Глем метъл от безгрижното време на осемдесетте - SKID ROW в София

8 юни 2019, 14:56 ч. 3300 / 5 20
пред./следв.

   Вечерта на 7 юни българската публика имаше шанса за пръв път да се срещне с едни от иконите на глем метъл вълната от осемдесетте години на миналия век - SKID ROW. Макар и без емблематичния вокалист Sebastian Bach, групата беше привлякла прилично количество публика. В последния момент мястото на провеждане на концерта беше сменено от зала "Универсиада" с клуб "Music Jam". Домакините на новата локация, както и организаторите от "EventEase" се бяха погрижили всичко да протече по план и без неприятни изненади. Влизането в клуба беше спокойно и безпроблемно, учтиви хостеси настаняваха феновете, помещението беше климатизирано, имаше достатъчно напитки, а на входа - щанд с мърчандайз на групите.

   Първи на сцената се качиха момчетата от родната банда DREG STАRZ. Музикантите "продължават делото" на популярната група ALLEY SIN, а трима от тях се изявяват и в друга харесвана българска група - EUFOBIA. Чухме изпълненията на опитни музиканти, решили да отдадат дължимото на ностългията по глем метъла, но направили собствен прочит на жанра, добавили по-мрачни нотки и определящи стила си като дарк рокендрол. DREG STАRZ изнесоха дълъг, около 50-минутен сет и изсвириха доволно много парчета, а публиката ги прие много добре. Освен продължителните ръкопляскания след всяка песен, от залата се чуваха провиквания с наздравици и даже закачки. Групата създаде прекрасно настроение в залата и здраво подгря феновете за главните герои на вечерта - SKID ROW. DREG STАRZ се оттеглиха под бурни аплодисменти, а в клуба отвсякъде се чуваха одобрителни коментари. Пожелаваме на момчетата по-скоро да издадат албум и много нови срещи с фенове у нас и в чужбина.

dreg starz

 

   След известна пауза, под вой на сирени и сред много пушеци и танцуващи светлини, на сцената се качиха SKID ROW. Бандата веднага заби един от големите си хитове - "Slave to the Grind" от едноименния албум от 1991 г. Последният стана при излизането си мултиплатинен и достигна номер едно в класацията "Billboard 200". Последва парчето "Sweet Little Sister" от дебюта на групата "Skid Row" (1989). Въпреки дългото време на съществуване, SKID ROW имат издадени досега само пет дългосвирещи албума, последният, "Revolutions per Minute", от 2006 г. Музикантите обаче бяха подбрали концертен сетлист предимно от двата си първи албума. Всъщност тези творби прославят групата в момент, когато глем метълът е в апогей. Светът запява нежните им балади, а тийнейджърките са влюбени в русокосия фронтмен Sebastian Bach. Уви, през 1996-а бандата се разделя с него поради страстта му да се забърква в различни скандали. Следва период с вокалист Johnny Solinger. В момента като певец на групата се изявява южноафриканецът ZP Theart (DRAGONFORCE, TANK, I AM I), който отлично се справя с парчетата на предшествениците си. Снощи ZP със сигурност спечели сърцата на публиката, защото не спря да се заиграва с нея, да я кара да приглася и скандира, като в същото време не спираше да се движи по сцената, да скача и да ръкомаха.

   След поздрави към феновете групата продължи с песента "Big Guns" и първата за вечерта балада "18 and Life". Чухме още две - "I Remember You" и разчувстващата "In a Darkened Room", която беше изпълнена към бисовете и изпята от цялата публика. Не може да пропуснем да отбележим, че "In a Darkened Room" е една от най-добрите глем метъл балади въобще, един от образците в това явление.

   Басистът Rachel Bolan изненада феновете като изпя вокалите на кавъра на RAMONES "Psycho Therapy". В изпълнението на хита "Monkey Business" бяха вплетени дълги китарни сола, които предизвикаха бурни аплодисменти сред публиката. Чухме и парчето "Ghost" от албума "Thickskin" (2003), което SKID ROW за пръв път изпълниха на живо пред българската публика.

   Настроението сред феновете беше пирповдигнато през цялото време на изявата на SKID ROW. Всички пригласяха както могат, въодушевявани и от харизматичния фронтмен ZP Theart. Групата се раздаваше на максимум, не спираха и традиционните вече похвали, че сме най-дивата и отзивчива публика.

   След бисовете концертът приключи с песента "Youth Gone Wild". Имаше викове за още, поклони от страна на групата и обещания пак да ни посетят, летяха перца и палки.

   Така приключи една много приятна рокендрол вечер в ранното лято на 2019 г. Оставаме с надежда SKID ROW да ни посетят отново, както и да издадат планирания със ZP Theart нов албум.

Сетлист на SKID ROW:
01. Slave to the Grind
02. Sweet Little Sister
03. Get the Fuck Out
04. Big Guns
05. 18 and Life
06. Piece of Me
07. Livin' on a Chain Gang
08. Ghost
09. Psycho Therapy (RAMONES cover)
10. I Remember You
11. Monkey Business
12. Makin' a Mess
Бис:
13. We Are the Damned
14. In a Darkened Room
15. Youth Gone Wild

 

Текст: HeathenHeart
Снимки: Florimel, Dr. Stein

 

   В галериите ни може да разгледате снимки от концерта на SKID ROW и DREG STARZ на 7 юни в София.

