Фронтменът на BEHEMOTH: "Метълът и Християнството са несъвместими"

26 апр 2012, 09:02 ч. 856 / 5 88
пред./следв.
В скорошно интервю фронтменът на BEHEMOTH Adam "Nergal" Darski обсъжда метъл музиката и християнската религия, споделяйки че недоумява как метъл музиканти, например като Dave Mustaine от MEGADETH, могат да се идентифицират като ревностни християни:

   Всеки има свои причини, за да се забърка с метъла. За мен това са бунтарският дух, отношението и житейската философия на тази музика. За мен да бъдеш християнин в метъла противоречи на това. Има религиозни хора в метъла, с които трябва да общуваме. Това ми изглежда шантаво и скапано. Но, сигурън съм, че ако говорите с Dave Mustaine той ще ви разкрие другата гледна точка...

   Каква е гледната точка на Nergal ние знаем много добре. Както и че ще се убедим в нея за втори път на живо на 2 юни на предстоящия "Loud Festival 2012" (поръчай билет онлайн).
Behemoth

още за:

BehemothNergal


Коментари   (88)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Лъжепророка 9.04.2018 22:34:59 отговори + 0 0
Шест, шест, шест...
три пъти ги събери,
звяра ще се открои!
Осемнадесет за буква С, едно за А.
Проклет да е... САТАНА,
Човешко име то било!?
Ами Атанас е...
добре дошло.
Кога ли се името му "свети"...
на осемнадесети ден, първи месец.
Уви
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aceqcshi 27.07.2013 20:10:58 отговори + 0 0
Так вот, Как стало известно "Чемпионат.ру", во второй лиге российского первенства может появиться новая команда - ФК "Торпедо ЗиЛ". Планируется, что чёрно-белые будут выступать на стадионе им. Эдуарда Стрельцова. Удалось выяснить, что никакого отношения к лужниковскому "Торпедо" клуб не имеет. Это будет совершенно новая команда, собственниками которой выступят "ЗиЛ", несколько частных лиц, а также некая коммерческая структура, название которой пока не раскрывается. Фирменные цвета, логотип и прочая атрибутика клуба будут соответствовать... Как вы отнесётесь к возраждению ФК "Торпедо-ЗИЛ"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гошо 30.04.2012 12:46:48 отговори + 0 0
Да да, ама не! Абсолютни глупости са това. Да си християнин не значи да си съгласен с всичко, напротив! Има хиляди неща срещу които можеш да се бунтуваш, например пошлостта, безверието, упадъка на човечеството, робуването на материалното, роботизирането на хората, робуването на общественото мнение и т.н. Всичко това са теми, които могат да бъдат засегнати и от християни! Нергал очевидно е много ограничен тип! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 27.04.2012 18:23:48 отговори + 0 0
Има един друг поляк- Хенрик Сенкевич.,, Quo Vadis,,. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Монтгомъри Бърнс 27.04.2012 16:50:44 отговори + 0 0
Изкуството и реалност са две различни категории, идеите на които не вървят задължително ръка за ръка.

Прост пример:
Мартин Скорсезе има филм за Буда, но изобщо не е будист.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Същият анонимен 27.04.2012 16:35:51 отговори + 0 0
Като чета текста на публикуваната по-долу песен на фронтмена на BEHEMOTH виждам, че човекът говори за "rememberance fallen from heaven",
"life before and after","before the beginning of years there came to the making of man" ... и т. н. т... Все религиозна риторика. Adam "Nergal" Darski се вълнува от религиозни въпроси! Лошо няма! Още от групи като Венъм и Батори, такива текстове навлизат и стават правило и норма... И тук идва дилемата: 1. Дали Бехемот просто използват такива текстове, защото "стилът го изисква", но те самите не вярват в нещата за които говорят? Това се смята за абстрактна лирика(просто трябва да се пее за неща, които да пасват на стила) 2. Хората вярват дума по дума за нещата, които пеят но си ги интерпретират по свой си начин, далеч от християнската версия? В първия случай са лицемери а във втория - вярващи сектанти... Има ли трета версия? Вие кажете...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Монтгомъри Бърнс 27.04.2012 15:59:28 отговори + 0 0
@Същият анонимен от 1

