Eric Clapton опровергава информацията, че е свирил в клуб, изискващ сертификат за ваксинация срещу COVID-19

23 сеп 2021, 08:49 ч. 1024 / 7 28
пред./следв.

   Преди броени дни в медиите се появи новина, че Eric Clapton е изнесъл концерт в клуб "Smoothie King" в Ню Орлийнс на 18 септември, където за присъстващите зрители се е изисквало да са получили поне една доза от ваксина срещу коронавируса или негативен тест, направен в последните 72 часа, или носене на маска по време на събитието. Освен това, на публиката с маски не е било позволено да консумират храни и напитки по време на шоуто.

   Това се случи два месеца, след като музикантът критикува за пореден път мерките против пандемията и заяви, че няма да свири на места, които изискват сертификат за ваксинация срещу COVID-19, негативен тест и др. Най-общо места, "които дискриминарат феновете". Вчера Clapton публиква изявление, в което нарича по-горната новина (появила се първо в сп. "Rolling Stone") "дезинформация", "сензационна" и пример за "лоша журналистика". Китаристът казва и че клубът в Ню Орлийнс не е изисквал ваксинация за коронавируса като задължително условие за допускане на зрителите в залата. "Бавната ръка" още веднъж повтаря изявлението си от юли, в което се зарича да не прави концерти на места, на които не могат да присъстват всички желаещи. При наличието на ограничения Eric "си запазва правото да отмени събитието".

 

още за:

Eric ClaptonCovid-19


Коментари   (28)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Опърпан 24.09.2021 21:59:26 отговори + 55 33
И аз да кажа: парчето е Sea of joy, момчетата са Eric Clapton, Stevie Winwood, Ginger Baker и Rick Grech - какво повече му трябва на човек, че да си оправи настроението... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 24.09.2021 10:42:04 отговори + 64 43
Незнайко, не случайно обръщението е с кавички- оригиналът има съвсем друг стил.Да се е нервирал веднага на моя коментар и да оФка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 23.09.2021 14:58:26 отговори + 27 24
Само маска да е изискването, напълно достатъчно е, че да ти развали удоволствието от шоуто. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

afsas 23.09.2021 15:53:32 + 16 32
никой не те кара да ходиш, а и там поне ще сте малцинство до няколко месеца, не е голям проблем, тук ще е драма и страдание още дълги години Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 23.09.2021 16:42:44 + 14 15
Кои точно ще сме малцинство? Осмелявам се да попитам, тъй като често ми се налага да говоря с маска по около час, след което, когато я сваля, се чувствам като прероден. А ако става дума за ваксини, ваксиниран съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 23.09.2021 19:12:14 + 18 28
Уау - горкия! Говори с маска 1 час и какво чудо... А хихург, който оперира 4-5-6-7-8 часа понякота и повече - с маска, очила, ръкавици, през цялото време прав... И най-малкото грешно движение може да предизвика сериозна трамва или дори смърт.... Ц-ц-ц-ц.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 23.09.2021 20:55:59 + 14 15
Питанките, между хирург, който си носи маската в стерилна среда, сменя я през половин час и, което е най-важното, е обучен да я носи, и обикновен човечец, който е принуден да носи маска най-вече по места, където е адска мръсотия, все има някаква разлика.
А и не че нещо, обаче маските не повлияха по абсолютно никакъв начин на заразата. Причини за това - бол.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 23.09.2021 21:34:38 + 14 18
Най-важното "обучен да я носи"??? Чудя се аз що медицина се учи 6 години, а те ги обучавали да носят маски. Хахаха.
Я провери някъде има ли курсове за носене на маски и се запиши, ако намериш. После кажи какво си научил, за да знаем и ние. Щото явно без обучение половината свят не знае как да си носи маските.
"Адска мръсотия". Адска мръсотия мой човек има по кофите за боклук, сметищата, а не в градския транспорт, магазин, кина, концерти и т.н.
И как изчисли, че маските не са повлияли по никакъв начин на заразата? Къде го прочете? И бил горкия принуден да я носи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.09.2021 00:57:42 + 10 13
Кво?
Адска мръсотия, питанчо, е в градския транспорт и в магазините - където си длъжен да носиш маска. Ако там ти се струва чисто, може би трябва да си преразгледаш стандартите - не за друго, а защото хигиената е доста по-важна от маските, що се отнася до борене на всякакви болести.

