FOREIGNER отбелязаха 40-ия си юбилей с концерт в Русе

9 май 2018, 21:54 ч. 2986 / 9 6
пред./следв.

   Mick Jones отсъства. Това означава ли, че FOREIGNER са се превърнали в кавър банда? Защото в състава няма нито един от оригиналните членове на групата. Но положението в настоящия момент е такова.

   На 8 май по покана на "Arena Ruse Management" легендарната британско-американска банда мина по Дунав мост и се поклатушка по разбитите русенски улици до сравнително новата зала "Арена Русе". 4000 фенове бяха заели местата си в нея до 20 ч., когато музикантите се появиха без излишно маниерничене на сцената. Записан глас обяви началото на концерта и шоуто започна с "Double Vision". Липсата на Mick Jones не се усещаше. Може би единствено онези, които познават в детайли историята на бандата, са останали разочаровани, че авторът на най-големите хитове на FOREIGNER не е на сцената. Историята обаче показва, че никой музикант не е по-голям от името на групата, с която е станал популярен.

   Вчера вечерта FOREIGNER бяха в Русе. Концертът бе част от поредицата събития по повод 40-годишнитата на бандата. И това означаваше, че сетът ще бъде най-доброто от цялата история на групата. Звукът в залата беше много добър. След "Double Vision" прозвуча "Head Games". След което Kelly Hansen за първи път поздрави публиката. "Cold as Ice" преля в "Waiting for a Girl Like You", една от любимите композиции на басиста Jeff Pilson, която поукроти страстите. Той беше и най-дейният по време на концерта, кръстосвайки сцената и куфеейки на по-твърдите изпълнения.

   Групата отново ускори ритъма с "Dirty White Boy" и повиши настроението със "Say You Will", която беше посрещната с бурни овации. Феновете я получиха прекроена под формата на акустично бижу, започващо с флейтата на Tom Gimbel. "Виновникът" за този експеримент е басистът Jeff Pilson, с когото започва акустичната ера в биографията на групата.

   "Feels Like the First Time" беше анонсирана като първата песен, която някой някога е чул от FOREIGNER. Феновете припяваха и на "Urgent", удължена с импровизация на саксофон. Индивидуалните и съвместните сола на клавирите и ударните разделиха шоуто на две, а в обичаната "Juke Box Hero" публиката имаше пространството да се изяви в едно най-добрите концертни разпявания. И последва първият край, за да могат FOREIGNER да получат овациите, които заслужиха и за да се върнат за още три композиции, които феновете имаха щастието да чуят - "Long, Long Way from Home", "I Want to Know What Love Is" (на която Kelly Hansen ни призова да обичаме ближния си, защото само така ще имаме повече хубави моменти в живота) и "Hot Blooded". Последва раздаване на палки и перца и искрени благодарности към публиката в Русе.

   А в момента на публикуването на този материал FOREIGNER свирят в София. Очаквайте утре репортаж от събитието в столицата.


   Над 60 снимки от концерта на FOREIGNER в Русе, чиито автор е Станимир Сребър, може да разгледате в нашите галерии.

 

foreigner

foreigner

foreigner

foreigner



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Granny Gytczckagh 10.05.2018 20:03:23 отговори + 1 3
Идва времето на франчайз бандите. Форинър без Мик и Лу е точно това. Сигурно е било професионално, но толкова. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FF 11.05.2018 14:57:24 + 5 0
За Лу пледираш, но слушал ли си го наскоро? Та той се радва, че е жив човека след отстраняването на мозъчния тумор. Сега пее тук там, каниха го и на Юбилея да отбележи, но е далеееч далеч от онова, което беше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 10.05.2018 11:18:13 отговори + 3 3
Как така без Мик Джонс? Това шега ли е някаква?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо бре чети 10.05.2018 11:52:57 + 3 3
"Да започнем отзад напред - наричат се FOREIGNER на турне от две години, по-конкретно по време на датите, когато Mick Jones има здравословни проблеми и не излиза на сцената. " Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рокфен 10.05.2018 09:12:12 отговори + 14 1
Прекрасен звук,пълна зала,страхотни изпълнения на групата.Другото са празни приказки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 10.05.2018 08:30:43 отговори + 13 1
Прекрасен концерт с мн. Добър звук!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".