Атеизмът съвсем не е бунтарска философия. Той е нормално състояние на мислещ, адекватен и образован разум.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2012 15:55:56 отговори + 0 0
Аз пък си мисля, че не се "смирява" точно, защото вярва в убежденията си и не е някакъв лицемер, за който всичко е един акт от ден до пладне. Нямам предвид визията им като банда, а това което казва по интервюта. И освен това от къде им хрумна на някои хора, че е сатанист? Булшит! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DeVille 27.04.2012 15:20:18 отговори + 1 0
Нергал е горд, смел и интелигентен представител на човешкия род. Човек, който прави това, което проповядва. Не го беше страх да покаже среден пръст на статуквото, на еснафите, а сега - и на смъртта.
А човек, срещнал се лице в лице със смъртта и надделял над нея, знае доста повече, отколкото дребните импотентни душици, които се упражняват в реторика за негова сметка, при това - неграмотно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Същият анонимен от 1 27.04.2012 15:05:21 отговори + 0 1
Там е работата, че при приближаването на смъртта, било в следствие на болест или при напреднали години, човек се обръща, смирява се. Страданието го кара да се чувства така, съзнанието, че си отива. И тогава няма място за бунтарски философии, "сатанизми" и "ала-бала-изми". Въпреки, че има и редки изключения, някои силни личности, които умират с проклятие и богохулство на уста. Това са двете големи изкуства на нашето човешко съществувание - да знаеш как да живееш и не по-малко важното - как да си отидеш от този свят. Любопитно ще ми бъде да видя как би си отишъл от този свят един блек-метъл музикант. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.04.2012 14:35:48 отговори + 0 1
До 12:08:38 Само дето Нергала въобще не е здрав и силен, заради левкемията...възможно е да изживява последните си години живот и със сигурност го осъзнава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 27.04.2012 14:21:07 отговори + 0 0
До 12.08.38- Много мъдро написано! Харесва ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дид 27.04.2012 12:09:52 отговори + 0 0
Бърнс, аз на свой ред се подписвам под теб.

За протокола: не харесвам музиката на Behemoth.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2012 12:08:38 отговори + 0 0
"Има религиозни хора в метъла, с които трябва да общуваме. Това ми изглежда шантаво и скапано." - казва тоз` убавец. На 25-30 годшни е лесно да си "сатнист", "езичник", "атеист" и не знам `къв си там. Действа добре на самолюбиетто и е укрепващо за егото - видите ли, аз съм различен от "другите"!, свободен съм! На тази възраст си в добро здраве, млад, силен... Само че на 60-70 годишните хора - нашите родители, за какъв дявол им е притрябвала тази "свобода"? Няма начин човек на такава възраст да остане на нивото на същата житейска философия от "лудите" бунтарски младежки години. Хората остаряват и помъдряват, дори блек-метъл звездите "сатанисти". На тази възраст хората вече си задават въпроса: "има ли нещо отвъд?", и пет пари не дават за "свободата" в смисъла на 20-30 годишните "фенове" и "музиканти". Не забравяйте, дори и феновете и блек-метъл музикантите един ден ще остореят... Но тогава ще запеят друга песен.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2012 12:02:03 отговори + 0 0
Ето ви един от безобразно пошлите текстове на Бехемот, специално за the stupid, който е толкова ерудиран човечец..и скромен!

Before Aeons Came

before the beginning of years
there came to the making of man
time, with a gift of tears
grief, with a glass that ran

pleasure, with pain for leaven
summer, with flowers that fell
rememberance fallen from heaven
and madness risen from hell

strength without hands to smite
love that endures for a breath
night the shadow of light
and life the shadow of death

and the high gods took in hand
fire and the falling of tears
and a measure of sliding sand
from under the feet of the years

and froth and drift of the sea
and dust of the laboring earth
and bodies of things to be
in the houses of death and of birth

and wrought with weeping and laughter
and fashioned with loathing and love
with life before and after
and death beneath and above

[these lyrics are extractions from "Atlanta in Calydon" written by Algernon Charles Swinburne (1837-1909 e.v.). English lyric poet, and critic. Swinburne was viewed by his contemporary Victorians as blasphemous and depraved, but now is recognized as one ov the greatest English poets. his main topics were liberty, relations between pain and pleasure and the psychology ov sexual passion. he was pagan and in his sympathies and antitheistic. Swinburne was Crowley's primary poetic influence. the title ov this song is our invention but seems to reflect the idea behind the poem very well.]
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Монтгомъри Бърнс 27.04.2012 10:23:41 отговори + 0 0
@Анонимен - 2012-04-27 09:31:02

