Фестивал в Норвегия събира в едно викинг културата и метъла

31 юли 2015, 07:49 ч. 678 / 3 3
пред./следв.

   Между 20-22 август в Норвегия ще се проведе фестивалът "Midgardsblot", който ще съчетае традициита на културата на викингите и изпълнения на съвременни метъл банди, които творят в подобна стилистика. Събитието ще се проведе в парка "Борре", намиращ се на южното норвежко крайбрежие, в който има няколко исторически погребални могили и запазена голяма викингска къща. В нея ще бъдат изпълнени три специални сета от сборна формация. Освен това, на фестивала ще свирят Ihsahn, 1349, MYRKUR, SOLEFALD, EINHJERER, KAMPFAR, GLITTERTIND, THYRFING и др. В трите дни на "Midgardsblot" ще има и лекции, възстановки, празненства с бира и медовина и др. атракции. Една от амбициите на организаторите е да покажат, че в музиката на викинг метъл бандите в Норвегия няма политически послания, а тя е изцяло обърната към традициите на Севера.

 

още за:

Midgardsblot
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Viking 31.07.2015 21:53:28 отговори + 4 0
Завиждам им на хората, които ще присъстват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 31.07.2015 18:14:42 отговори + 0 8
Викинг метъл и тем подобни..и думата съвременен въобще не ми се връзват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 31.07.2015 19:56:03 + 6 0
Джастърче умряло, за да разбереш викинг метъла, акъл трябва, а при теб тотално липсва. Ходи си при белия прах и не се ври дето не ти е работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".