Гърците FORTRESS UNDER SIEGE гостуват в София на 23 ноември

12 окт 2023, 12:28 ч. 419 / 10 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Гръцката водеща пауър прог метъл група FORTRESS UNDER SIEGE пристига за концерт у нас

Концертът ще се състои на 23-ти ноември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8). Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 20 лв.

Формирани в средата на 90-те години, FORTRESS UNDER SIEGE от Атина представят пауър прог метъл, съчетаващ традиционен хеви метъл с техничен и мелодичен пауър метъл. След като издават дебютното си самостоятелно мини-CD през 1996 г., FORTRESS UNDER SIEGE са сред първите гръцки групи, които някога са свирили прогресив пауър метъл. Оттогава досега те са издали три пълни албума: "The Mortal Flesh of Love" (2011), "Phoenix Rising" (2014), "Atlantis" (2020).

По време на пандемията групата започва да репетира новия материал и съответно през лятото на 2021 г. влиза отново в Devasoundz Studios, с Fotis Benardo като продуцент, за да запише новия албум "ENVY". С новия албум в арсенала си, в края на 2022 г. групата подписва нов договор за няколко плочи с ROAR! Rock of Angels Records, сделка, която гарантира професионалната перспектива на групата през годините. "ENVY", най-мощният им албум досега, предлага модерен пауър метъл, без да губи връзката си с миналото. Лирическият фон отново предлага голямо разнообразие, занимавайки се със социални, исторически, научнофантастични, митологични въпроси. Оригинална картина-шедьовър на Ioannis Koutrikas отново украсява обложката на новия запис, функционирайки като алегория на завистта - женска красота с рога.

След като споделиха сцената с групи като Accept, Helloween, Epica Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black и др. и изнесоха няколко концерта и фестивала, FORTRESS UNDER SIEGE в момента са в процес на организиране на възможно най-много концерти както на местно ниво, така и в чужбина.
Лиричното пауър прог метъл приключение продължава...
видео: https://www.youtube.com/watch?v=ttHI5A8je7k

Гости на концерта от родна страна ще са TIME JUGGLERS. Групата е сформирани през 2016г. и са издали два албума, едно EP и подготвят трети албум за догодина, като този и EP-то са записани в Германия. Свирили са по различни концерти в страната и чужбина с местни банди и са подгрявали и по-известни групи като Б.Т.Р, P.I.F, Обратен Ефект, група "Фактор", Васко Кръпката, No More Many More и други. През 2021 г. издават сингъла „Spineless“ с участието на Светлана Близнакова от SEVI, който се задържа в класацията на Raynaers Top 30 по радио Z-Rock за 13 седмици! Песента „Hot Fire“ от дебютния албум “Stories in Time” е включена в компилация на „Classic Rock Magazine".
видео: https://www.youtube.com/watch?v=yEKfDnmlZjE

Следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud тук: https://www.facebook.com/events/725935822689371

 

 

fortress under siege

fortress under siege

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


NeVs 12.10.2023 12:36:59 отговори + 5 0
Толкова дълъг анонс и нито една дума, че свириха на Мидалидаре тази година!
Бяха яки впрочем
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 12.10.2023 14:40:31 + 1 0
Дам, яки са и ще гледам да отида. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".