"Finally Apocalypse" - BOLG и DIMHOLT в София на 13 януари

14 яну 2018, 19:40 ч. 2056 / 8 6
пред./следв.

   След разточителните празнични дни началото на новата екстремна година беше дадено в събота, 13 януари, от първото знаково екстремно събитие за 2018-а под надслов "Finally Apocalypse".

   Дейно участие в проявата взеха главните виновници и организатори - "езичниците" BOLG, които представиха на родната публика дългоочаквания си дебютен албум "Plague Vaccine", видял "черен свят" само преди няколко дни. Те бяха подкрепени от сайкъделик-блек маниаците DIMHOLT. Традиционното място за такъв род събития беше отново клуб "Live & Loud" в София. Домакините бяха осигурили перфектни условия за концерта. Двете групи бяха заредили мърч щанда с разнообразни артикули - фланелки, дискове и дори аудиокасети. Всичко това, както и добре познатият хъс на двете банди, предвещаваха чудесно преживяване за събралите се около 120 фенове.

   Първи на сцената излязоха DIMHOLT от Бургас, които забиха стегнатия си сет директно и безкомпромисно. Групата наблегна на парчета от последния си албум "Liberation Funeral" (2014). Артистичният фронтмен Woundheir приковаваше вниманието с мощните си вокали и сгъстяваше редиците пред сцената. Една след друга се редуваха зловещи композиции под съпровода на яростно-лудите китари на Asen, като групата завърши изпълнението си с култовите "In Tombs" и "Armageddon". На бургаската петорка ѝ предстои влизане в студио и работа по нов албум, който се планира да излезе към месец март 2019 г.

Сетлист на DIMHОLT
01. Blindead
02. The Fall
03. Into Darkеr Serenity
04. ..At thе End..
05. Sacrilege
06. The Martyr's Congregation
07. The Shades оf Night
08. In Tombs
09. Armagеddоn

 

   Хедлайнърите за вечерта бяха BOLG от Радомир, които се раздадоха докрай за феновете и представиха подобаващо дебютната си творба "Plague Vaccine". Сетлистът трасираше извървяния от бандата път от създаването ѝ досега. Публиката непрестанно приветстваше групата с аплодисменти между всяко едно от суровите парчета. BOLG започнаха ударния си сет с "Поквара", последваха и други силни композиции: "Christian Terror", "Romans", "Beyond the Visions of Death", в които разцепващите вокали на Крум вледениха публиката. Постепенно бандата ни завлече в черното гнездо на емблематичното парче "Сън на Смъртта", в което ритмичните тътени на ударника Кamael изтръгваха оставащите сили на феновете. Клубът бе разтърсен от разстрелващото стоманено парче "Throne of Rats" - кавър на обичаните от всички шведи MARDUK, в което фронтменът Крум остави китарата и се съсредоточи изцяло на микрофона. Заредиха се безпощадни песни като "Древните", "Messenger of Apocalypse", "Pagan Forces", в които соло китаристът Асен и басистът Андрей се раздадоха докрай. Последвалите композиции "Покров" и "Кървав Идол" разкриха един разрушен и покрит с катран свят пред куфеещите фенове. Групата отдаде почит на норвежките класици MAYHEM с кавър на парчето "Funeral Fog", за което на сцената се присъедини и вокалистът на DIMHOLT Woundheir. Композицията бе в унисон със студа и бавно спускащата се мъгла над София.

   Така с двете родни банди, които често се изявяват заедно, започна екстремната метъл година в София, а ние очакваме да чуем и видим как ще продължи и завърши зловещата приказка.

Сетлист на BOLG
01. Пoкварa
02. Christiаn Terror
03. Romans
04. Beyond thе Visions of Dеath
05. Сън на Смъртта
06. Throne of Rats (MARDUK cover)
07. Древните
08. Messenger of Apocalypse
09. Pagan Forces
10. Покров
11. Кървав идол
12. Funeral Fog (MAYHEM cover)

 

Текст и снимки: Цветелин Замфиров - Morean, Михаил Бекяров - Син език

 

още за:

BolgDimholt


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Tutur 14.01.2018 21:15:16 отговори + 7 2
Гледам отгоре, пет коментара! И какво - някакви дивотии... И кратко, и дълго, дръж го здраво и прочие! Радвам се, Миале, че концертът е бил як! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kamael 14.01.2018 20:20:35 отговори + 8 2
Името на Bolg всъщност е далеч от Толкин. Всъщност на старобългарски означава „Вълк“, като в някои случай се разбира и като „вещ, знаещ човек“. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 14.01.2018 20:25:33 + 6 2
Вметката за Толкин бе редакторска, а не идваше от авторите на репортажа. Поправено е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

филолог !?!? 14.01.2018 20:28:43 + 3 8
В историята се месим...ама правописа...от тук май се почваше...пуууу, да му се не види и "Й" (и кратко се казваше.......)
....."като в някои случа(Й !!! )се разбира"....
толкова ли е трудно ????...нЕАм думи...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kamael 14.01.2018 20:40:39 + 7 1
Филолог - не е трудно, но бутоните са близо, а пиша бързо..
Което не е оправдание, разбира се
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kamael 14.01.2018 20:58:33 + 7 1
WeRock.Bg - Благодаря за бързата корекция. Не е заяждане, просто обратна връзка. Благодарности за репортажа.

P.S:
Филолог !?!? - В първият коментар нямах намерение, но реших да внеса градивна критика, все пак. Не е лошо, че ме поправяш, но е лошо, че го правиш с грешки
Безсмислени спорове са излишни. Или коментирай новината или не.Как го беше казал..? „толкова ли е трудно ????...нЕАм думи...“
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".