"Фрактура" навършва 24 години с 24 специални концертни изпълнения

23 юни 2022, 07:04 ч. 1674 / 5 6
пред./следв.

   "Фрактура" навършва 24 години с 24 специални концертни изпълнения. Празничното издание е тази неделя в ефира на телевизия "Diema".

   На 26 юни най-дълголетното телевизионно предаване за рок музика в България ще отпразнува своята 24-а годишнина. Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи повода с едно специално концертно издание на шоуто. Точно в полунощ на 26 срещу 27 юни (неделя) в ефира на телевизия "Diema" ще стартира празничното издание "24 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят 24 запомнящи се концертни изпълнения на едни от най-големите световни рок и метъл банди. Празничното издание е събрало на едно място съвместни изпълнения на METALLICA и MOTORHEAD, SABATON и APOCALYPTICA, MUSE и AC/DC, ANTHRAX и PUBLIC ENEMY, SCORPIONS и DORO, DISTURBED и ALTER BRIDGE, FOO FIGHTERS и QUEEN, KORN и SLIPKNOT и много други.

   "Последните две години бяха истинско предизвикателство за всички ни. Световният концертен живот беше поставен на принудителна пауза, като с това бяха прекъснати някои важни връзки между хората. От това лято бавно се връщаме към познатата ни нормалност и директен начин на общуване, от които всички имаме огромна нужда. Живата музика е онази специфична вибрация, която носи конкретна емоция и умее да ни прави щастливи заедно. Празничното издание "24 година Фрактура" ще заложи точно на силната положителна енергия, която носят концертните изпълнения на една банда. Аз винаги съм гледал на предаването като на отворен прозорец към един пъстър и широк свят, какъвто безспорно е този на рок музиката. Още от самото си начало "Фрактура" има образователна цел, като тя е зрителите да научават интересни неща и да видят света през погледа на самите музиканти. Изминалите 24 години ме научиха, че освен да имам професионален подход към предаването, в него винаги трябва да се усеща и страстта ми на фен в детайлите. Всичко е в правилното отношение към хората, като аз съм благодарен на всеки, който под някаква форма подкрепя "Фрактура", коментира повода Васко Катинчаров.

   "Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена, е в ефира на телевизия "Diema" всяка неделя и с пълно повторение в петък.

   Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал "ММ", но след като той е закрит през месец май 2010-а, се мести в телевизия "Diema", където е и до днес. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1248 издания зрителите са гледали специални интервюта с близо 800 световни рок имена, хиляди видеоклипове, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

   Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия "Diema" в неделя от 24:00 ч. и с повторение в петък от 00:30 ч.

   Промо видео "24 години Фрактура":

 

 

Васко Катинчаров

Снимка: Петър Димов - Балгаревеца



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


dc cooper 27.06.2022 12:32:37 отговори + 0 0
БРАВО , ВАСКО !!!
Да илядиш.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 25.06.2022 20:42:22 отговори + 0 2
Сам 24? Васко, излагаш се, начи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лол но тъжно 26.06.2022 16:24:28 + 0 0
Кво е това сам 24 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tito 25.06.2022 17:04:48 отговори + 5 0
Честито Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йода 23.06.2022 14:50:05 отговори + 5 0
На Васко браво!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 23.06.2022 10:16:53 отговори + 7 2
Браво, Васе! Пожелавам ти да бъдеш Английската кралица на БГ метъл предаванията! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".