Футболни факли прекратиха предсрочно фестивала "Winter Storms 2006"

23 дек 2006, 10:26 ч. 190 / 4 35
пред./следв.
Цяло чудо е, че не се случи ужасяваща трагедия, когато необмислената постъпка на две момчета доведе до прекратяване на фестивала "Winter Storms 2006". Запалването на футболни факли в помещение като "Backstage" с много нисък таван, без външни прозорци и препълнено с хора, доведе до изпълването навсякъде с гъст задушлив пушек. Всички се насочиха към изхода, кашляйки и задушавайки се. Почти припаднали момчета и момичета излизаха извън сградата, като добра реакция на охраната, беше да осигури бързото придвижване, като спря потока от хора навътре в заведението, за да може тълпата по-бързо да излиза. Мнозина повръщаха навън, имаше хора, които за кратко припадаха, като просто е чист късмет, че всички успяха бързо да излязат и да не се доведе до смъртен случай, било от задушаване, било от стъпкване в тълпата. При масирано вдишване на подобен пушек, човек губи ориентация, може да стигне до припадък и дълго време след това кашля и очите му сълзят. За минути пристигнаха Бърза помощ и полиция, но доколкото е известно няма настанени фенове в болница.

   За съжаление, нито охраната, нито впоследствие полицията успя да задържи двамата фена с факлите. Самото деяние да прикриеш подобни опасни предмети, да ги вкараш през охраната и да ги употребиш в помещение тип мазе, без да помислиш за последствията, без да помислиш че този задушлив дим без силна вентилация е много опасен, без да помислиш че твой прител или приятелка може да припадне, показва че тези две момчета нямат никаква отговорност и едва ли осъзнават, че можеха да направят случай подобен на трагедията в дискотека "Индиго". С това деяние те лишиха феновете от възможността да видят SACRAMENTAL BLOOD, прекъснаха страхотното изпълнение на THE REVENGE PROJECT, създадоха огромни главоболия, както на организаторите, така и на собствениците на клуба.

   Самият фестивал се очертаваше повече от успешен, когато първи на сцената излязоха детметълите СТАРО ЗЛО и започнаха с дива ярост да забиват в своя олдскуул стил. Верните им почитатели веднага изригнаха и пред сцената настана празнично настроение от коси и тела, готови да посрещат фестивалния празник. СТАРО ЗЛО дадоха всичко от себе си, парчета звучаха страхотно, а на сцената просто беше ядрена война, както е заглавието на една от популярните им песни.
   След тях удари младата блек метъл банда MORIA. Измъчвани от чести промени в състава, MORIA показаха, че са се стабилизирали и блек метълът им огласи "Backstage". Макар при едно парче звукът на китарите тотално да се омаза, MORIA запазиха хладнокръвие и въпреки че озвучителят доста да поекспериментира точно на тяхното изпълнение в нагласянето на нивата на инструментите, те успяха да завършат по график представянето си.
   Трети бяха благоевградската гордост INSPELL. Въпреки че този път традиционната агитка от техния град беше в много намален състав, а и INSPELL излязоха само с оригиналните членове на бандата - двама китаристи, използващи дръм машина и бас, и клавирни семпли, те за пореден път потопиха феновете в приказния свят на своя блек метъл. Добро изпълнение, което беше завършено с традиционния кавър на "One by One" на IMMORTAL.

   "Backstage" все повече се изпълваше и ред да застанат на сцената беше на DIMENSION OF HARM. Значително по-мелодични от останалите банди, DIMENSION OF HARM бяха ощетени в звученето, когато на първите няколко песни не се чуваше нищо от женските вокали в бандата. Иначе групата около фронтмена Владо, заби качествено своя материал, и макар много редките и появи на сцена, напомни че продължава да съществува.
   Точно преди SACRAMENTAL BLOOD излязоха всеобщите фаворити и на дет, и на блек фенове - THE REVENGE PROJECT. Вихрено начало, докато не се стигна, до запалването на футболните факли.