А да сравняваш хирург, който носи маска, докато физиономията му е на сантиметри от карантиите ти в продължение на часове, с офисен плъх, който носи маска в магазина и така или иначе не се вре в никого, е бая тъпо принципно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 24.09.2021 09:40:23 + 91 113
???, не се хаби. Ф на Г е човек, който като се развълнува започва да говори на "я" вместо на "аз" и според който мнение може да се "накланя". Не очаквай от него големи умозрения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 24.09.2021 10:30:29 + 62 40
,,Даскале,, , на диалект с малко думи могат да се кажат много неща. По мои наблюдения много често говоренето на академичен език не казва нищо.Look at Yourself Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 24.09.2021 10:33:57 + 89 113
Я, неграмотната кандидат-невеста на Ф на Г доприпка. Я покажи къде аз съм написал нещо на диалект! Вече си представям как двамата си мьекате заедно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.09.2021 12:32:06 + 32 13
Даскаляга, я па поневга пишем тъй, за да дразним гражданята, дека се мислят за много умни, щото пишат "които" вместо "дека", понеже други постижения немат явно. Твай. Даже не е некъв конкретен диалект тва мойто, в случай че не си забелезал.

А ако се вълнувам, обикновено просто не пиша в коментарите тук или в който и да е друг сайт. А и с Ариел достатъчно често сме били на различни мнения. Да го беше забелязал това, преди да ни сгодиш, а? Просто явно и двамата сме достатъчно интелектуално почтени, че да не си настройваме позицията спрямо ника на събеседника. Пробвай го това, по-лесно се живее така, отколкото с лични нападки. А Питанчо няма какво да ми спори, наистина, не защото язе пишем "я" вместо "аз" от време на време, а защото статистиката е на моя страна. От маските полза нямаше. Никаква.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

traviata 24.09.2021 13:23:16 + 83 60
Даскале, учебната година започна. Не си ли в час? Явно не си. Защо не вземеш да спреш да обиждаш толкова противно коментиращите и да вложиш усилия в собственото си дообучаване, че да оправдаеш поне малко претенциите си за извънмерна грамотност, на които всъщност мястото им изобщо не е тук?

И дано не си наистина учител, защото, след като пишеш „според който“ (за лице), трудно ще научиш учениците си на граматика и правопис.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 24.09.2021 15:48:40 + 8 13
Фениксчето каза за маската "което е най-важното, е обучен да я носи".
Аз му казвам, че такъв филм тотално няма. Той после леко пропуска тази част. А нали каза, че е "най-важното". Какво стана с най-важното? Покажи обучение за носене на маски.

И не се дърлете кой е по-по-най. А ето такива неща обсъждайте.

И е абсолютно нелепо да обясняваш, че имало голяма разлика дали нося маска в операционна или в гр. транспорт. Или "адска мръсотия" било на публичните места. Първо - тези места не работят 24/7. Няма хора през цялото време. За разлика от хирургията. Второ - покрай пандемията често ги чистят и дезинфектират.
И накрая - посочи казал ли съм, че са чисти!! Казах, че има много по-мръсни места. И "адска мръсотия" не е градския транспорт, а градското сметище.

Я като толкова ги разбираш - прочети тук. И после кажи, че си много по-наясно от професор с още хиляди титли и длъжности:

https://offnews.bg/zdrave/epidemiata-ni-otne-zdravia-razum-i-oshte-tarsim-triufeli-tam-kadeto-n-760237.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 24.09.2021 15:57:13 + 95 115
traviata пак се изказа - мъжлето с рогата, на който единствените му включвания тук са с единствената цел да си подкрепя Ариел неграмотната, която виртуално се чифтосва с Ф на Г. Честит триъгълник! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 24.09.2021 16:37:59 + 40 36
,, Даскале,, защо открадна името на истинския пишещ с това име? Това е НАРУШЕНИЕ на правилата- пише ги под всяка новина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.09.2021 16:43:50 + 17 18
Питанчо явно не знае, че лекарите се учат и как да си мият ръцете наново. Буквално това. Та да, учат се, а и имат години практика, за разлика от офисните плъхове, които се дърлят тук сега. (Аз като си работя отвкъщи, офисен плъх ли съм или не?) Питанчо явно и не знае, че има разлика между операционна и клуб, в който Ерик Клептън свири на китара.