Изключително адекватно изказване! Напълни ми душата. Извънредно рядко ми се случва да срещна такова, в което мога да се подпиша под всяка думичка. Особено пък на тема религии, суеверия, врачки и шамани с килимявки...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2012 10:00:16 отговори + 1 0
Не мога да разбера какво плюете все?! Всички с вярванията и убежденията си. Да живееш в католическа държава е трудно. Особено за метъли, защото там католическата църква е вдигнала мерника на метъла и рока като цяло, с думите, че всичко това е сатанинско и дяволско. Може би това дразни Нергал и човека си казва мнението. Какво плюете не знам?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2012 09:39:43 отговори + 1 0
the stupid, християнството не се заражда изобщо, а приказката е измислена векове по-късно, за да стегне редиците на Рим. Няма нито един документ от първи век, свидетелстващ за дърводелецът, майка му, която забременяла по много интересен начин, баща му-рогоносеца, осъдителната му присъда от Пилат (той май е единствената историческа личност в тази история). Предполагам, като интелигентно момче, си запознат, че същият мит съществува в почти всички древни култури - египетска, шумеро-вавилонска, индийска... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2012 09:31:02 отговори + 0 0
Християнството не е възможно без приемането и подчинението на авторитета на църквата. Канон! Всякакви интерпретации на псевдохристияни (и явно псевдометълисти) ми напомнят за бай Ганьо, който "турял" по един кръст отвреме на време, за всеки случай.
Това, което е причинило християнството (и сектанската му издънка ислям) на човечеството е поне 10 века застой.
Всяко следващо поколение живее по-добре от предходните, но на предходните май не им се иска да е така.
Не религия, а научен атеизъм трябва да се въведе в училищата, за да може след няколко века човечеството да е наистина свободно.
И моля ви, не ми обяснявайте за Полша, имам преки наблюдения точно за религиозната им болест и свободата - уникално объркани са в това отношение. Затова и Нергал е звезда там-заради категоричната му антирелигиозна позиция, т.е. всички тийнове-бунтари му се вързват. Същото е и в Италия. Мой приятел, учител по религия от там ходи с тениски на паган групи, но в репитиционната си има Джизъс и майка му.
Радвам се, че поне това ни е подминало в БГ-то и сме добре осъзнати атеисти. Не броя бабичките, които палят свещ на Великден и си взимат върбичка на Цветница, макар че по същество те също нямат нищо общо с християнството.
Всъщност, зачитайки коментарите на считащите се за религиозни отдолу, става ясно доколко са пропити от християнските добродетели.
Много забавна новина и още по-забавни коментари. Червена точка за Катехизис. Провокирайте миряните по-често, моля ви!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 27.04.2012 07:13:53 отговори + 0 0
А Християнството как се заражда, дъртия? Точно като бунт!!! Но църквата го изражда! Проблемът е в религията, а не в учението. Господинът Адамски да визира съответната институция, срещу която се бунтува и го потиска. Полша е католическа, да! Но е и либерална държава. Имаш свободата да бъдеш ревностен метъл, ревностен католик, будист или гей, спокойно във всяко едно амплоа може да се разхождаш из улиците на Варшава. Да не говорим, че по отношение на общество, ние, българите, сме бая по-консервативни. Тук, в Бг., ако двама гейове пазаруват прегърнати в супермаркет, 80% от хората ще се обърнат да ги разгледат и да понаправят неприятен коментар. В католическа Испания никой няма да се обърне! Нека не бъркаме епохите. Средновековието отдавна е отминало, Ренесансът и Барокът също, с идването на Просвещението и индустриалната революция религията започва да губи почва...и т.н. Малко по малко светът се е променял, докато стигнем до настоящето. Визирам Европа, разбира се. Дани Филт само преди 50-60 години да се беше разходил из Ватикана с тениска Jesus is a cunt, щеше да лежи в затвора със сигурност; преди няколко години го направи и гонаказаха с порицание...
А тези палячовци от снимката, ако се телепортират 5 века назад във времето с тези комедиини одежди, Торквемада би ги наел за мъчители в Светата инквизиция. Дали не би им харесало?
Рок музиката е енергия, удоволствие, мироглед, бунт...но и мисъл! Лошото е, че мисълта често отсътства. Отсъства както в доста рок парчета, така и в изказванията на техните създатели. Толкова безобразно пошли текстове има в рока, особено в метъла, че на моменти направо изтръпвам от ужас!
хайде, свърши ми нощната смяна. Заминавам за 4 дена за о. Тасос, докато SMF ще копа на село.
Up the irons
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дъртия 27.04.2012 05:26:13 отговори + 0 0
Има дребни разлики между това да си вярващ в България и практикуващ католик в Полша. Докато у нас практикуващ ортодоксален най-често се изчерпва с това да палиш свещи два пъти в годината (великден и коледа), в Полша да си практикуващ католик е подчинение на висш авторитет до степен определено несъвместима с "бунта" срещу авторитетите, наречен рок. А ако някой не приема рока като бунт, то надявам се поне да е убеден, че рока е всичко друго, но не и култура на подчинението и отказа от лична свобода. Толкова е просто казаното от Нергал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

