Филмът за QUEEN "Bohemian Rhapsody" е номиниран за пет "Оскар"-а

22 яну 2019, 17:41 ч. 1733 / 1 10
пред./следв.

   Игралният филм за QUEEN "Bohemian Rhapsody", който премина с огромен успех по кината, вкл. в България, получи пет номинации за най-престижната награда в света на киното - "Оскар". В т.ч. са за най-добър филм, звукорежисура, смесване, монтаж и най-добър актьор - за Рами Малек, който изпълнява главната роля - на легендарния Freddie Mercury.

   Лентата вече има два Златни глобуса - за най-добър драматичен филм и за най-добра главна мъжка роля в драматичен филм. Дали към тях ще се прибавят и Оскари и в кои категории ще се разбере на 24 февруари, когато е церемонията по връчването на призовете за 2018 г.

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Баба Яга 23.01.2019 15:19:22 отговори + 1 11
Да го гледам, или не - това е въпросът.
Нещо ме мързи да го гледам, от друга страна мое и да става, па ако не става само ще си губя времето.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 22.01.2019 22:40:11 отговори + 14 7
Прекрасен филм, центриран във фигурата и таланта на Фреди и неговите емоционални терзания. Филм, който не се препоръчва на невежото балканско простолюдие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 23.01.2019 02:10:41 + 10 6
Прекрасен филм, центриран във фигурата и таланта на Фреди и неговите емоционални терзания.
---
Той сигурно затова е пълен с откровени лъжи, които всеки ще разкрие само след едно отиване до ИМДб. Едно време кинаджиите като се вдъхновиха от историята около заменянето на Роб Халфорд с Тим Оуенс в Judas Priest, барем имаха доблестта да сменят имената на групите и действащите лица, та да се вихрят както си искат после. (И "Рок звезда" беше сто пъти по-хубав филм, бтв, макар и доста по-непретенциозен.) "Бохемска рапсодия" има претенциите да показва истинска история. Толкова ли по-лош щеше да е филмът, ако бяха показали, примерно, че Фреди е бил добър приятел на вокалиста на Smile, преди да заеме неговото място в групата? Или ако бяха показали не Фарук, а баща му да се бъхти на летището, както е била реалната ситуация? Или ако бяха показали връзката на Брайън Мей с Мери Остин? И т.н., и т.н., и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гейо Милев 22.01.2019 21:41:22 отговори + 7 15
Изцяло джендъро-коректна награда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............ 22.01.2019 19:55:52 отговори + 10 5
На мен филма ми хареса много. Ревах си доволно. Малек игра извънземно. Само това мога да напиша. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 22.01.2019 18:53:45 отговори + 9 8
"Бохемска Рапсодия" се разказва накратко за изкачването на Куин до върха, падението на Фреди Меркюри, покрай личния му живот, и това как той осъзнава кое е най-важното. Мисля, че всеки би могъл да научи нещо от този филм

Филмът беше добър и въпреки неточностите, беше верен на себе си и историята, която разказва. Нищо общо с Дорс, който беше почти на 100% измислица и гавра с паметта на Джим Морисън (единственото добро нещо в този филм беше играта на Вал Килмър и саундтрака)...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 22.01.2019 18:58:40 + 10 6
П.С. А който не едоволен от филма и иска точната история на Куин или Фреди Меркюри, може да си пусне докментален филм или да прочете книга. "Бохемска Рапсодия" преди всичко е произведение на изкуството, не учебник. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 22.01.2019 22:05:12 + 13 8
Филмът е съвсем повърхностно и напълно изкривено виждане за историята на Фреди Мъркюри. С въпиющи неточности, преднамерени грешки и съшити с бели конци епизоди. В сравнение с филма за Дорс, който все пак имаше атмосфера и творческо виждане за времето и личността на Джим Морисън, "Бохемска рапсодия" е един немощен гърч. Реми Малек действително демонстрира силно вживяване в образ, който е карикатура на личността на Фреди. Въпреки многото музика, идеята на филма е една завоалирана пропаганда на хомосексуалността. Поднесена по изключително дървен и нескопосан начин. Уважавам творческия заряд и ярката личност на Фреди. Изобщо не ме интересуват сексуалните му предпочитания (както и на всички останали музиканти, художници, политици, съседи и цялото човечество). Те са част от него, приел съм ги и нито ме дразнят, нито ме възхищават. Представянето му в този филм е една гавра с яркото му дарование и неповторимата му индивидуалност. Всъщност, тук има за всичко по малко и в крайна сметка - абсолютно нищо за никого. Не се разказва историята на Куин. Не се разказва и историята на Фреди. Има един разпокъсан набор от хаотични епизоди, които не дават цялостна картина нито за групата като феномен, нито за Мъркюри като явление. Няма предаване на духа на времето и смяната на музикалните вкусове, отразила се и на творчеството им. Няма и представяне на значението на "Куин" като културен фактор, толкова силно повлиял на музикалната среда във Великобритания и в целия свят. Вместо всичкото това получаваме терзанията на един слаб, неорентиран и лутащ се човечец. Какъвто Фреди никога не е бил. Скромен, срамежлив - да, но в никакъв случай такава хилава фигура, перфектно изиграна от Малек. Ако не беше силната му игра, цялото това недоразумение щеше да се провали с гръм и трясък.
Жалко за Фреди. Той не заслужава такава гавра с паметта му. Жалко за феновете на "Куин". Заради хубавата музика са длъжни да изтърпят два часа глупави псевдо-исторически дилетантски упражнения. Жалко за киното - защото предложеният филм в никакъв случай не е изкуство, а мизерно упростенческо виждане на една многостранна, сложна и деликатна личност. Единственото добро в него беше музиката - защото поне тя звучи в оригинал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 22.01.2019 18:12:57 отговори + 14 12
Ако този малоумен филм спечели каквато и да било награда, извън тези за обработка на звук, това ще е гавра с труп. Това нещо разчита изцяло на песните вътре и буквално на нищо друго, егати, да не говорим за фактологичните неточности при представянето на горе-долу всичко.

А очаквах да ми хареса...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мони 22.01.2019 17:53:39 отговори + 15 17
Играещите Роджър, Джон и Браян бяха добре и то основно заради огромната им външна прилика. Рами ми е симпатичен, но някак си, дори пренебрегвайки различната физиономия и ниския ръст не си го представям като Фреди. Въпреки голямата помощ на актьорите филма беше повърхностен , със слаба режисура и доста слаб сценарий. И гейове Прекалено много гейове, човече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".