DVD е със субтитри на английски и руски език. Такова е изискването на няколко европейски телевизии, които са проявили интерес към разказа за българския светец. За пръв път също звукът на филма е многоканален. Стрелите във филма свистят, конете трополят, мечовете звънят. Атмосферата е на истински исторически екшън. Първият притежател на новия продукт е българския студент във Ванкувър, Канада - Ангел Стефанов.
   Отделен тираж с обложки на английски език е реализиран за американската музикална фирма "Stormspell". Тя е харесала рок-операта и включва ЕПИЗОД в своя каталог. Така че "Свети Патриарх Евтимий" започва своето пътешествие в САЩ от щата Калифорния и Силиконовата долина. "Лентата" е производство на новата филмова компания "Патриот филм", заснет е на крепостта Царевец във Велико Търново на 6 септемрви 2004 година. Звукът е на Иван Лечев, художник е търновеца Пламен Колев, оператори са старите кинодокументалисти Никола Кочмаров, Михаил Георгиев и Иван Гочев, монтажът е на Мартин Захариев. Силно присъствие регистрират ансамбъл Гоце Делчев с хореографията на Асен Павлов. Компютърната обработка е на "Dart Sistems" и Николай Каменов. Вплетени в спектакъла са виртуоза гъдулар Росен Генков и народната певица от тв-предаването "Сите българи заедно" Даниела Величкова.

още за:

Епизод


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Satyr 30.08.2005 07:21:13 отговори + 0 0
Изнесената по-горе информация е абсолютно точна и ни е предоставена от самата група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kai Hansen 30.08.2005 01:17:54 отговори + 0 1
А защо ми струва че се бъркате с първото ДВД?... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.08.2005 22:37:40 отговори + 0 0
Досега го е имало на DVD-R, вече излиза на матричен диск. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OH! 27.08.2005 19:57:44 отговори + 0 0
E to tova DVD 6to mi se struva, 4e otdavna go ima...mai ne e mnogo novina... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".