George Harrison отказал да получи орден на Британската империя преди смъртта си

23 дек 2013, 17:55 ч. 281 / 3 0
пред./следв.
Легендарният китарист на THE BEATLES - George Harrison - е отказал да получи орден на Британската империя през 1999 г. - около две години преди смъртта си през ноември 2001-ва. Вестник "The Daily Mail" е направил разкритието чрез информационната служба на Кабинета едва сега. През 60-те и четиримата членове на BEATLES получават първа степен на отличието, като в последствие John Lennon връща своя орден на кралицата в знак на протест. Имало е предложение Harrison да бъде включен в списъка за 2000 г. и да бъде награден със следващата степен - Офицер на Британската империя. Най-вероятно музикантът се е почуствал обиден и е отказал отличието, тъй като Paul McCartney има най-високата степен, носеща титлата "сър" и рицарство, още от 1997 г. Вероятно администраторът, изготвял списъка, е проявил сериозна несъобразителност в това отношение.
george harrison


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".