az 26.04.2012 23:53:37 отговори + 0 0
Ами тогава да стане мюсюлманин...,че да го резнат и отдолу и отгоре, та да спре с идиотските изказвания! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 26.04.2012 23:23:15 отговори + 0 0
Едно е институцията църква, съвсем друго е учението с неговите послания! Каквито и безумия да пишете тук, европейската цивилизация има два стълба, те са основата на цялата култура, манталитет, исторически ценности и факти, които съществуват на Стария континент - гръко-римското начало и последвалото християнство! И докато се изрязват разни недорасли и простеещи кретени като Адам Дарски, които дори се наричат музиканти, метълът винаги ще се счита за музика на пропадналите хора от голяма част от обществото! А и четейки коментарите, ужасявам се от тоталната дървенящина и липса на знания у повечето списци по-долу! Няма смисъл да се пише в този сайт! Ходете и клатете кухите си кратуни на Behemot, барем удоволствие да изпитате! По-голям грях от това да си тъп едва ли има в днешно време! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 23:04:42 отговори + 0 1
Бехемот са най-големите смешници! Измислени позьори Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

АНТИХРИСТ 26.04.2012 22:40:34 отговори + 1 1
Прав е човекът, прав е!!! Всички идиоти тук, мислейки, че Бехемот са циркаджии и не спират да хейтят - МАЙНАТА ВИ!!! Бехемот си имат своя идеалогия и те си знаят, Адам Дарски е енциклопедия за всяка секта и религия. В Норвегия никой не знае защо има сатанизъм, който е развит до голяма степен!!! Това, че ние живеем в православна държава, не означава, че другите си нямат мнение!!! Адам Дарски - ВЕЛИК !!! 666 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


666 26.04.2012 21:24:54 отговори + 1 1
"Златан - 2012-04-26 09:13:44
Християнството е несъвместимо не само с метъла, а с всеки здравомислещ човек" x2
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ревностен НЕхристиян 26.04.2012 21:24:40 отговори + 1 1
Радвам се, че има такива хора по света. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

невярващ 26.04.2012 20:18:43 отговори + 0 0
*сравнително интелигентно и културно
извинявам се за грешката
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

невярващ 26.04.2012 20:17:12 отговори + 0 0
Чета коментарите и се чудя - да се смея ли, да плача ли...
От едната страна имаме невярващите, които се изказват сравнително и културно, действително правейки смисъл с изказванията си.
А от другата - християните, които псуват, хулят и пращат на смърт невярващите.
Някъде по средата имаме няколко сатанисти, които не осъзнават, че за да си сатанист, трябва да си и християнин, но въпреки това плюещи християнството.
Аз съм си заклет атеист, но правя разлика между вяра и религия. Всеки има право на мнение, това си е негов избор. Но не виждам защо, християни, така злобно се опитвате да натикате религията си в гърлата на другите... End of story.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 19:58:50 отговори + 0 0
Det Hedenske Folk - 2012-04-26 19:19:14
Монтгомъри Бърнс - 2012-04-26 18:59:25
Не само християнството, а всички религии са несъвместими със здравия разум. В съвремието, с напредването на научно-техническия прогрес, тази несъвместимост става крещяща.
По своята същност религиите са едни узаконени суеверия. А суеверията, както всеки интелигентен човек знае, виреят в плитките, недоразвитите, архаичните и поддаващите се на моделизиране съзнания.

И гореизложеното няма почти нищо общо с рока и метъла.

Много си интелигентен, браво! Именно заради скапани сциентисчета като теб, вървим към упадък със всеки изминат ден на шибания "научен" прогрес! Antichristus Spiritualis! Масова християнска сеч на 2 юни! \m/

Скрий се бе фолкаджия,от такива като теб ми се повръща,да го духате и ти и всички заблудени сатанисти и фолкаджии.Отивайте там в планината да живете като аборигени като сте против науката,палячовци.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Монтгомъри Бърнс 26.04.2012 19:50:24 отговори + 0 0
@Det Hedenske Folk
"Именно заради скапани сциентисчета като теб, вървим към упадък със всеки изминат ден на шибания "научен" прогрес"


Тази глупост за "упадъка" на бъдните поколения се повтаря откакто свят светува. И е нищо повече от циклична и естествена психологична реакция. С една сума - клише!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 19:39:17 отговори + 0 0
Като гледам, тука абсолютно никакъв смисъл няма от дипломатичен спор. Пълно е с ограничени говеда. Ще съм кратък: Всички хейтъри на Бехемот, да ми ** *****!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Det Hedenske Folk 26.04.2012 19:19:14 отговори + 0 0
Монтгомъри Бърнс - 2012-04-26 18:59:25
Не само християнството, а всички религии са несъвместими със здравия разум. В съвремието, с напредването на научно-техническия прогрес, тази несъвместимост става крещяща.
По своята същност религиите са едни узаконени суеверия. А суеверията, както всеки интелигентен човек знае, виреят в плитките, недоразвитите, архаичните и поддаващите се на моделизиране съзнания.

