FIVE FINGER DEATH PUNCH с официално изявление за съдебния иск на лейбъла им

28 апр 2016, 10:55 ч. 800 / 5 0
пред./следв.

   След като наскоро лейбълът на FIVE FINGER DEATH PUNCH "Prospect Park" заведе дело срещу групата, сега от бандата разпространиха следното официално изявление по случая:

Отчаяните хора правят отчаяни постъпки.

Ние сме натъжени, но не и изненадани от скорошния съдебен иск на "Prospect Park" срещу членовете на FIVE FINGER DEATH PUNCH. Това е последното действие в дълга поредица от експлоатационна и обидна тактика, използвана от бившия ни мениджър и настоящ директор на лейбъла Jeff Kwatinetz за изцеждане на пари и демонстрация на сила пред бандата.

Jeff Kwatinetz е добре познат като бивш човек с влияние от музикалната индустрия, чието неправилно поведение и банкрути на свързани компании накараха повечето от клиентите на неговата фирма, вкл. BACKSTREET BOYS, KORN, SMASHING PUMPKINS, JANE'S ADDICTION и Azalea Banks, да бягат на тълпи. Факт е, че ние също уволнихме мениджмънта на "Prospect Park" преди четири години, опитвайки се да избегнем положение, което повече приличаше на слугуване. В момента албумите на FIVE FINGER DEATH PUNCH са последните оставащи ценни активи на "Prospect Park", за които все още има сключен договор.

FIVE FINGER DEATH PUNCH са готови да запишат и доставят последния албум тази година, както е по договор, но вместо да ни оставят да записваме, "Prospect Park" предпочетоха да ни съдят, да ни държат като заложници и да изтискат допълнителни пари от договора, опитвайки се да продадат лихва върху бъдещи записи. А най-лошото е, че "Prospect Park" заведоха своето срамно дело в същата седмица, в която се опитвахме да пуснем в продажба нашето ко-хедлайнинг турне.

В своя иск "Prospect Park" заявяват, че FIVE FINGER DEATH PUNCH са в застой и звученето им е изхабено, въпреки че многократно и в различни случаи г-н Kwatinetz посочваше последния ни албум "Got Your Six" за най-добрия на бандата досега. FIVE FINGER DEATH PUNCH е най-добре продаващата активна рок група за последните 24 месеца и една от най-добре продаващите през това десетилетие. Продажбите на всяко издание за първата му седмица са по-добри от предишните. Факт е, че няма нито намек за доказателство, че кариерата на FIVE FINGER DEATH PUNCH върви в друга посока, освен нагоре. Всяко изявление или предположение, че FIVE FINGER DEATH PUNCH страдат от загуба на формата си са неверни.

"Prospect Park" не искат да запишем следващия си албум с Kevin Churko, който към този момент е част от нашето семейство и който е продуцирал пет от последните ни шест албума. Що се отнася до творческия процес, г-н Kwatinetz никога не е бил в студиото по време на създаването на който и да е от албумите ни, никога не се е срещал с г-н Churko, а "Prospect Park" постоянно не успяваха да му платят навреме.

Що се отнася до нашия певец Ivan Moody, неговите проблеми не са тайна и наскоро ние успяхме да му покажем нашата любов и подкрепа в рехабилитационната клиника. Нито веднъж "Prospect Park Management" или "Recordings" не подкрепиха опитите ни да му помогнем да остане трезвен, предпочитайки бандата да продължи да прави албуми и турнета.

Сигурни сме, че доказателствата ще покажат голосволността на твърденията на "Prospect Park" в жалбата им, както и че те са напълно безсрамни, и че бандата ще получи значително обезщетение и ще бъде освободена от по-нататъшни задължения към "Prospect Park".

 

five-finger-death-punch



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".