Пак ще го кажа - статистически, маските не повлияха изобщо на разпространението на заразата в България.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

traviata 24.09.2021 20:25:58 + 76 53
Ех, даскале, сюжетът на филма ти е по-зле и от посредствен дори, пробвай да се правиш на профи в области извън сценариите и граматиката.
Всъщност се включих единствено защото екземпляри като теб и твоите клонинги предизвикват най-лошото в мен.
А не е да не знам, че най-адекватният подход към подобни ГМО-та е игнорирането, все едно не съществуват.

Приятна и човешки топла петъчна вечер на хората, които разбират и носят изкуството в себе си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 25.09.2021 13:38:37 + 9 15
Феникс на грил явно не знае, че слагане на маска и миене на ръце са различни работи. Не знае и че да ти покажат как се прави нещо елементарто съвсем не значи да си специално обучен за това.
Феникс на грил явно не знае и че има разлика между всяко едно място където си със и без маска. И аз ти казах още отначало каква е основната разлика. Работата на хирурга е хиляди пъти по-отговорна и по-деликатна от това да си на концерт, в магазин или в градски транспорт с маска. Хирург може да оперира и насред магазин в полеви условия и какво? Там маската по-другояче ли се носи?

А това е откровено фалшива новина, че статистиески маските в България не били повлияли. Първо - няма с какво да го сравниш, защото няма разделение примерно половин година без маски и половин година с маска, че да кажеш, че не влияят. Второ - какво значи "в България не повлияли на разпространението? В другите държави различни маски ли носят и по различен начин ли ги носят? А извинявай - някъде може да са специално обучени да ги носят.

И прочете ли статията, която дадох? Професор по белодробни болести и заемащ една камара високи и отговорни длъжности казва, че в училище се препоръчва децата да са с маски в общите части, а по възможност и в клас. Професорът не знае ли, че статистически маските в България на влияят. В Гърция, Турция, Румъни, Сърбия и т.н. оказват влияние. В България - не. И ти повече ли знаеш от професора и повече ли разбираш от него? Обзалагам се, че да. Ти може би си член кореспондент на БАН по белодробни болести. Или си просто ............
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 23.09.2021 14:05:45 отговори + 6 6
Ако местните законови разпоредби са в града да има ограничения и изисквания, не могат да се правят изключения за един клуб по никакъв повод. А ако е имало изключение не е коректно спрямо други места за посещения. Ерик Клептън не е споменал на този концерт и дума нито за коронавирус , нито за урагана оставил града наводнен и без ток. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 23.09.2021 12:42:59 отговори + 51 33
Е, то и в оригиналната новина се каза, че ваксинирането не е задължително, а само с неваксинираните се отнасят като с отпадъци. Технически - има разлика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


не знам 23.09.2021 11:12:58 отговори + 119 148
Прочетох му поста във ФБ. Точно това казва "Не е имало задължително условие за ваксиниране".
Е да, ама в статията се казва "или доза от ваксина срещу коронавируса или негативен тест, направен в последните 72 часа, или носене на маска по време на събитието".
Елементарна логика. Когато имаш няколко или-та, нито едно по отделно не е задължително. Задължително е да изпълниш поне едно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 23.09.2021 10:47:54 отговори + 95 61
A колко човека го оплюха след "сензационната новина" (лъжа) от преди няколко дена. Явно медийте са затънали жестоко в л"""""""та и са просто маша в ръцете на световното правителство за прокарване на политиката му. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 23.09.2021 11:19:29 + 119 148
Аз го оплювах и преди това Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 24.09.2021 17:17:05 + 82 52
Е, всеки прави каквото умее... А как ги надуваш плюсовете? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 25.09.2021 08:14:51 + 73 41
Незнайкото мисли, че като му ударят петнайсет души минуси, е адекватно той да удари шестнайсет плюса. Нормално за хората с ниско самочувствие, непостигнали нищо в живота. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 26.09.2021 18:31:36 + 110 132
Колчо Слепеца пак не вижда. 106 души са ми ударили плюс, а понеже Метълхедбенгърчето завижда се мъчи да удря минуси, а е стигнал само до 99.
А на тебе 22 човека са ти ударили плюс, когато в главата на Хедбенгърчето две мозъчни клетки се срещнали и си казали За много години
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".