И гореизложеното няма почти нищо общо с рока и метъла.

Много си интелигентен, браво! Именно заради скапани сциентисчета като теб, вървим към упадък със всеки изминат ден на шибания "научен" прогрес! Antichristus Spiritualis! Масова християнска сеч на 2 юни! \m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Монтгомъри Бърнс 26.04.2012 18:59:25 отговори + 0 0
Не само християнството, а всички религии са несъвместими със здравия разум. В съвремието, с напредването на научно-техническия прогрес, тази несъвместимост става крещяща.
По своята същност религиите са едни узаконени суеверия. А суеверията, както всеки интелигентен човек знае, виреят в плитките, недоразвитите, архаичните и поддаващите се на моделизиране съзнания.

И гореизложеното няма почти нищо общо с рока и метъла.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 26.04.2012 18:36:28 отговори + 0 0

Анонимен - 2012-04-26 17:27:21
Изключително интелигентно изказване, в което Нергал оставя свободата всеки да има собствено мнение и не отрича по никакъв начин, че Мъстейн може да има своя страна на историята, която също да е валидна. За разлика от християнските коментари по-долу. "

+2
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анонимен 26.04.2012 18:06:06 отговори + 0 0
Не,, сигурЪн съм,,. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 18:01:43 отговори + 0 0
+3 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 17:34:19 отговори + 0 0
+ 2 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Съдията 26.04.2012 17:33:26 отговори + 0 0
"
Анонимен - 2012-04-26 17:27:21
Изключително интелигентно изказване, в което Нергал оставя свободата всеки да има собствено мнение и не отрича по никакъв начин, че Мъстейн може да има своя страна на историята, която също да е валидна. За разлика от християнските коментари по-долу. "

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 17:27:21 отговори + 0 0
Изключително интелигентно изказване, в което Нергал оставя свободата всеки да има собствено мнение и не отрича по никакъв начин, че Мъстейн може да има своя страна на историята, която също да е валидна. За разлика от християнските коментари по-долу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


некъв дюд 26.04.2012 17:04:04 отговори + 0 0
справка:
Machine Head-Halo
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 26.04.2012 16:37:24 отговори + 0 0
Тодоре, нали писах вече- пази се от прекален светец. Винаги има нещо съмнително. Това, че е отказал да купи миксера- въобще не му пречи да одира кожите на хората.Ето от този Дявол по- голям няма. Един пък се беше натряскал и не ми дава дубликат на кръщелното. Срещу 10лева не само ми го даде - а и едва го подписа- ти да видиш ... Беше рокаджия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Соломон Хюцлер 26.04.2012 15:58:57 отговори + 0 0
Ако си отрасъл в държава, където официалната религия принадлежи на най-голямата секта в христианството, е нормално да мислиш толкова крайно! Горе-доло по същият начин преди дузина векове се е зародило протестантството. Ние тук трябва да сме над тези страсти! Никой не може да ограничи светогледа на метъла, еле па тоа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тодор 26.04.2012 15:15:14 отговори + 1 0
Преди време свирих в дет метъл банда и имах за продан един миксер (миш пулт по нашенски) за продан понеже не ни беше нужен вече. На обявата ми се обади човек от някаква църква, трябвал му миксер за озвучаването в църквата и имаше интерес. Най-важният му въпрос към мен беше "Свирили ли сте рок музика с този миксер?" - Отговорих му, че да (не налязох по-дълбоко, че не само рок ами и то дет метъл.. но нямаше и нужда). Тогава той ми отговори, че не иска нищо дяволско или използвано от дявола да влиза в църквата... Пожелах му лек ден. Коментара е излишен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DeVille 26.04.2012 15:04:14 отговори + 0 0
Коментарът ми към долния цитат, който говори достатъчно сам по себе си - красноречив паметник на християнската добродетел. Други коментари не са нужни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DeVille 26.04.2012 15:02:05 отговори + 1 1
Анонимен - 2012-04-26 11:26:58
Малко ти беше левкемията, полски боклук. Спри да философстваш, спри кафявото и не се прави на по-умен, отколкото си, щото си тъп като гъз. Нали те видях в Прага какво жалко бъзливо л*йненце си и как ти трепереха кльощавите коленца. Die motherfucker!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ingeborg 26.04.2012 15:00:37 отговори + 0 0
Не е вярно, пич, грешиш!
Между религиозен и вярващ човек има сериозна разлика, но това е доста относително нещо (по-добре да не навлизаме в полемика)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unholy 26.04.2012 14:56:35 отговори + 0 0
"Всеки има свои причини, за да се забърка с метъла. За мен това са бунтарският дух, отношението и житейската философия на тази музика. За мен да бъдеш християнин в метъла противоречи на това. Има религиозни хора в метъла, с които трябва да общуваме. Това ми изглежда шантаво и скапано. Но, сигурън съм, че ако говорите с Dave Mustaine той ще ви разкрие другата гледна точка..."
Човека си казва мнението и признава, че има и други валидни гледни точки... Само с това изречение доказва, че е далеч над болшинството коментирали новината. И изобщо какви са тези плиткоумни разсъждения "Този не е християнин, значи е сатанист. Другият не е сатанист, значи е християнин"....

