FIVE FINGER DEATH PUNCH отмениха концерт в Милано заради слухове за терористична атака

22 ное 2015, 07:38 ч. 1286 / 3 3
пред./следв.

   Според "International Business Times", участник в хакерското активистко движение "Anonymous" е съобщил, че групата е разкрила планове за нови терористични атаки на Ислямска държава и една от мишените е концерта на американската метъл банда FIVE FINGER DEATH PUNCH в Милано, Италия на 22 ноември. Хакерите са предали на специалните служби в САЩ и Англия придобитите сведения. Списъкът обхваща публични събития в няколко европейски държави, всички от които са днес, неделя, 22 ноември.

   Европа все още е на нокти след координираните терористични атаки в Париж на 13 ноември, когато 129 души загубиха живота си, а стотици бяха ранени. Най-голяма бе трагедията на концерта на EAGLES OF DEATH METAL в зала "Батаклан" във френската столица, където бяха убити 89 души.

   Същевременно от Туитър-профил на "Anonymous" дойде изявление, че групата не е пускала слухове за терористични атаки и няма представа откъде са се появили те. Малко след трагедията в Париж от "Anonymous" обявиха "кибер война" на Ислямска държава и се заканиха, че ще разкриват плановете и самоличностите на техни активисти в Мрежата. От квоя страна, Ислямска държава отговори с указания към поддръжниците си да използват криптираното приложение за изпращане на съобщения със смартфони "Telegram", което би трябвало да защити комуникацията им от хакери.
   "Anonymous" нямат лидер или централизирано ръководство и най-често техните изявления трудно могат да бъдат приемани за официални.


   На този етап няма официална реакция от властите в Италия или друга държава, свързана с предполагаемия списък с готвени атентати. FIVE FINGER DEATH PUNCH обаче не рискуват. Музикантите разпространиха съобщение, в което се казва, че са поискали от местния промоутър гаранции, че сигурността на събитието ще бъде максимално гарантирана. И тъй като не са получили такива уверения, отлагат концерта за неуточнена по-късна дата.

 

five-finger-death-punch



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


хммм 24.11.2015 02:03:37 отговори + 2 0
Клоуни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bad Company 22.11.2015 15:15:34 отговори + 8 2
позьори - I can't deny Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 22.11.2015 09:30:07 отговори + 5 1
Тя стана една......!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".