Феновете на метъла са много креативни и в хармония със себе си, но мързеливи

6 сеп 2008, 16:01 ч. 919 / 8 18
пред./следв.
Хората, които слушат инди групи са нещастни, рошави безделници, докато феновете на рапа са смели, нахакани и с огромно самочувствие, пише independent.co.uk. Това не са просто тесногръди стереотипи, а резултатите от сериозно психологическо проучване сред 36 000 музикални фенове, което само доказва, че музикалните ни вкусове са отражение на личността ни. Изследването е проведено от психолозите в "Heriot Watt University" в Единбург. Те задали въпроси за характера на анкетираните и след това ги попитали, каква музика предпочитат. Анкетата показала силна връзка между личностните качества и любимия стил музика на запитаните.
   Феновете на инди музиката, например, са с ниско самочувствие и слаба мотивация, но се определят като "креативни". Любителите на рапа пък са с крайно високо самочувствие и са изключително общителни. Тези, които предпочитат денс стила, са със също толкова екстровертен характер, но са по-неприветливи и са склонни да бъдат егоцентрици.
   "Това, което се опитваме да разберем с проучването е, защо музиката се приема като важна част от идентичността на хората. Какво има в музиката, което ни помага да определим самите себе си", каза професор Ейдриън Норт, ръководител на изследването. "Хората често определят характера си чрез музиката, която слушат, дрехите, които носят, ходенето в определени заведения и използването на определен жаргон. Не е изненадващо, че характера ни е свързан с музикалните предпочитания."
   Според професор Норт, резултатите обясняват защо много хора се обединяват заради общи музикални интереси, както и защо много от нас крият музикалните си вкусове от страх да не бъдат причислени към определен тип хора.
   Норт заявява, че феновете на метъла, например, споделят общи характеристики с любителите на класическата музика, сред които е и "любовта към величественото". Това означава, че човек, който слуша METALLICA по-лесно би харесал Густав Малер, отколкото инди фен би се заслушал в реге.
   "Ако оставим настрана възрастовата разлика, те са на практика един и същи човек. Много то феновете на хеви метъла ще ви кажат, че харесват Вагнер, защото е внушителен, стремителен и шумен. Също така има известна театралност както в хеви метъла, така и в класическата музика."

   Какво казва вашата музика за вас?
Инди: Феновете имат ниско самочувствие, не са много работливи и са добродушни или щедри. Също така са креативни

Рокендрол: Високо самочувствие, много креативни, работливи и са в хармония със себе си, не са много добродушни или щедри

Блус: Високо самочувствие, креативни, общителни и в хармония със себе си

Класическа музика: Високо самочувствие, креативни, в хармония със себе си, но не са общителни

Хеви метъл: Много креативни и в хармония със себе си, но не са много общителни или работливи

Реге: Високо самочувствие, креативни, общителни, добродушни, щедри и в хармония със себе си, но не много работливи

Кънтри: Много работливи и общителни

Денс: Креативни и общителни, но не са добродушни или щедри

Рап: Високо самочувствие, общителни
Благодарности на: Данаил Данаилов
Източник: Lifestyle.bg

още за:

Heavy Metal


Коментари   (18)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


йу 9.09.2008 15:59:01 отговори + 0 0
буллсшеет оу ъеах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

,,, 8.09.2008 23:28:20 отговори + 0 0
А ако не се ограничаваш в един стил???

Ми тогава си скапан музикален помияр - ето какво. Най-ме кефите такива "оупънмайндед" *****. "Ми аз мога след Carcass да си пусна Madonna". ***.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rune 8.09.2008 19:44:21 отговори + 0 0
"acid_burn - 2008-09-07 18:12:50
Да бе, яко криейтивити :Р Ти да видиш.. ми аз явно съм ни риба ни рак, ако харесвам едновременно рокендрол, хеви метъл и инди примерно.... какъв ли ми е характера? :Р"

Ужасен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.09.2008 12:26:26 отговори + 0 0
"ХА! а ако не се ограничаваш до 1 стил само ?
примерно Метъл и Реге ?!? :Р"
взима се по-лошото - реге!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darky 8.09.2008 11:38:40 отговори + 0 0
ХА! а ако не се ограничаваш до 1 стил само ?
примерно Метъл и Реге ?!? :Р
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ronnie 7.09.2008 19:32:52 отговори + 0 0
Това не е възможно! Вие на себе си ли ще вярвате или на анкетата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acid_burn 7.09.2008 18:12:50 отговори + 0 0
Да бе, яко криейтивити :Р Ти да видиш.. ми аз явно съм ни риба ни рак, ако харесвам едновременно рокендрол, хеви метъл и инди примерно.... какъв ли ми е характера? :Р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.09.2008 17:13:23 отговори + 0 0
Какво значи креативни,такива които слушат Креатор?,защото аз съм един тъп метал и не знам дали съм креативен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 7.09.2008 12:45:35 отговори + 0 0
Аз съм яко креативен значи... Както и 90% от хората, слушащи каквато и да е музика, според това проучване Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dimmu 7.09.2008 10:45:42 отговори + 0 0
Чалга - Не особено голямо самочувствие - my ass! На тия определението им е "Тъпи като задници и нагли като конски мухи селяни"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


StreetSoldier 7.09.2008 07:57:27 отговори + 0 0
Аз не пия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.09.2008 04:08:47 отговори + 0 0
пак ли Металика ве?!?!
п.с.пропуснали са че метълистите сме алкохолици ;д
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.09.2008 00:30:57 отговори + 0 0
пълни глупости
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vexo-NekroSexo 6.09.2008 21:51:30 отговори + 0 0
Метъл - Айляк, туй то! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leper Messiah 6.09.2008 21:13:11 отговори + 0 0
Забрави за обратните сексуални наклонности Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


independent.co.uk 6.09.2008 17:17:47 отговори + 0 0
Чалга: Необосновано високо самочувствие, склонност към простотия, арогантни, мързеливи. Креативността им се изразява в това да отворят прозорците на колата, или апартамента, и да надуят чалгата до дупка.

Complete
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thanatos 6.09.2008 17:04:59 отговори + 0 0
От independent.co.uk трябваше да проведат едно проучване и сред чалга феновете у нас. В момента изследването стои незавършено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.09.2008 16:59:14 отговори + 0 0
И аз мисля курсовата ми работа да е нещо подобно относно метъл жанровете, ама предполагам, че няма да ми я приемат :Р. В крайна сметка смятам, че е крайно детерминирано кои банди ще се харесат на определните хора, което се доказва от хората около мен. Детерминирано е не само от характера им, но и от екстраверсията, липсата на самочувствие, следването на потока. В крайна сметка май нямаме голям избор какво да слушаме, нямаме истинска свобода, всичко се свежда до причинно-следствени връзки :РРР. Пълни глупости ; D. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".