   За съжаление на българския екстремен фен в рамките на няколко седмици, пореден концерт пропада.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Occulta 7.01.2007 11:37:44 отговори + 0 0
има и една друга агитка метъли дето са цайковци, щракат само по компщтърчетата, навън са като мишоци и т.н. Е аз мисля, че онази другата агитка дето се сбива с куки, "бастисва някой който не е от метълската вяра" е по-готина. А и тя носи духа на движението Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kaziklu 3.01.2007 18:05:47 отговори + 0 0
Ха-ха-ха.Отдавна не бях чел толкова смешни коментари.Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

МИЛОРД-Атанас_ 28.12.2006 18:25:30 отговори + 0 0
Кажете ми имали по-гнусно нещо от комплексара? Явно не и това видимо си е личало.Добре че не съм бил на този фестивал,защото както съм асматик щеше да има един регистриран трагичен случай а именно смъртен такъв.Едва ли на някой щеше да му пука от това де но няма значение....все пак трябва да сме на ясно! Прикритите комплексари говорим за тези,които не им личи на пръв поглед тези,които са били подигравани в
училище и които избиват комплексите си в изкуство като да творят текстове или да рисуват дори и да правят музика...точно тези комплексари са на изчезване като белите тигри.Сега ние сме тормозени от другият сорт комплексарчета.Такива,които миришат от далече и които се разпознават в тъмното зареди нарочното силно викане и боричкане по между им и измислените диалози при изключен джиесем (J.S.M) и измислените уж плашещи диалози свързани с груби обиди към някого,намеса на пари,бой в който говорещият по телефона винаги е побеждавал,мацки,пиене и секс...въобще всеобщо известни понятия,които са банални от доста време насам.Ето такива диванета са всъщност тези двамцата.Явно никой не им е обръщал внимание и сега от ултра насъбрал се хормон решават да извършат подобна нелепа тъпотия,която е равна на самоубийство до известна степен,защото се подлага на
опасност тяхният а пък камоли на останалите фенове живот.Нека полицията този път не спи и да си свърши работата да не я отлага,защото ако зависи от това няма да има изобщо метъл музика.100% тези хора са чалгари,които решават да се изправят срещу революционерите а именно метъл феновете и фенките.Нека не се позволяват повече такива грозни и безсмислени прояви,защото в противен случай ще се подтвърдят думите на един известен филосов,който казва че (Жижотните не правят нищо безсмислено. На единственото безсмислено нещо е способен само и единствено човекът).Все пак нека да не свеждаме глави а да ги подложим на кофеене и да не забравяме,че WE ROCK!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SatanicWarmaster 27.12.2006 12:36:28 отговори + 0 0
mrazek много правилно изказване.но каквото и да пишем това неможе да върне winter storms.на излизане аз повръщайки видях как ни се смеят едни тъпанарчета и им викам-какво смешно виждате бе тъпанари.а те си седяха в димната завеса на една масичка и си поркаха спокойно биричка.какво повече искате да кажа-НЕ СЕ УЧУДВАМ ОТ НИЩО. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.12.2006 10:59:00 отговори + 0 0
Учудваме се, че не се е намерил кой да ги спре навреме... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


avif 24.12.2006 20:08:50 отговори + 0 0
има една агитка "метъли", на които им е най-драго да направят върлата простотия - да се сбият, да скочат на полицай, да бастисат някой, дето не е от метълската вяра, да насилят жена, да се надпреварват кой повече ще изпие, да се забавляват с факли по време на концерт...
що се учудвате бе??
скоро пак ще се случи, за съжаление.
и ощ нещо: хората НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ. никога!
весели празници
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rainbow Demon 24.12.2006 13:32:05 отговори + 0 0
Като гледам тая тема се разбивам от смях...

Тръгнаха да псуват футболните простотии, а доколкото си спомням цялата зала се разцъфтя и запя на футболната мелодиика, като на всеки концерт естественно.

"комплексари,които все трябва да са център на вниманието!" - я стига, аз видях един единствен човек които не беше в метъл униформа. Каквото и да си говорим експресионизма (най-често подтикнат от комформъм) е характерен за рок-а, особенно за стиловете "вижтеме колко съм затворен в себеси" (black, death и gothic).

