Geoff Tate проговори за изгонването му от QUEENSRYCHE: "Бях шокиран"

27 юни 2012, 05:57 ч. 602 / 8 20
пред./следв.
В ексклузивно интервю за RollingStone.com вокалистът Geoff Tate коментира за първи път изненадващата си раздяла с QUEENSRYCHE - групата, на която той е един от основателите преди 30 години. Певецът споделя, че е бил "шокиран" да научи за принудителното си отстраняване от бандата. Ето точните му думи:

   За това дали причината са "творчески различия":

   Вижте, ситуацията е доста странна. В официалното си съобщение те цитират "творчески различия". Но за да има творчески различия, трябва да има два или повече субекта, които дават креативни идеи. Но случаят не е такъв. QUEENSRYCHE винаги са били моя идея, още от първия албум. QUEENSRYCHE се определят чрез албумите си. Чрез концепциите и темите, а тези концепции са мои. [Смее се] Аз започнах с "The Warning", идеите за "Rage for Order", "Operation: Mindcrime"... всички албуми. Аз съм написал 81 процента от музиката и текстовете. От 144 песни, които QUEENSRYCHE са издали, аз съм написал 116. Моя е креативната енергия в групата, особено след напускането на Chris [DeGarmo]. Докато той беше в групата, беше поделено между него и мен. Но след като той напусна, товарът остана на моите плещи. Това беше моята работа. Аз съм креативна личност. Аз пиша всеки ден и непрекъснато ми идват креативни идеи. Представям ги пред останалите момчета и те решават: "Да, това е, звучи ни добре."

   За слуховете, че е бил предупреден за заговора да бъде уволнен и че е съборил китариста Michael Wilton на земята и насочил нож към барабаниста Scott Rockenfield:

   Добре, знаете как се преиначават нещата в Интернет... Начинът, по който се случи всичко, бе че имахме концерт в Сао Паоло и преди това се събрахме в съблекалнята. Попитах ги директно за слуховете, че искат да ме заменят. Наистина се притеснявах. Що за планове бяха това? Сериозно ли беше? Какво ставаше? Те ми казаха, че нямат намерение да ме сменят, но току-що бяха уволнили нашия мениджър, офис асистента ни и един от китарните техници, като всички тези хора са членове на семейството ми. Попитах ги: "Защо се случва това?". Те не можаха да ми дадат честен отговор или какъвто и да е отговор, в който има бизнес логика. Изглеждаше като вендета срещу мен. Както и да е, срещата бе кратка и тръгнахме към шоуто. Подготвях се да изляза на сцената, а Scott ме гледаше, подсмихваше се и ми каза: "Тъкмо уволнихме семейството ти, ти си следващият". Изгубих контрол. Опитах се да го ударя. Не мисля, че успях да го докосна, преди някой да ме дръпне настрани. Доколкото помня - успях да го избутам и това беше всичко. Успокоих се и изкарахме концерта и всичко беше наред... Без никакъв нож. Наистина не можеш да носиш ножове в чужди страни.

   За създаването на страничния проект на останалите членове на QUEENSRYCHE, наречен RISING WEST, с цел да свирят песни от първите пет албума на QUEENSRYCHE:

   Гледах на тази банда като на страничен проект. Учудвах се, че и четиримата останали имат едни и същи намерения. Не виждах особен смисъл в това. Изглеждаше като някакъв премислен ход, но нямаше как да гадая какво си мислят. Ако искат да правят страничен проект, аз съм "за". Винаги съм подкрепял другите в страничните им проекти. Но си мисля, че ако правят страничен проект, те трябва да напишат малко нови песни и да ги представят като банда, като свирят и някои песни на QUEENSRYCHE. Ако искат да го направят така - всичко е точно. Но ако свирят само песни на QUEENSRYCHE, песни, които аз съм написал... не знам. Това е като шамар в лицето. Наистина, аз не съм ядосан заради това, по-скоро съм наранен. Това беше смисълът на живота ми. 30 години градих името и имиджа на групата. Всички текстове, насоките на албумите и концепциите - всичко това е от мен. А това, което направиха - да ме изритат - Боже, не подозирах, че тези хора са способни на такова нещо. Това ме шокира.

