Гледайте как QUEEN + Adam Lambert пресъздават легендарното изпълнение от "Live Aid" в Австралия

6 мар 2020, 20:38 ч. 1706 / 11 14
пред./следв.

   На 16 февруари QUEEN + Adam Lambert участваха в благотворителен концерт в Австралия под надслов "Fire Fight Australia", чрез който се събираха средства за справяне с последствията от големите горски пожари на континента.

   За първи път в историята групата пресъздаде легендарния си сет от 1985 г., когато свири на мащабния концерт в помощ на гладуващите в Африка "Live Aid" на стадион "Уембли" в Лондон. Макар тогава бандата да изпълнява само шест песни, участието ѝ е историческо. Парчетата са: "Bohemian Rhapsody", "Radio Ga Ga", "Hammer to Fall", "Crazy Little Thing Called Love", "We Will Rock You" и "We Are The Champions".

   По-долу може да гледате официален видеозапис с високо качество от събитието в Австралия през миналия месец:

 

 

queen + adam lambert



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Виконт дьо Бражелон 10.03.2020 11:59:14 отговори + 3 0
Чета тия *****мятаници тука и се убеждавам, че напълно заслужаваме да ни игнорират всички големи промоутъри. И ще продължим да бъдем като гара Вакарел за международните влакове, които ще спират само инцидентно при нас. Оставям настрана хомофобите расисти (и амнезията им по отношение на това кой беше Фреди) и непоисканото им мнение относно състава на бандата (гори им ухото на Брайън и Роджър за хорските капризи и трибутни имитации), но, хора, всички вие сте на един клик от инфото - образовайте се! Блусарският Пол Роджърс никога не е имал вокалния обхват за каталога на Куин, което ограничаваше неудобно сетлиста до парчета, които горе-долу можеше да изпълни. В Портланд и Сиатъл К+ПР продадоха само 30% от билетите и анулираха концерт, а сценичната "химия" на южноамериканското им фиаско ми напомня фестивала "Ален мак". Гледайте документалния им филм "Шоуто трябва да продължи" 2019 - там казват всичко за живота си след Фреди, включително и оценката, че гласът на Адам е "един на милиард", освен, че е "дар от Бога" за тях. Ако свирят на продадени 60-80-хилядни стадиони сега, то е и благодарение на вокалите на Адам (всички куинаджии твърдят, че обожават Брайън, но на концертите се убедих, че винаги отиват да пикаят по време на солото му). А на Смешкото, дето пита, че не били първи и последни - предишната вечер те имаха 80-хиляден концерт (от който спечелиха 12 милиона долара) на същия стадион в Сидни и предоставиха безвъзмездно сцената си и хонорарите си за 12-часовия благотворителен маратон, в който бяха хедлайнери и основна атракция (+ Брайън се включи на финала с Джон Фарнъм). Бай Алис Купър (дето ще идва наесен) пя преди тях, ма соцмрежите сякаш обърнаха повече внимание на знойната му китаристка. Събраха 10 милиона за пострадалите от пожарите. Добра кауза. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Куин 9.03.2020 22:42:24 отговори + 1 0
Няма лошо да е "Азис". Щом Брайан и Роджър искат само него..... това е важното, всичко друго са празни прказки.... и злоба. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 9.03.2020 11:46:35 отговори + 1 2
Туй Азис бе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Куин 8.03.2020 11:58:50 отговори + 7 0
Забравихте как Фреди се лигавеше и излизаше по долни гащи на сцената. Той е легенда, обичате го, но вече го няма. В момента тук е Адам, който продължава наследството на Фреди и е голям негов фен. Ако не беше той, щяхте да си гледате старите записи на групата. Аз уважавам мнението на Брайан и Роджър, че Адам е дар от бога за тях с този глас и диапазон и той е причината групата да има живот на сцената сега. Фреди е неповторим, но.... живота не свършва с него, групата продължава да живее и са щастливи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 9.03.2020 11:47:26 + 0 5
"Ако не беше той, щяхте да си гледате старите записи на групата" - или с някой кадърен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON ONE 8.03.2020 01:09:10 отговори + 3 1
Страхотни,но с това вокалче...Лично на мен ми е много неприятен.Само мога да се радвам,че съм ги гледал с Paul Rodgers. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мастъра 8.03.2020 11:53:28 + 1 1
Завиждам благородно . И съжалявам още повече, че след общия албум не продължиха с Роджърс, а взеха Ламбърт. Колкото и критики да имаше, че Роджърс не пасвал добре към музиката на Куин и гласа му бил прекалено "блусарски" и "не-бомбастичен", за мен лично комбинацията между трима такива легендарни музиканти (Брайън, Роджър и Пол) беше удачна и работеше перфектно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Възпитателя 7.03.2020 21:28:25 отговори + 6 1
За малко да реша, че Азис е излязъл на сцената... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON ONE 8.03.2020 01:10:02 + 1 1
И аз си помислих същото...УЖАС Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 11:46:34 + 0 1
А-ха. Или Филип Киркоров ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sss 7.03.2020 19:41:32 отговори + 4 1
За пореден път се убеждавам колко беше права майка ми с репликата по време на последния концерт на Queen в България: "Хубав глас, ама голямо лигавене на сцената. Не може да стъпи и на малкия пръст на Фреди. " Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 7.03.2020 20:38:52 + 2 1
А-ха, съгласен. То и затова през 2016-а отидох на шоуто за да видя Мей и Тейлър (и отново бих отишъл пак именно заради тях двамата- легенди) ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 7.03.2020 17:43:36 отговори + 0 1
Супер! Жалко, че не се намери кой да ги покани по време на Европейското им турне това лято и тук, в България (защо не на Хилса, нещо като допълнителен "бонус", както бяха Мейдън преди две години ?)... Аз лично щях да се изкефя, както на "Георги Аспарухов" преди 4 години ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 6.03.2020 21:08:59 отговори + 3 1
Queen нито откриват, нито закриват концерта. Свирят някъде след средата и после малко преди края Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".