Според мене случката е подходяща да се замислим за какво още не е станала извинение тая музика.

"...We used to be the chosen ones
Second to none
Look at what we've become
A pathetic excuse for life..."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darky 24.12.2006 13:18:16 отговори + 0 0
ами .. освен едно жалко.. и да се молим да ги открият някъде тея пичове Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mrazek 24.12.2006 11:51:41 отговори + 0 0
MasterOfDisaster - точно това исках да напиша. Не може заради две говеда да страдат стотици фенове и музиканти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

М. 24.12.2006 11:39:26 отговори + 0 0
Факт е, че има изключително прости фенове, обаче такова нещо не бях очаквала!
BG Анализ !, а ти първо се научи да пишеш правилно, а после развивай малоумните си теории!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Fucked-bizzar 24.12.2006 11:23:21 отговори + 0 0
Какви нови българи каква европа всички хора са виновни за положението на страната даже и тия дето викат прост народ слаба държава не ругайте а променете себе си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stian shagrath 24.12.2006 10:02:00 отговори + 0 0
hahahahaha FORZA AC MILAN! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ma balls 24.12.2006 04:24:30 отговори + 0 0
ми има един начин...
хората да проявят разбиране и да не идват с чанти (мили дами, на концерт можете да минете без чантичката), да проявяват повече разбиране при претърсване на входа.
организаторите си слагат свестна охрана (дето да не злоупортебява с претърсването, но и да не оставя да се внасят забранени предмети) и да спрат да си усират предишни концерти, па после да се чудят, защо ги саботират.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

обгазен 1 23.12.2006 22:58:31 отговори + 0 0
мисля,че вчера достатъчно псувах,кашлях,плюх,давих се и замалко да повърна.сега не му е времето да си говорим на какво ще ги направим ония хомо сексуалисти(Satyr,това е цензурирано,нали?),а да помислим как да не допускаме такива индивиди на други овеселителни събития. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nyere 23.12.2006 22:19:42 отговори + 0 0
винаги съм се радвал как някой плюе другите, че нищо не правят, докато самите те удрят ракийки и пишат умни постове, клатейки краката си под компютрите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


