Фестивал "Културен Шок 2020" на 16 и 17 септември в София

3 сеп 2020, 19:17 ч. 783 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Първото издание на Culture Shock 2020 ще се състои на 16 и 17 септември в София. „Очакват ви два дни изпълнени с истинска, неподправена и независима музика от цяла България. Каним ви на тази смесица от стилове и култури на 16 и 17 септември във Fabrica 126. Събитието е all ages и ще се проведе на открито, всички сте добре дошли", сподели 22-годишният Здравко Славчев, студент по Международен бизнес във Виена и организатор на Culture Shock 2020. Идеите, стоящи зад събитието са вдъхновени от желанието на Здравко да помогне на младите и по-непопулярни изпълнители да получат внимание на българската сцена. Заедно с крюто Пълна Скръб Мъртъв Клан (ПСМК), те са домакини на това събитие за алтернативна музика. Желанието им е фестивала да се разрасне и да стане ежегоден. 

Ще ни представят общо осем изпълнителя в два дни, като първият ден е насочен повече към метъл общността – вечерта ще бъде открита от групата Teraflora, банда с много разнообразна и идейна авторска музика, след тях ще излезнат JFT, които са вече познати в ъндърграунда, особено в София, а накрая ще свирят групата ТДК – невероятни музиканти от Пловдив, чиито успехи се разпростират и отвъд границите на нашата родина. Втората вечер е с привкус на хип-хоп, рап и трап културата и ще ни представи хора от различните субкултури. Денят ще бъде открит от NAIKEY & SEPHIX – млади момчета, които правят разнообразен стил рап, след тях на сцената ще излезе ANT! – едно от малкото женски MC-та в България, трети ще бъдат ПСМК – рап изпълнителите с нотки на метъл, а накрая ще закрие концерта СЕКТА – може би в момента най-известният хип-хоп изпълнител в България, носител на много награди от 365 Hip Hop Awards и БГ Радио. Целта на тези млади хора, събрали се да споделят хубавата си музика е да се забавляват и да създадат една нова традиция, традиция, която ще събира все повече и повече хора всяка година.

Очакват се над 400 души да посетят това интересно и някак си ново събитие за София. Не на последно място е мястото, а именно Fabrica 126, която дълги години вече се грижи за ъндърграунд артистите на България. Събитието ще е на откритата сцена във Фабриката, което е още едно предимство, за хората, притесняващи се от КОВИД. Цената на еднодневен билет за фестивала е 15 лв., а за двудневен е 20 лв.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".