"Fest Team": "Концертите на ARCTIC MONKEYS, IRON MAIDEN и SLIPKNOT бяха на косъм да не се случат"

6 ное 2022, 09:37 ч. 3633 / 9 7
пред./следв.

   След няколко месеца пауза организаторите на концерти "Fest Team" пуснаха онлайн нов епизод от своя подкаст "Fest Team Talks". Пред Краси Москов от радио "Z-Rock" шефът на промоутърската компания Стефан Еленков говори за отминаващата 2022 г. и най-успешните събития и най-големи предизвикателства, пред които е бил изправен през летния сезон.

   Тема на разговора е и лоялната програма за клиенти на "Fest Team", в която по информация на Еленков, вече членуват над 60 000 души. Също се обсъждат и възможностите за легална и сигурна препродажба на билети чрез системата "Ticketswap". И водещият, и гостът посочват гостуванията на ARCTIC MONKEYS в Бургас, IRON MAIDEN в София и SLIPKNOT в Пловдив като най-сериозните успехи на промоутъра през тази година.

   Изненадващо Стефан Еленков споделя, че и трите събития са били "на косъм да не се случат". След това става ясно, че трудностите пред организирането на концертите са били преди всичко логистични. Техниката на групите е била забавяна на граничните пунктове. При IRON MAIDEN и SLIPKNOT, чиито сцени са с много специфични елементи, опасността лайвовете да не се случат е била съвсем реална. По график сцената на американската банда е трябвало да бъде готова осем часа преди групата да излезе пред публиката. Заради забавянето на границата това се е случило само два часа преди участието на Corey Taylor и компания на фестивала "Hills of Rock 2022" в Пловдив. Концертът е преминал успешно благодарение на изключителните усилия и способностите на българския технически екип. Работата е протичала докато в това време са свирили другите групи. След трите шоута "Fest Team" са получили благодарствени писма от мениджърите на бандите.

   Г-н Еленков говори и за възможността да бъдат канени млади актуални групи, загатвайки че в плановете на организаторите за 2023-а има такива имена. По отношение пилотното издание на "Hills of Rock - Sofia Edition" (на което участваха FIVE FINGER DEATH PUNCH, PLACEBO, DUBIOZA KOLEKTIV, SISTERS OF MERCY, ILL NINO и др.) промоутърът казва, че то е било успешно и определено може да се очаква втори такъв фестивал догодина. В момента "Fest Team" преговарят с голям брой изпълнители за 2023 г. Първите потвърдени имена може да се очаква да бъдат съобщени преди края на 2022-ра.

   Целият подкаст може да бъде слушан на този адрес.

 

slipknot

През юли 2022 г. след многобройни отменяния и отлагания SLIPKNOT най-сетне свириха на живо в България!



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


хаха 6.11.2022 13:16:07 отговори + 6 7
Юли месец в Южна България на сух терен - представям си концерт с хиляди хора, на който не се вдига прах. Преди това сигурно ще са минали с прахосмукачки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 8.11.2022 09:15:08 + 3 3
Представи си, че има такъв... Е не съвсем без прах, но в пъти по-малко... Има едни гументи постелки, които се нареждат на терена, и предотвратяват вдигането на прах (който остава под тях)... Да, ама търгашите от Фест Тийм няма 2 стотинки да дадат повече, само лапат и лапат!
Тази година беше ад направо - приближаваш се до сцената, и след 10 минути почваш да се задушаваш... тотална щета е тоя "фестивал"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 6.11.2022 10:43:19 отговори + 24 6
Всичко много хубаво, но този юнак от Фест тиймс да погледне каква им е организацията: на Хилса прах и мръсотия, на Мейдън отвратителен пропускателен режим. За цената на бирата и другите неща по фестовете им изобщо да не споменаван. Като цяло нищо не се е променило от времето на СМЕ: залагат на популярни групи, но изобщо не мислят за публиката. . Лично мнение: имат много са учат. Мидалидаре е на светлинни години преди тях! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 6.11.2022 11:18:45 + 14 23
Какви светлинни години са Мидалидаре?Феста забит на майната си,групите-обичайните заподозрени нафталини.Такива фестове само в БГ може да минават за нещо интересно.Рос дъ бос и Рънинг уайлд.В коя паралелна вселена тези са критерии за силен фест?И на Хилса има какво да се желае откъм групи,но пак поне имат някое друго попадение.Колкото до бирата,аз на фест отивам да гледам групи,не да се наливам с бира.И е нормално като искаш да гледаш Слипнот,да не ходиш в последния момент и после да мрънкаш,че бавно се влиза.Прах и мръсотия има навсякъде по-големите фестове.Радвай се,че няма кал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 6.11.2022 11:40:11 + 14 5
На Хилса в Пловдив беше съвсем прилично като за полеви условия. Имаше много тоалетни, вода за миене, доста павилиони за храна. Скъпо беше, ама на такива места винаги е скъпо. Като искаш да се наливаш с бира, купи си евтина от магазина, на фесивал се ходи да слушаш музика. Единствено пътекити с червен прах бяха неприятни, но отиваш си в къщи/хотела и се къпеш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 6.11.2022 20:21:54 + 16 0
Елече, Борис не говори за изпълнителите, а за организацията на събитията. Вземи се понаучи да четеш, понеже разваляш реномето на феновете на Slipknot. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 8.11.2022 09:20:46 + 6 3
Да, Мидалидаре беше светлинни години напред, на нивото на добрите европейски фестивали!
Да, на майната си беше, но с организиран транспорт. Всичко се купуваше бързо и безпроблемно, бирата беше бира, а не ***** (каменица), имаше достатъчно пейки и маси винаги, прах нямаше изобщо, и вместо кифли с къси поли от каменица навсякъде, имаше обслужващ персонал, който почиства и оправя каквото има за оправяне. Организацията беше безупречна!
А за "феста" в Пловдив - само като почнем от породената от нечовешка лакомия забрана да влизаш и излизаш когато си поискаш, продължим с прахта и мизерията, това, че чуваш трите сцени едновременно, ужасните цени за ужасното качество на храната и пиенето... ми какво повече да добавя... трагедия!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".