а ти? 23.12.2006 22:02:06 отговори + 0 0
от кой народ си, BG Анализ ! Глупаво е да се правят обобщения за цял народ на базата на поведението на някои малоумници! Да не би Даймбег Дарел да беше убит в клуб в България??? простите хора са навсякъде и ако не си в родината си в момента, това не те прави по-умен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2006 21:59:18 отговори + 0 0
Какъв празнодумец. Много букви, малко смисъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BG Анализ ! 23.12.2006 21:46:22 отговори + 0 0
По принцип българина си е натурално "ПРОСТ" човечец с бедна душица и нисък процент на интелигентност.Определено българина има и ще има винаги и вечно манталитет и поведение на роб или по-точно казано една тотално отчайващо безконечна робска психика! И тази психика е генетично заложена в българската натура,манталитет и поведение,като малък микро чип дълбоко някаде в съзнанието му. Но по-страшното е,че тази така наречена робска психика е онази душевнo-мрачна сянка,който вечно ще съпровожда българкият беден душевно човечец во-веки веков.Българският гражданин било то стар или млад чалгар или рокаджия никога не може да бъде бунтар по душа и да въстане срещу несправедливостите,който най-често се случват в BG(особено в послените 10год). Нито преди нито след демократичните промени в република България,колкото и тъжно да звучи обикновеният и редови български гражданин не пожела,но и не прояви и ни най-малък интерес какво е истинска демокрация,ред,законност,дисциплина,справедливост и морал.Не той по-скоро се остави по течението на живота да го води,както и накъдето сякаш съдбата е решила.Но по-кошмарното и ужасяващото в случаят е,че самият обикновен бългаски гражданин мрази до безкрайност,безумно обругава и сурово осъжда по-умният,по-борбеният,по-мотивираният и много по-интелигентният до него приятел близък пък било то и в някой случай (брат или сестра).За съжаление такива са днешните български реалности,но по-трагичното е в този случай и по-точно в клуб "Backstage" обиновеният BG меломан ще махне с ръка ще пие по една две ракий и ще му тегли по една и разбира се ще се примири със станалото от този музикален фест.Или по простичко казано просто ще си каже ,като едно на ум(ми то така му е било писано да стане) и до там,но няма никога да потърси сметката и отговорността на тези двама младежи,който на свой ред са решили просто ай така да се позабавляват за свой собствен кеф?!? За това не се чудете всички вие,който живеете в тази прекрасна държава,че стават такива неща и живеете така!!! Сами сте си виновни,защото не желаете поне малко да се промените към по-добро,като народ и нация и затова такива работи ще стават тук все по често и винаги.Toва е типичната в случая българската немърливост и абсурдна безотговорност или по-накратко анализирано
ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА..................
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MasterOfDisaster 23.12.2006 21:26:54 отговори + 0 0
Крайно време е сами да изолираме от средите си такива хора,които с цел постоянно да са "интересни",развалят кефа(а в случая и застрашават живота)на стотици други.Аман от комплексари,които все трябва да са център на вниманието!
А организаторите трябва да ги сложат в "черен списък" и да не бъдат допускани на нито един концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lilly 23.12.2006 15:45:51 отговори + 0 0
Браво, най-умното нещо казано от месеци насам !Отличен пост ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.12.2006 14:36:25 отговори + 0 0
И пак... стане нещо, вместо всички да помислят малко някои използват това, за да продължат анти-столичната или анти-"селяндурската" си пропаганда, анти-промоутърска, анти-не-знам-си-каква. Ако имаше и загинали щеше да е по-добре, а? Така щеше да е по-tr00... Ако охраната беше проверявала един по един всеки от до щеше да има оплакващи се, че много са се забавили, или че не ги пуснали с алкохол и т.н. Пак: "лоша организация, забавяне на концерта, бутане на входовете". А Backstage беше намерен в последния момент все пак. Ако феста се беше отменил, защото няма Backstage няма авариен изход пак щеше да се започне "организаторите ни лъжат, те са идиоти" и т.н. Ето че вече се провалят концерти и заради фенове. Минахме през кметове, промоутъри, липса на продажби, закъснение по гари, дъжд на сцената, несъществуване на идващата група... А сега фенове. Оказва се, че в България е невъзможно да се проведе концерт, независимо на българска или каквото и да е друга група. Хайде да спрем концертния живот, така няма да има сърдити, но никой да не се оплаква, че нямало концерти в BG. Вчера 2 момчета направиха това, което направи и Неди Крос. Спряха фест. И макар Неди да спря любимите ни групи тези две хлапенца можеха да доведат до нечия смърт. Защо никой не заплашва, че ще ги убие, както бе при него? Толкова ли ни липсва ценностната система... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arghoslent 23.12.2006 14:31:15 отговори + 0 0
