Фалшиво ново парче на DIMMU BORGIR подлуди Мрежата за два дни

9 апр 2014, 17:55 ч. 374 / 3 8
пред./следв.

   Дългата, над тригодишна, пауза след последния албум на DIMMU BORGIR и неизвестността около излизането на следващия изнервя доста феновете им и отваря място за много спекулации.

   Така на 6 април в "YouTube" се появи мистериозно парче, със заглавие "Bipartisan Apostasy", обявено като ново на DIMMU BORGIR и с доста автентично оформление, напободяващо обложка на сингъл. Парчето беше публикувано от името на калифорнийската група XANTHOCHROID, с твърдението че техен член, барабанистът Matthew Earl, има гост участие в него. За да е пълна илюзията, беше поместен и "текст" на песента.

   Както се оказа два дена по-късно, търсещата слава група просто е решила да си направи първоаприлска шега, като запише парче, копиращо DIMMU BORGIR и го представи като тяхно, което поради технологичното време за изпълнението е било осъществено с известно закъснение, на 6 април.

   Забавното в цялата история е, че твърде малко хора успяха да усетят измамата и в цялата Мрежа няколко дни циркулираха възторжени отзиви, а доста сайтове публикуваха песента, съобщавайки за "ново парче на Диму Боргир". Все пак, макар и XANTHOCHROID да бяха постигнали известна прилика (особено при вокалите), в парчето прозираше слабата имитация на стила на известната група, не дотам добрата продукция, кръпките на познати теми и доста подозрителната липса на каквото и да е концептуално развитие.

   Парчето вече е свалено от "YouTube", по настояване на "Nuclear Blast", но XANTHOCHROID обещават на Фейсбук-профила си да го публикуват отново, само че под заглавието "In the style of Dimmu Borgir", за да "няма объркване". Пак там Silenoz е оставил снизходителен коментар, който гласи: "Хехе... забавни младежи. Поне привлякохте вниманието ни - имате повод за гордост!"


Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Варна 17.04.2014 18:32:05 отговори + 0 0
https://www.youtube.com/watch?v=zjNrGLhveJQ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

psycho_666 10.04.2014 14:24:53 отговори + 0 0
На мен пък песента много ми харесва... Нищо че не е боргир, не смятам че цитирам "в парчето прозираше слабата имитация на стила на известната група, не дотам добрата продукция, кръпките на познати теми и доста подозрителната липса на каквото и да е концептуално развитие". Всеки има право на собствено мнение, но според мен не е ама никак зле... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

No Comment !!! 10.04.2014 00:43:50 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=aVr5uw2fATA Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaoc 10.04.2014 00:12:18 отговори + 0 0
хахахах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 9.04.2014 21:11:57 отговори + 0 0
Побиха ни тръпки



Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Fjara 9.04.2014 18:47:19 отговори + 0 0
Не успях да чуя парчето, но чух албума на групата - добри са пичовете. Явно са големи фенове на Ulver Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

onim 9.04.2014 18:14:37 отговори + 0 0
Браво ! Интересен начин да привлечеш вниманието на любимата си група . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

доста 9.04.2014 18:06:22 отговори + 0 1
доста е зле това парче ....наистина си помислих ,че е димму Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".