 

skid row



Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Сульо Пулеф 10.06.2019 13:33:17 отговори + 8 3
Никога не са били глем метъл, ама никога! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 10.06.2019 02:21:28 отговори + 5 3
Изключвайки комсомолския стил на дамата, написала този текст, има и леко разминаване с действителността - апогеят на глем метъла не е в периода 1989-1991, а няколко години по-рано. Да не говорим, че във втория албум трудно можеш да чуеш глем рок/метъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гаро 10.06.2019 09:10:44 + 4 0
Що си мислиш, че е дама? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 10.06.2019 16:41:46 + 4 1
Не си представям "Езическо сърце" да е мъжки псевдоним, но пък може да страдам от предразсъдъци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 11.06.2019 00:24:53 + 4 1
Апогеят на глем метъла е средата-края на 80-те, но закача първите 1-2 години от 90-те, след което следва срив в метъла, познат като стил до тогава и светкавично набира скорост грънджа. По същото време в Скандинавия се раждат други неща, но те не са мейнстрийм. След 5-6 години минава модата на грънджа. В Европа се надига нова метъл вълна. И така нататъка до наши дни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 9.06.2019 21:36:41 отговори + 2 5
Беше ми от заплютите за посещение концерти, но внезапната промяна на местонахождението ме отказа рязко. Представях си една Универсиада с около 1000 посетители, с усещане за пространство, с възможност да се седнеш на трибуните или да слезеш в мелето, когато ти се прище, някак самата дума клуб праща събитието в друга категория. Или поне в моите мисли е така. За Testament ще трябва да се настроя, има достатъчно време! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

П. Славейков 9.06.2019 22:24:57 + 6 1
Сърдитко Петко - празна му торбичката.
Все ще намери нещо да се начумери.
Ту му млекцето горещо, ту пък друго нещо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 10.06.2019 09:14:42 + 6 0
На скид роу какво меле? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 10.06.2019 12:04:54 + 1 0
Беше си съвсем културно събитие, никакво меле, хора които се кефят и т.н. Изпуснал си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Коклюш 10.06.2019 20:40:36 + 3 1
Клуб със сервилна обстановка и на втория етаж.
Нов е и още е интересен, но скоро на всички ще им писне.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео-терлик 8.06.2019 21:39:29 отговори + 5 2
Някой може ли подробно да обясни как е на концерт в този клуб, колко хора побира, как е озвучението, вентилацията... Благодаря предварително! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 9.06.2019 08:14:40 + 18 0
Пишат го, че побира 1000 човека, не знам дали толкова побира, но да го приемем. Обстановката е прилична, обзавеждането е в черно, което на мен ми е малко писнало да го свързват с метъла, ама минава. Климатизиран е, не е задушно, даже малко хладно. Има доста стълби за катерене до залата, ама се преживява. Има места за сядане долу и на балкона, който е почти само за седящи. Високи столчета, има и канапета, и те високи, вижда се сцената. Звукът беше добър. Има бар в залата, но там бяха много пипкави, да доста хора слизаха на бара на входа, където обслужваха по-сръчно. Гардероб не видях. Правеха се някакви довършителни дейности във фоайето, имаше работници със стълба, може до наесен да има гардероб. Напитките са в малки бутилки от 330 мл, водата е по-скъпа от златото, но това се очаква в такива клубове. Локацията - идеален център, с кола е много терсене, с градския транспорт е добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 9.06.2019 08:16:43 + 13 2
Да добавя - има много тоалетни, чисти са, има сапун и мивки. Мъжките са в бяло, женските - в черно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нео-терлик 9.06.2019 14:07:08 + 8 0
Благодаря ти много!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо 8.06.2019 20:39:23 отговори + 6 2
Тия дето бяха на бара бяха супер зле. Не знам кой и защо ги е наел, ама по-неориентирани хора не съм виждал. Накрая просто почнах да си слизам до долу за пиене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Mosher 8.06.2019 20:19:44 отговори + 10 3
Клубът е Ок въпреки десетките стълби и катерене, но Залата си е зала!
Не им прави чест на организаторите промяната в последния момент!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alice 8.06.2019 20:05:39 отговори + 10 4
Паметна вечер,след 30 г.чакане за среща с тях.Беилянтен сет лист,не само от Себе.Бах периода.Респект. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 8.06.2019 18:46:59 отговори + 8 6
Жесток концерт. Вокалистът се справи по възможно най-добрия начин. Някой знае ли какво става със Снейк? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Acdcgesha 8.06.2019 17:21:42 отговори + 13 5
Много читав сетлист.Класиките са ги подпукали една по една гледам,само моята"" Wasted time " липсва,но пък кавъра на рамоунс е бил един път !!!Дано да успеят да задържат вокалиста,изглежда ми добро попадение :} Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 8.06.2019 15:33:47 отговори + 19 5
Много приятен концерт, след него нямаше човек от публиката да не се усмихва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".