А относно "...непросветените малоумници..."
и "...единствените по-големи глупаци от групите, правещи тежка музика, са феновете им..""
Много си смел, като си анонимен, пикльо!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 26.04.2012 14:17:10 отговори + 0 0
Не, трябва да си наистина мн прост за да обиждаш феновете на стил, само защото не го слушаш и не го разбираш, да четеш статия, която не те интересува и да драскаш само с едничката цел да се изтъкнеш обиждайки някой. Жалка комплексарщина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 14:04:58 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-04-26 10:25:07
в тоя сайт трудно се среща по-тъпа реплика .. с изключение на коментарите на потребителите ест - секви животни има там ... всъщност групата която създава метъл музиката (BLACK SABBATH за непросветените малоумници) ако някой е забелязал си излзиат с кръстовете и т.н. .. всъщност едва ли някой би нарекъл най-великия вокал в историяте на метъл музиакта (Дио) сатанист, атеист и т.н. квото и да е различно от християнин, разбира се - глупаци много, но по-странното е че някой наиситна вярват в тея раоти хаха ... малумна раота ама кво искаш когато говориш за такава тъпа банда ?? някой групи не се анимават със скапани интервюта, а правят музика (вече споменах няколко), докато другите се мацат с гримове и грухтят на сцената щото са "лоши метълисти", едните имат някво послание, идея ... пък и го изразяват по подобаващ начин,а тея са ЛОШИИ грух, груххх гхсгхдс ахаххах, какво се знаиамвате с глупости, единствените по-големи глупаци от тея които правят такава музика са феновете им, които я слушат ... трябва да си много прост! и много трудно тоя джангър може да се нарече музика, но както и да е ... ако им кажеш че правят шум ще се чувстват горди хаха, както и да е ... кой колкото са му възможностите. сейтън, сейтън, сейтън ХѝАхь
Приятелю яж ми кура!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


SMF 26.04.2012 13:48:54 отговори + 0 0
Фарисейски олигофрени, точно вие пък ще кажете кой бил крив, кой прав, кой прост, кой клоун. Нергал, метъла, сатанистите и християните ги боли фара за вашето мнение, само чесане на езици, колкото да си покажете кой какъв моралист се е пръкнал. Направо напишете една книга бе, философи! А, btw, явно подобни "новини" се пускат, за да се изяви простотията на хората, сигурен съм, че от Катехизиса ви се смеят от сърце на безсмислените кавги. Направо да се направи класация кой е по-голям метъл, кой е по-голям разбирач, и за награда да баннат първите 10-20, да настане най-после мир. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 26.04.2012 13:42:13 отговори + 0 0
Вярата,религията и поповете са три различни неща. Може да си вярващ и да не си религиозен. Може да си поп и да нямаш нищо общо с религията. Може да си религиозен и да нямаш вяра. Не всеки религиозен е светец. Прекаленият светец и Богу не е драг... Темата е друга- да не се отклоняваме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 13:40:49 отговори + 0 0
По принцип религиите са шибано нещо в противовес на човешката свобода и креативност. Но човек трябва да вярва в нвщо добро, независимо дали е някъв негов бог, някаква сила, нещо което да го движи.
А тоя съсухрен сатанист може само да си го начука един, щото явно избива комплекси...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 13:23:27 отговори + 1 0
Анонимен - 2012-04-26 12:48:10
Към един от малоумните анонимни по-долу - пич, влез в "Света София" - там всички попове до един са метъли. Слушат Ensiferum, Maiden, че даже и Marduk.

А Behemoth бяха, са и винаги ще бъдат смотани циркаджии.

Тва е върха на лицемерието - да си умствено ограничена част от стадото(или пък т.н. пастир :-D) и да се причисляваш към субкултура която е пълна противоположност на концепцията на всички скапани религии.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 13:16:39 отговори + 0 0
Най-големия тъпак в "метъл" музиката се изказа отново.
Хубаво е, че само прости сатанисти го вземат насериозно!
Идиот!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.04.2012 13:16:35 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-04-26 12:48:10
Към един от малоумните анонимни по-долу - пич, влез в "Света София" - там всички попове до един са метъли. Слушат Ensiferum, Maiden, че даже и Marduk.