   Как е бил уволнен и дали другите музиканти имат право да продължат под името QUEENSRYCHE с друг певец:

   [Бях уволнен] чрез официално писмо от техния адвокат до моя... В момента се съдим и вероятно нещата ще станат грозни. Подадох иск преди няколко дни. Така че, съдът ще каже кое какво е, кой го притежава и как стоят нещата. Не бива [да насрочват концерти под името QUEENSRYCHE, докато това не се разреши]. Категорично. Според мен, ситуацията е такава, че те правят всичко погрешно. Ако имаше спор кой е бандата или кой държи правата за нея, мисля, че той трябва да бъде разрешен преди да правят концерти като QUEENSRYCHE... Сега съм принуден да ги съдя. Не че исках да го правя. Искам да записвам албуми, да пътувам по турнета и да творя. Не искам да бъда въвличан в съдебни битки. Но, Господи, те ме принудиха. Нямаше друг начин. Не бих могъл да предам делото на живота си и просто да отмина ей така. Това са мои идеи, мои концепции, моят живот - нещата, за които съм писал. Какво правят те - дават на някакво хлапе да ги пее?

   .......

   Така че - очакваме продължението на поредната рок сага...
Queensryche

още за:

Geoff TateQueensryche


Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 3.07.2012 12:14:02 отговори + 0 0
Ебати Куинсрайк-а без Тейт...честно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liquid 1.07.2012 07:01:42 отговори + 1 0
Как послъгва чичо Тейт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван Апостолов 28.06.2012 17:05:33 отговори + 0 0
Грозна работа!Прилича на умишлен заговор, което е отвратително!Каквото и да е направил човека с и за групата не заслужава да си отиде по такъв начин! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

galingit 28.06.2012 13:51:59 отговори + 0 0
Хм...според мен също без Chris DeGarmo(основен композитор) и Geoff Tate(идеолог) няма Куинсрайк...
Тъжна история...нещо куца в прог-а, последните години..Ама...всички смее хора :-)))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Емилиано Запата 27.06.2012 22:14:24 отговори + 0 0
Според мен трябваше да вземат Том Уейтс. Че тоз ного кряка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Илия Райк Рачев 27.06.2012 22:11:35 отговори + 0 0
Когато идолите ти умрат си свободен да не се кланяш на никого! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 27.06.2012 21:55:12 отговори + 0 0
Като чета това, адски много се радвам, че не съм почитател на групата, честно казано.
Никак не ми харесва това големи музиканти да правят подобни истории публични.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дамаджан Гроздов 27.06.2012 17:31:37 отговори + 0 0
Това, което аз помня чисто визуално дори от обложките и текстовете на албумите преди напускането на ДеГармо, в общи линии, е:

50-60% ДеГармо/Тейт
30% ДеГармо/Тейт/Уилтън
10-20% ДеГармо/Тейт/Уилтън/Рокенфийлд/Джаксън
10% Тейт/Уилтън
+ някое интро/инструментал само на Рокенфийлд

... някаква такава картинка.

В това число можем да броим и "завръщането" на Крис(поне в студиото) за Tribe, където той присъства в половината песни като композитор. Окей, в останалите четири албума кредитите са Тейт/някой-от-безличните-за-мен-музиканти Слейтър, Грей или Стоун. Джеф има 0 (нула) песни, композирани изцяло от него в цялата история на групата.

Аз страна не мога да взимам. Тейт, ДеГармо, Уилтън, Рокенфийлд и Джаксън за мен са едни от най-любимите музиканти, особено като екип. И между другото, не мога да имам нищо общо с хора, които не разбират Promised Land
Нито Джеф е прав да отъждествява Queensryche само със себе си, нито те трябва да продължават под това име. Какво като младежът може да пее/копира супер добре (нищо лично). Той и Тейт преди 15-20 години можеше, един певец и фронтмен е много повече от вокална техника...

Жалко за тази грозна история, не биваше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kakafonia 27.06.2012 16:51:49 отговори + 0 0
insider - 2012-06-27 06:30:54
Жалкото е, че сега започна ваденето на "кирливите ризи", което е грозна работа...
А иначе Джеф е прав за това, че идеите и концепциите на Куинсрайк са негови. Аз лично не виждам какво биха могли да напишат останалите, тъй като до този момент те почти не са композирали нищо от репертоара на групата. Моята прогноза е, че просто ще концертират и ще изпълняват старите парчета на групата, докато им носи доходи и не им омръзне.

