Фестът "Enigma Rock" търси финансова помощ

15 ное 2018, 10:17 ч. 730 / 2 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Фестивалът Enigma Rock, чийто две издания се проведоха в силистренското село Секулово търси финансова помощ от фенове и спонсори.

Поради финансови затруднения организаторите от читалище „Христо Ботев – 1941“ и Боби Ейнджъл не могат да започнат подготовката за трето издание на напълно безплатния за посетители фест.

„Времената са трудни. До момента финансирането на фестивала беше поемано 50 процента от бюджета на читалището и 50 процента от спонсори. За жалост, тъй като живеем в район където основен отрасъл е земеделието, а 2018 г. не беше никак плодородна, повечето от спонсорите ни не могат да отделят средства за Enigma Rock 3” – сподели Боби Ейнджъл. „Имаме желание да направим третото издание въпреки всички трудности и пречки, които ни бяха създадени в предходните години, но за тази цел имаме нужда от 15 000 лв., с които да допълним бюджета за Enigma 3”– допълни той.

За пръв път Enigma Rock се появи на бял свят през 2017 година, когато на неговата сцена стъпиха SEVI, The A.X.E. Project, Mirror, Inflict и още шест банди, а специален гост беше кметъла Цонко Цонев. Година по-късно, вече с положени основи, фестивала предложи още по-богата палитра от музикални изкушения, вкючвайки в своя ростер италианците ArseA, първите българи свирили на Wacken Open Air Dash the Effort, проспериращите Everdream и молдовските метъл гиганти Infected Rain.

Ако до 15 януари 2019 г. се съберат 15 000 лв. фестивалът ще се завърне с трето взривяващо издание.

Всеки, който желае да дари средства за Enigma Rock може да изпрати имейл на адрес enigmarock@mail.bg, където ще му бъде дадена пълна информация как да го направи.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тролче 15.11.2018 13:13:20 отговори + 8 6
Да се обадят на Чонко, той ще оправи нещата с общинска помощ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нуждаещ 15.11.2018 12:36:34 отговори + 12 10
Аз също търся финансова помощ от фенове и спонсори. Ениуан? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 15.11.2018 12:32:15 отговори + 8 4
30 000лв. ли са стрували предните издания? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".