Толкова са и вярващи попове! Дал си идеален пример за това, колко фалшива, лицемерна и сребролюбива е тази религия (както и всяка друга).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

az 26.04.2012 13:13:16 отговори + 0 0
Метълът и тъпите клоуни като този са несъвместими! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор 26.04.2012 13:01:36 отговори + 0 0
Не одобрявам това изказване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 12:48:10 отговори + 0 0
Към един от малоумните анонимни по-долу - пич, влез в "Света София" - там всички попове до един са метъли. Слушат Ensiferum, Maiden, че даже и Marduk.

А Behemoth бяха, са и винаги ще бъдат смотани циркаджии.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 26.04.2012 12:21:06 отговори + 0 0
Всеки човек има възможността да постави сам границата между разумът и безумието, доброто и злото, фалшивото и истинското. Нищо не може да ти промие мозъка, ако имаш достатъчно гънки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.04.2012 12:10:36 отговори + 0 0
Ауууу, ами сега леля Блеки, също отдадена християнка, как ще се качи на една сцена с богохулниците на Лауд феста??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 12:09:14 отговори + 0 0
Тя науката много неща може да е доказала, но на Гюро Ахмедов ви доказа нещо друго.
Умирам от смях колко са тъпи християните! Както и мюсулманите. Абсолютно прав си е Нергал и дори е доста дипломатичен. Като сте големи християни, ходете си в църквата, четете светите писания и спазвайте каноните, какво се занимавате с рок музика. Интересно ми е какво мисли дядо поп за рока?
А доброто свирене на китара не те спасява от това да си риж плазмодий.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 12:09:12 отговори + 0 0
Тоя клоун вече ще ме и поучава ли Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти блек 26.04.2012 11:31:20 отговори + 0 0
Мен пък са ми много смешни метъли,които пеят/грухтят против религията и ми показват някакви сатани и обърнати кръстове по клиповете си.Не че съм вярващ,ама кво толкова им пречи религията в днешно време.Никой не те задължава да ходиш на църква или да вярваш в бог,най-малкото науката е доказала как стоят нещата.А тея Бехемот са доста прехвалена група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 11:26:58 отговори + 0 0
Малко ти беше левкемията, полски боклук. Спри да философстваш, спри кафявото и не се прави на по-умен, отколкото си, щото си тъп като гъз. Нали те видях в Прага какво жалко бъзливо л*йненце си и как ти трепереха кльощавите коленца. Die motherfucker!

На мен не ми пречи да слушам всякакъв мeтъл, бил той анти-религиозен, атеистичен, християнски, агностичен или къвто и ще да е там. Но глупаци като Нергал, които не уважават живота си, трябва просто да бъдат закопани. Следващия път щом го мерна, ще гледам да му помогна с това.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.04.2012 11:16:45 отговори + 0 0
Нергалист > Бехемот са си Бехемот, не можеш да обсъждаш тях, защото дори и в цирка пак ще съберат повече пари отколкото ти струва мизерния животец Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 11:16:22 отговори + 0 0
феновете на бехемот наричат другите промити мозъци ... ?! а ся де ХАХАХХАХАХАХХАХ omfg, вие доказвате всички негативни твърдения за тая "музика" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 11:15:19 отговори + 0 0
Добър металист - 2012-04-26 11:08:04
Мразя ЗЛИ метъли като тоя ЗЪЛ Ниргал, който говори само ЗЛИ неща