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 27.06.2012 15:32:44 отговори + 1 0
Маркони - 2012-06-27 09:21:46
"30 години градих името и имиджа на групата" Не Джеф, правил си го 14-15 години, и то заедно с ДеГармо и Уилтън, а от както "всички текстове, насоките на албумите и концепциите" са само твои (е, в комбина с Джейсън Слейтър де) не правиш друго освен да съсипваш и унищожаваш името и имиджа на групата. Queensryche отдавна трябваше да отидът в история - като великани. Сега отиват там като пародия...

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.06.2012 12:26:37 отговори + 0 0
Ако се върнат към оригиналния си стил, ще е супер, явно ще трябва да е без Тейт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2012 11:39:34 отговори + 0 0
Queensryche са голяма група до Empire, после са гола вода. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Devon 27.06.2012 10:42:30 отговори + 0 0
За съжаление Queensryche се превърнаха в жалка пародия на великата банда, която бяха някога, всъщност от почти 20 години не са издавали нищо свястно, което отнесено към 30 годишната история на групата си е повече от половината време, като слабите идеи на Тейт и постепенно увяхващият му глес изглежда имаха основен принос за това, както и дългогодишното отсъствие на ДеГармо (макар че нещата се влошиха още докато той беше в бандата). Не че останалите са съвсем прави, просто тази на тази група отдавна трябваше да се сложи кръст и да остане в историята с някогашните си уникални постижения, вместо да стават за смях, лежейки на стари лаври и издавайки кой от кой по-лоши албуми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2012 09:29:29 отговори + 0 0
Подкрепям 5ят конник. Винаги има 2 истини. За съжаление Тейт през последните години едва ли не плю на тази ВЕЛИКА група, плю и на феновете си, а това е непростимо. Естествено, няма как да остане незабелязано. Дано всичко се реши съвсем скоро и дано райха да не се разпадне окончателно. Жалко за Тейт, жалко и за останалите момчета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2012 09:26:36 отговори + 0 0
Queensryche отдавна трябваше да отидът в история - като великани. Сега отиват там като пародия...

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Маркони 27.06.2012 09:21:46 отговори + 0 0
"30 години градих името и имиджа на групата" Не Джеф, правил си го 14-15 години, и то заедно с ДеГармо и Уилтън, а от както "всички текстове, насоките на албумите и концепциите" са само твои (е, в комбина с Джейсън Слейтър де) не правиш друго освен да съсипваш и унищожаваш името и имиджа на групата. Queensryche отдавна трябваше да отидът в история - като великани. Сега отиват там като пародия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Fifth Horseman 27.06.2012 09:00:41 отговори + 0 0
Симпатизирам на Джеф, който е изключителен музикант и, както самият той отбелязва, създателят на музиката на QUEENSRYCHE. В същото време обаче не мисля, че неговите обяснения съдържат цялата истина. Подозирам, че неговото отношение към останалите членове на QUEENSRYCHE не е било особено добро, за да се решат те на такъв отчаян и в крайна сметка абсурден ход. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2012 08:58:53 отговори + 0 0
Доста се превъзнася...Дегармо си беше основният композитор, какти и Уилтън и Тейт поравно си делят много композиции и то пак доста от тях отново в комбинация с Дегармо. Кво се изкарва човекът група, все едно е Стив Харис..Прави са хората, първите албуми белязаха марката Куиинсрайк, последните са shitche.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 27.06.2012 08:01:31 отговори + 0 0
Грозна история! Алчността на някои е безгранична...да си уволниш композитора и създателя, каква тъпотия?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

insider 27.06.2012 06:30:54 отговори + 0 0
Жалкото е, че сега започна ваденето на "кирливите ризи", което е грозна работа...
А иначе Джеф е прав за това, че идеите и концепциите на Куинсрайк са негови. Аз лично не виждам какво биха могли да напишат останалите, тъй като до този момент те почти не са композирали нищо от репертоара на групата. Моята прогноза е, че просто ще концертират и ще изпълняват старите парчета на групата, докато им носи доходи и не им омръзне.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".