Охраната не е виновна за олигофренията на путките, сметнали, че са на мач. Може би влизащите трябва да се подлагат на тест за интелигентност; та да се предотвратят подобни помии... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AZ 23.12.2006 14:27:35 отговори + 0 0
SatanicWarmaster А ПЪК ТИ СЕ НАУЧИ НА АНГЛИЙСКИ. ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕТЕ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SatanicWarmaster 23.12.2006 13:20:58 отговори + 0 0
Анонимен,внимавай какво пишеш за Ривейндж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SatanicWarmaster 23.12.2006 13:18:18 отговори + 0 0
Така - сега да изкажа и аз мнението си: наистина за пореден път се проваля концерт,но това беше върха на провалянето.Страшно ме е яд за бургаслийте The Revenge Project и те си бяха за закриване на Winter Storms. Най - добрата и силна банда на българската сцена.Как пък точно на тях да се случи...За охраната коментар не ми се дава.Просто "феновете", които направиха простотията са пълни загубеняци.Най-важното е,че всички сме живи и здрави.Само нещо важно да кажа-на такова място като клуб Backstage ТРЯБВА ДА ИМА АВАРИЕН ИЗХОД.Какво от това,че е мазе-задължително е да го има.Оглеждах се за такъв изход,но не видях такъв.А,нека каже някой,че не съм права.И тия двамката с кой акъл ще хвърлят футболни факли в ниско затворено пространство.Затова по време на концерт долу при тълпата от фенове при сцената също ще кажа - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ОХРАНА.Поне двама трябваше да има,даже трима.Какво повече да кажа освен,че това не беше изобщо място за такова събитие като снощтното.Благодаря Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тончев 23.12.2006 13:18:09 отговори + 0 0
Поредната оскотяла изцепка на някой от "новите българи". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2006 13:13:01 отговори + 0 0
димка и факла не са едно и също нещо, нали? да приемем, че са си свършили работата, което е доста съмнително. а хванаха ли двамата с факлите или онези се измъкнаха незабелязано?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2006 12:59:42 отговори + 0 0
The Revenge KICKS ASSSS. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2006 12:49:14 отговори + 0 0
не може да се сравнява охраната на футболен мач с тази на малък клуб, във втория случай е много по-лесно да се предотврати внасянето на опасни предмети, защото хората не са чак толкова много Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fucked-bizar 23.12.2006 12:31:46 отговори + 0 0
Простаците са навсякъде! Следващия път охраната да си свърши работата и да не допуска такова нещо! А написаното за групите, които са свирили е толкова е епично преразказано! Тъй като явно вече про-рок има и пръст в организирането на концерти по точно отразяването и рекламата им да се вземат в ръце и да обяснят на приятелите организатори, че безхаберието спрямо Българския фен на Метал музиката трябва да спре и дори да има неща независещи от организаторите да спрат да се оправдават, а да дадат всичко за да не се случват такива неща, като отмяна на концерти и нещастни случаи като снощния!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AZ 23.12.2006 12:31:17 отговори + 0 0
ФАКТ Е ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ НЯКОИ ХОРА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ АЛКОХОЛНОТО СИ ОПИЯНЕНИЕ. ПОДСТРИЖЕТЕ СЕ, ЗАПОЧНЕТЕ ДА ХОДИТЕ НА УРОЦИ ПО МУЗИКАЛЕН ИНСТРУМЕНТ/ПЕЕНЕ СПРЕТЕ ДА СЕ ОГРАНИЧАВАТЕ, ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ КЪПЕТЕ.
НЕОБМИСЛЕНА ПОСТЪПКА?! ТИЯ И ДВАМАТА СА СИ ЗА СЪД. АМА ПОНЕЖЕ ВСИЧКИ СА П***И НИКОЙ НЯМА ДА СИ ПОТЪРСИ ПРАВАТА.
НАУЧЕТЕ СЕ ПЪРВО ДА СВИРИТЕ, ОПИТАЙТЕ СЕ ДА ПРОМЕНИТЕ :ФЕНОВЕТЕ: СИ КЪМ ПО-ДОБРО. АМАН ОТ ХОБИ ГРУПИ... ЖАЛКО ЗА РИВЕНДЖ САМО ТЕ СИ СТРУВАХА...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lord Vickeron 23.12.2006 12:20:48 отговори + 0 0
Не мисля, че трябва да се търси вина в охраната. Когато човек иска да вкара опасен предмет винаги ще го направи, или добре скрит, или чрез гаджето си. Охраната не може да съблича голи хората. Факт е че въпреки, че полиция охранява мачове, пак се вкарват бомби и димки.
Напротив охраната действаше много добре, когато настана опасната ситуация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

възмутен 23.12.2006 12:15:37 отговори + 0 0
малоумници колкото искаш, но и охраната не си е свършила както трябва работата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2006 12:11:36 отговори + 0 0
Охраната между другото доста добре си претърсваше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

обгазен 1 23.12.2006 12:06:51 отговори + 0 0
*******,не са ти виновни шопите.от къде знаеш ония двамата от къде са?това може да се случи навсякъде,където охраната привидно си спазва задълженията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".