Фолкметълите от Молдова HARMASAR и VRANI VOLOSA с концерт в Бургас на 29.09

20 сеп 2016, 10:15 ч. 862 / 4 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Молдовската езическа фолк-метъл шайка HARMASAR ще гостува за своя първи концерт в България в Бургас на 29.09.2016 (четвъртък). Домакин на събитието е всеизвестният „Бар без име“ в сградата на Бургаската опера, а в подкрепа на своите бойни другари на сцената ще излязат VRANI VOLOSA с кратък загряващ сет. Стартът е предвиден за 21:00 ч., а билети могат да се закупят на входа на клуба срещу 10 лева.

HARMASAR са pagan/folk metal група от Кишинев, Молдова и съществуват от 2013 г. Отличителната им музикална особеност е изпълнението на яростно-енергичен фолк-метъл, повлиян от Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Amon Amarth, Arkona и Bucovina. Както повечето от най-добрите изпълнители в този жанр молдовците също черпят своето вдъхновение от историята, митовете, легендите и народната култура на своята страна.

HARMASAR са изработили свое собствено уникално звучене благодарение на страхотното присъствие на фронтмена-китарист Maxim Miller, весело-ритмичната панова свирка на талантливия флейтист Pavel Ungureanu и в добавка към това сценичната приказка става по-истинска благодарение на молдовските национални носии, в които се обличат музикантите.

HARMASAR изпълняват списък от авторски песни вдъхновени от историята – „Vaslui 1475“, „Daoi“ и „Natiunea“, наред с тях френетични траш-версии на известни молдовски народни песни като „Ciuleandra“ и „Basmaluta“, a oт време на време кавър версии на хита на Phoenix „Andrei Popa“ и „Mestecanis“ на Bucovina.

След прекрасното им представлениe на фестивала Rock’n’Iasi Open Air, където свириха преди немските pagan блекове FINSTERFORST и молдовските им сънародници INFECTED RAIN, HARMASAR направиха кратко турне в Румъния. То включваше фестивални участия на Zuia Basarabiei в Тимишоара и на Maris Fest в Търгу Муреш, както самостоятелни концерти в Букурещ и Яш.

Наскоро излезе и дебютния албум на HARMASAR – “Din Pamant” (От земята), наличен на компактдиск и за даунлоуд.

Датите на настоящото турне на HARMASAR:
29.09.2016 – Бургас, Бар без име, с VRANI VOLOSA
30.09.2016 – Русе, Legacy Club, със Santa Sangre (Италия)
01.10.2016 – Букурещ, Fabrica Club, с Bucovina, An Theos и Recursive Delusion

VRANI VOLOSA от Бургас ще открият събитието с кратък сет от познати парчета от двата албума на групата „Where The Heart Burns“ и „Heresy“. Групата подготвя трети дългосвирещ албум посветен на морето, името е „Amongst The Loneliest Of Waves“.

 

още за:

HarmasarVrani Volosa
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


AVA 20.09.2016 11:28:34 отговори + 1 1
Супер! Само дето е в Бургас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джон 21.09.2016 11:58:25 + 0 0
....дааа ,не е като в столицата....приказка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз 21.09.2016 13:37:13 + 0 0
В Бургас сме гостоприемни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".