Финалът на "WOA Metal Battle Bulgaria 2022" ще се проведе тази неделя, 26 юни

21 юни 2022, 10:10 ч. 756 / 7 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Конкурсът Wacken Metal Battle Bulgaria 2022 ще се проведе на 26 юни в столичния клуб “Мixtape 5”. Във финалите на четвъртото издание на конкурса ще видим общо 6 групи, а журито ще съобщи своя избор след края на втория ден.

С цел непредубеденост при подбора и тази година предварителната селекция на групите бе направена от международно жури. Информацията и песните на всички банди, отговарящи на условията за участие бяха изпратени на представителите на WOA: Metal Battle в състав: Ернст Кхичумов (Грузия), Лаурентио Строуц (Румъния), Торстен Колбейнсон (Исландия), Йоанна Ланденпера (Швеция) и Катрин Освалд (Швеция), които дадоха своите оценки, а родните организатори само обобщиха резултатите, които са следните: BADCAST, DISHONORED, ENGINEER OF DEATH, FROM THE ASHES, REJUVENATION и SICK RED.

В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъдe заменена от следващите получили най-много гласове за участие: Deception, Nightmare

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и китарни кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването.Тази година ще бъде взет предвид и вота на публиката, който ще е 1/3 от общия вот, но ще бъдат зачетени гласовете само на феновете закупили билети.

Тази неделя вратите ще отворят в 17.00 часа, а първата банда ще излезне на сцената в 18.00. Специален гост на събитието са EUFOBIA и техния сет ще е е след конкурсната част. Събитието ще приключи в 22.00 часа!

Групите, представили страната ни в предишните издания Eufobia (2019), Ophan (2018), Lieveil (2016), Dash The Effort (2015) се представиха повече от добре пред международното жури и публика в Германия. Оставиха много добри впечатления, добро начало в представянето на родната сцена и в бъдеще.

По традиция международния финал се провежда на две от големите сцени на Wacken Open Air - WET Stage и Headbanger’s Stage. На тези сцени последните години сме гледали групи като Europe, Red Fang, Mayhem, Nuclear Assault, Ihsahn, Dilinger Escape Plan. Във финала взимат участие само 30 от над 60 държави. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат как и какво означава метъл музиката в родната им страна. В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5”, а класираните групи вече се награждават с материални и парични награди.

 

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Незаинтересован 21.06.2022 23:45:27 отговори + 0 3
Дреме ми Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 21.06.2022 11:15:08 отговори + 2 1
Говори и се втори ден, при положение че е един ден Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хейтър 21.06.2022 11:09:55 отговори + 5 4
Само квичащи и грухтящи еднодневки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Друг хейтър 21.06.2022 11:52:15 + 1 0
Имаш ли номера на Наско от БТР? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Pro 21.06.2022 10:34:06 отговори + 2 0
26 юни е неделя, а не събота. Само да кажа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

******* 21.06.2022 11:09:04 + 2 0
то и годините на групите са сбъркани Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".