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Добър металист 26.04.2012 11:08:04 отговори + 0 0
Мразя ЗЛИ метъли като тоя ЗЪЛ Ниргал, който говори само ЗЛИ неща Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нергалист 26.04.2012 11:05:50 отговори + 0 0
Тея клоуни BEHEMOTH що не идат в някой цирк да си дрънкат поне хората ще им се смеят оправдано и пак ще изкарват по някой кинт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Naikal 26.04.2012 10:46:45 отговори + 0 0
Kъм : "Анонимен - 2012-04-26 10:25:07" - Пич яко си смотан да знаеш !!! Дет музиката била тъпа а феновете и още по - хахахаха с глас се смях на това ! А ти от кои фенове си ? Сигурно от не тъпите / УМНИ / с кърпа с черепче на главата и нашивки на Motley Crue, AC DC и други подобни мазги ! Писна ми на х*я от закърнели мозъци като теб !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pen4o fanelata 26.04.2012 10:37:23 отговори + 1 0
На този не му ли омръзна да се прави на страшен?!А сега взе и да философства!Метълът не е само блек, дет и разни такива измислени стилове! И никой няма нужда от мнението на палячо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Svart 26.04.2012 10:26:18 отговори + 1 0
Точно така.Нергал е много прав.Тази болест наречена християснтво промива мозъците на всички!Малко са хората които го разбират. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 10:25:07 отговори + 0 0
в тоя сайт трудно се среща по-тъпа реплика .. с изключение на коментарите на потребителите ест - секви животни има там ... всъщност групата която създава метъл музиката (BLACK SABBATH за непросветените малоумници) ако някой е забелязал си излзиат с кръстовете и т.н. .. всъщност едва ли някой би нарекъл най-великия вокал в историяте на метъл музиакта (Дио) сатанист, атеист и т.н. квото и да е различно от християнин, разбира се - глупаци много, но по-странното е че някой наиситна вярват в тея раоти хаха ... малумна раота ама кво искаш когато говориш за такава тъпа банда ?? някой групи не се анимават със скапани интервюта, а правят музика (вече споменах няколко), докато другите се мацат с гримове и грухтят на сцената щото са "лоши метълисти", едните имат някво послание, идея ... пък и го изразяват по подобаващ начин,а тея са ЛОШИИ грух, груххх гхсгхдс ахаххах, какво се знаиамвате с глупости, единствените по-големи глупаци от тея които правят такава музика са феновете им, които я слушат ... трябва да си много прост! и много трудно тоя джангър може да се нарече музика, но както и да е ... ако им кажеш че правят шум ще се чувстват горди хаха, както и да е ... кой колкото са му възможностите. сейтън, сейтън, сейтън ХѝАхь Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SMF 26.04.2012 10:08:29 отговори + 0 0
Гюро Ахмедов, не знам дали оня е прост, ама ти си уникално тъпо парче...не се сърди, знам че не си виновен, че си се родил такъв Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цола Драгойчева 26.04.2012 10:00:14 отговори + 0 0
ОК. Интересното е , че мюсюлманството отрича християнството и метъла едновременно. То излиза, че резанките са е*ах ти сатанистите , при положение че нащата са черно-бели - добро и зло ...
И да не забравяме, че която и да е религия (освен будизма вероятно) е създадена за да се управляват и водят за носа по-лесно масите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vasko 26.04.2012 09:55:28 отговори + 1 0
Според мен важното е да ти харесва музиката, независимо каква е визията на групата, за какво пеят, какво мислят, какво изповядват и т.н.Личният ми познат Том Арая си е ревностен католик и редовно си ходи на църква, въпреки че си пее за сатанизъм, война , религия и пр.За това се кефете на музиката и мятайте гриви без да се задълбочавате с излишни неща!WE ROCK! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 26.04.2012 09:53:56 отговори + 0 0
Има много стилове метъл музика...Написано по този начин е доста обобщаващо и не отговаря на истината. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 09:51:19 отговори + 0 0
Този глупак пак е прекалил с дрогата и не знае, какво дрънка! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 09:48:51 отговори + 0 0
Бутафории и дрънканици за пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Waldemar 26.04.2012 09:46:35 отговори + 0 0
що не се хванат за ръчичка тези бехемоти и да вървят да се шибат и да не ни занимават с неадекватни изказвания Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гюро Ахмедов 26.04.2012 09:45:22 отговори + 0 0
Прост,По-Прост,Уникално Прост,Adam Darsk.
Сигурно това човекоподобно си мисли,че маймуните работели и в резултат на дълга еволюция са станали хора.По-принцип ако се погледне в огледалото може и да е прав за себе си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morbid Angel 26.04.2012 09:37:11 отговори + 0 0
Каквото е казал Златан, изчерпва напълно темата. Абсолютно прав е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 09:31:47 отговори + 0 0
"Я па тоя... Стига с тея пирамиди-фараони! Дай да пра'им пачка!"

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Diabolus 26.04.2012 09:28:25 отговори + 1 0
Право думаш Нергале ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.04.2012 09:22:23 отговори + 1 0
Споровете, засягащи субективни материи (религия, изкуство) са абсолютно безмислени, защото всеки има право да вярва в каквото си иска Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тито 26.04.2012 09:18:29 отговори + 1 0
Това, че той е отраснал в католическо общество, където всички са ненормални, не означава, че метълът и християнството са несъвместими. Те нѣмат нищо общо най-малкото, че да говорим за съвместимост. А това, че се ползват пентаграми, обърнати кръстове, черепи и т.н. за декорация, не означава, че всички са сатанисти (което пак произлиза от християнството). Всеки човек може да вѣрва в каквото си поиска и пак да си слуша метъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Златан 26.04.2012 09:13:44 отговори + 1 0
Християнството е несъвместимо не само с метъла, а с всеки здравомислещ човек Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".