Гостуването на PAIN OF SALVATION - концерт, който ще се помни още дълго, вижте видео

12 окт 2011, 13:52 ч. 223 / 7 11
пред./следв.
Изминаха четири дни от първото гостуване на уникалната шведска банда PAIN OF SALVATION в България, но чудесните спомени още не избледняват. Концертът бе организиран от "Force of Rock" и бе по повод 10-годишнината на най-посещавания и авторитетен български рок/метъл сайт - KATEHIZIS.COM. Събитието (вж. снимки) бе посетено от неголям брой, но запалени фенове на групата, а дори и случайно попадналите зрители останаха като омагьосани от харизмата и сценичното присъствие на Daniel Gildenlow и колегите му. Добро впечатление направи и подгряващата банда - VON HERTZEN BROTHERS от Финландия, за които в зала "Юбилейна" дойде и посланикът на тяхната родина. По-долу може да гледате фен-видеа от шоуто, три от които са качени в "YouTube" от потребител с псевдоним Loshia. "Не може да си лош човек, щом слушаш PAIN OF SALVATION" би казал на това място един стар филателист ;-), а ето неподправените отзиви на част от присъствалите, оставени в коментарите на сайта ни и в нашия форум:
За мен, това на което присъствах не беше метъл концерт, а едно невероятно музикално преживяване, което не може да се опише с думи....
***
Концертът наистина беше уникален! Нямам какво повече да добавя........
***
Аз още като си пусках двете групи, седмицата преди концерта, си мислех,че не е възможно да ми се случи такъв концерт...И докато бях там - пак не вярвах че ми се случва!
***
За втори път ги гледам. ..... Дани е като магнит, погледът ти е все в него..... Този път основното свободно място на сцената беше оставено за Дани и постамента... Да се качиш на постамент откъдето да декламираш пред насъбралото се множество е присъщо за "артистите" от "Хайд Парк Корнър"... Дани ги умее тези неща, а гласът му е въл-ше-бен!!
***
Направо ми се реве...искам всеки ден такъв концерт!
***
....Концертът беше разкошен - повече думи смятам, че не са необходими.
***
Този човек е гений. Като го видиш на живо и ти става ясно защо го наричат така. Абсолютно невероятен концерт, все още не знам къде се намирам. Имах високи очаквания, но даже и те бяха надхвърлени. Изпълни ми се стара, голяма мечта - да ги гледам на живо, у нас, на родна почва. Щастлива съм! :-)
***
Без думи съм! Невероятен концерт, много задушевно чувство имаше, а и не мисля, че те са били разочаровани от посещаемостта. Не изглеждаше така....
***
Една мечта по-малко... феновете бяха там , колкото са и колкото трябва ... музиката беше там , която трябва ... аз съм Щастлив. БЛАГОДАРЕН! на организаторите ...
***
Уникален концерт! Von Hertzen Brothers направиха страхотно изпълнение, а за Pain of Salvation нямам думи...
***
Уникални изпълнители! Днес осъзнах колко празен беше денят ми, след като вече го нямаше очакването за концерта.
***
След концерта имах нуждата да си ги пусна...все още трае въодушевлението и всяка друга музика ме дразни... май трябваше да ги задържим още... на мен лично не ми стигна, можех да ги слушам там вечно...и така ми се искаше. За това при първа възможност ще изприпкам в някоя друга държава да ги гледам и там... ИСКАМ ПАК!!!
***
Нямам думи.Всичко беше повече от прекрасно-обстановката, осветлението, звука.А групите...Душата ми е тяхна!
***
Магическа вечер за всички, които бяхме там! Благодаря на организаторите,това беше КОНЦЕРТЪТ на 2011!
***
Една мечта по-малко... чувствам се по-зле и от дните след Dream Theater.
***
Невероятен концерт! В този ред на мисли на кого му се харчат 500 лв. да ходим на 13-ти Ноември в Лондон да гледаме Opeth и PoS в една вечер?
***
Два дни искам да седна и да напиша нещо във форума. Започвам и спирам. Имам чувството, че думите са безсилни да изразят това, което почувствах. Това бе най-емоционалният и най-интимният концерт, който съм преживявала. PoS са любимата група на съпруга ми. Тръгнах с него ей така - за компания. Боже, не мога да повярвам какво щях да изпусна! Два часа бях като прикована. Плаках, смях се, преживявах. Все едно някакъв магнит ме теглеше и не можех да откъсна очи от сцената.
От тук нататък няма да говорим повече, а ще ви оставим да се насладите на спомените от чудесния концерт:











Pain of Salvation в София 1
Pain of Salvation в София 2
Pain of Salvation в София 3
Pain of Salvation в София 4

още за:

Pain Of Salvation


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Еухенио Бирейро 15.10.2011 01:52:43 отговори + 0 0
След като ги харесваме само 200-300 човека - не отива на добре този свят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

валреал 15.10.2011 00:08:22 отговори + 0 0
и тези ги харесвате,на кьде отива този свят боже. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2011 13:42:43 отговори + 0 0
няма нужда да се приземява този който е на върха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2011 11:36:27 отговори + 0 0
абе, вземете се приземете малко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2011 10:17:04 отговори + 0 0
Варна - 2011-10-12 20:33:57
Умряла работа..с извинение!

Глупак..без извинение!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


! 13.10.2011 09:40:21 отговори + 0 0
@Варна - 2011-10-12 20:33:57
Умряла работа..с извинение!

Не можеш да опишеш на слепец колко е шарен светът...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 12.10.2011 22:01:12 отговори + 0 0
Оправили са автобуса, утре вечер все пак ще има концерт в Истанбул Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 12.10.2011 20:33:57 отговори + 0 0
Умряла работа..с извинение! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wolfheart 12.10.2011 19:51:05 отговори + 1 0
От Румъния до Турция, най-добре през Сърбия и Гърция... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дамаджан 12.10.2011 16:29:21 отговори + 0 0
Ми те вече два дни пак са тук... заради хубавите пътища от Румъния към Турция

ISTANBUL IS CANCELLED!
The bus is still broken, parts are being flown in by plane tomorrow and the bus company has failed to provide alternative transportation for 43 hours now, which is a total disgrace! Another night in Bulgaria. We are TRULY sorry about this.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


FAN 12.10.2011 16:16:19 отговори + 0 0
...предлагам да ги поканите пак в най-скоро време :-))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".