Flea от RED HOT CHILI PEPPERS ще въведе METALLICA в Залата на славата

20 мар 2009, 19:05 ч. 464 / 9 19
пред./следв.
Басистът на RED HOT CHILI PEPPERS Flea ще има честта да въведе METALLICA в Залата на славата на рокендрола на 4 април. Събитието ще бъде предавано на живо чрез www.fuse.tv. Китаристът на LED ZEPPELIN Jimmy Page пък ще въведе колегата си от THE YARDBIRDS Jeff Beck. Остава да разберем дали METALLICA ще изпълнят обещанието си да поканят и бившия си четириструнник Jason Newsted, прекарал 14 години в бандата и издал четири дългосвирещи албума с нея.


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


newsted 23.03.2009 14:54:50 отговори + 0 0
Mustain е един от 5-те най-добри китаристи за мен в метъла. А относно албумите като изключим 97 и 99 всички мачкат и с рифове и с пеене и с текстове и с всичко. Слушайте си там Мановар и си трайте като не разбирате.
А на къде бе NEWSTED - най-якия и земния член на Metallica. Колкото и да са ми най-любима група (ходил съм им 6 пъти на концерт) си признавам, че Металика са си лайнца, най-малкото заради отношението им към него. Само погледнете как се държи на сцената и е единствения, който не е пропускал meet n greet
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 22.03.2009 15:51:40 отговори + 0 0
Panzergrenadier,престани да говориш истини и да ги подкрепяш с факти,защото дразниш фанатиците.тях истината не ги интересува за тях еважно да се ласкаят техните идоли въпреки че редовно им показват среден пръст. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.03.2009 00:35:29 отговори + 0 0
Пич това за съавторството са пълни глупости, то по тая логика Хамет е съавтор на 95 процента от песните на Металика. Тия кредити са точно за 2-3 рифа и няколко сола дето така и така са преработени от Хамет хаха. Основния композитор в Металика винаги е бил Хетфийлд, дори прехваления Бъртън не е написал почти нищо. Металика = Хетфийлд, гений, гигант, бог. Само чуйте мощните му рифове в No Leaf Clover, One или All Nightmare Long и се поклонете три пъти до земята в чест на този титан. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 21.03.2009 22:17:09 отговори + 1 0
Твърде незаслужено се пренебрегва периода на Металика с Дейв Мъстейн. Дейв е автор и съавтор на много от великите песни от първите два албума. Кои са песните в които Дейв е автор или съавтор?

The Four Horsemen (Hetfield / Ulrich / Mustaine)
Jump in the Fire (Hetfield / Ulrich / Mustaine)
Phantom Lord (Hetfield / Ulrich/ Mustaine)
Metal Militia (Hetfield / Ulrich / Mustaine)
Ride The Lightning (Hetfield / Ulrich / Burton / Mustaine)
The Call of Ktulu (Hetfield / Ulrich / Burton / Mustaine)
Leper Messiah (основният риф на песента е на Дейв, но това не се признава от Metallica)

Да цитираме Дейв Мъстейн:

„В началото аз бях китаристът на Металика, Хетфийлд беше инициаторът на текстовете, а Ларс удряше отзад барабаните.”

"In the beginning, I was the guitar player in Metallica, Hetfield was the mastermind behind the lyrics and Lars was back there banging on his drum set. (Mustaine, 1990)

Металика дължи до голяма степен китарните рифове от ранните си песни на Дейв.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 21.03.2009 19:31:21 отговори + 0 0
1.мъстейн не е свирил в нито един албум на металика,а всъщност идеите му са доста преработени от групата после(само сравнете стиловете на хамет и мъстейн),а по принцип на такова събитие са само хора които са свирили в албумите на определената група
2.нюстед е преживял тежка контузия около края на 2007 и все още не се възстановил напълно,така че дали ще присъства не е много сигурно
иначе избора на човек,който да ги въведе не е лош,но можеше някой свързан с метъл сцената,но като си помисля,че имаше слухове за мадона и на флий съм доволен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 21.03.2009 19:24:13 отговори + 0 0
ДОЛУ ДПС! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sladuk_Kelesh 21.03.2009 16:40:56 отговори + 0 0
Няма лошо да ги въведат там - заслужили са го, две мнения няма... Колкото до Джейсън, надявам се да го поканят не само да присъства на това събитие, ами и ДАЙ БОЖЕ и да се върне в групата, че по калпаво изпълнение на "For Whom the Bell Tolls" откъм баса не е имало в историята на групата... Пък тая "тарантула с бас китара в ръцете" нека пак да е добър басист, ама някъде другаде..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kooti 21.03.2009 16:27:58 отговори + 0 0
Абе,хора тук темата е друга....уговорките кой,кога ,къде по телефона или скайпа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 21.03.2009 13:39:42 отговори + 0 0
Докато те обработва аз ще избегам:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 21.03.2009 12:37:22 отговори + 0 0
Мене да пусне тебе да хване:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Милен 21.03.2009 12:07:50 отговори + 0 0
Иване да те *** кой те хване:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.03.2009 11:57:33 отговори + 0 0
"Няма лошо-да влиза в "Алеята" който сварирно да използват тука разни змии темата"

баси, аз нищо не разбрах...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 21.03.2009 01:56:45 отговори + 0 0
Няма лошо-да влиза в "Алеята" който сварирно да използват тука разни змии темата , за да изливат недоклатените си душички по повод кйто им падне със статус "анонимни"-почвам да си мисля,че тая група Металика има по-лоши фенове И от БГ-Чалгата:Арогантни,Самонадеяни и Ограничени Тъпаци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.03.2009 23:43:06 отговори + 0 0
Абсолютно съгласен съм, пеенето му е ужасно. Баси, тоя да оди да пее за аллах и моамед в някоя джамия, за друго не става...Иначе какви други неща имат освен ръст ин пийс? От другите им албуми признавам само Blood Of Heroes(най-великата им песен, твърде нетипична за мегадет) и Symphony Of Destruction, е има още 2-3 песни ама не им помня имената. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 20.03.2009 23:24:09 отговори + 0 0
абе не си прав, че имат само ръст ин пийс...има страхотни неща от музикална гледна точка, ама много ме дразни, че пее като скопец...преебава цялата работа, или както казваме - сере на метенето...

не мисля, че той и мак говни трябва да бъдат канени...все пак, в залата на славата влизат банди, които имат 25 години от първия си албум, Дейви не е участвал в записите на кил ем ол, незаивисмо какъв е бил приносът му за написването някои от песните в този албум, както и в следващия...
както и да е, догодина може и мегадет да влязат в залата на славата

иначе, страхотен избор за човек, който да вкара металика в залата на славата - ако дойде и джейсън...на една сцена ще застанат 3-ма велики басисти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.03.2009 23:14:50 отговори + 0 0
На кой му дреме за некъв който е бил в бандата само 9 месеца и е написал 2-3 рифа и 5 сола? Да не говорим, че по това време са били на по 19-20 години. Сега са мъже на по 45-46 години със семейства, много им пука на МЕТАЛИКА за мъстейн...Тоя има един добър албум - Rust In Peace, другото е плява, последните му 5 албума са трагедия. Неуспял музикант който ще бъде запомнен само с 9-те си месеца в Металика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Odin 20.03.2009 22:27:58 отговори + 0 0
Мъстейн е поканен, но е на турне с Джудас във Великобритания и е отказал. Дори е пуснал отворено писмо до Джеймс и Ларс, където им благодари, че мислят за него и им пожелава успех в професионален и личен план, както и че е горд с постигнатото от тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kooti 20.03.2009 22:00:25 отговори + 0 0
В едно интервю което четох,Джеймс обеща ,че ще го поканят!Друг е въпроса дали ще поканят Дейв Мъстейн и Рон Макговни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 20.03.2009 21:36:03 отговори + 0 0
Там им е мястото А Джейсън Нюстед определено заслужава да получи дължимото му огромно уважение. Все още ми е мъчно за него заради начина, по който трябваше да напусне групата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".