Гръцката блек метъл банда ISOLERT се включва към концерта на GROZA

17 окт 2022, 13:03 ч. 465 / 5 0
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

Виещ от безименната бездна между ада и лудостта идва нихилистичният, но неудържим дух на ISOLERT, с разперени черни криле, които да обгърнат града ви в отчаяние!

Изкован във Волос, Тесалия сред изпепеляващите пламъци на 2015 г. от Nick S и Panagiotis T (също активни заедно в Sørgelig), този омагьосващ проект не черпи от класическия гръцки блек метъл звук, а вместо това навлиза дълбоко в скандинавската нощ с плам, който извиква в съзнанието си такива видни имена като GORGOROTH или DISSECTION, умело смесени с нотка на онази лудост, която може да предизвикат само TRIBULATION.

Първите години на ISOLERT бяха вълна от дяволска дейност. През март 2015 г. първото им демо “Isolated Soul” беше изковано в нищо неподозиращия свят. След това, през 2016 г. Giannis и Apostolos се присъединиха към групата за издаването на първия им албум, озаглавен “No Hope, No Light… Only Death”, спечелвайки им голямо признание. 2017 тласна тяхната производителност до още по-високи нива на интензивност, чиито нечисти плодове бяха EP албум, озаглавен “Isolert”, издаден със сънародниците им и сродни души INSANITY CULT, плюс колаборация с могъщите HUMAN SERPENT за великолепна двадесет минутна композиция – и всичко това само засилваше тяхната прошепната легенда. През 2020 г. Nick, Panagiotis и Apostolos издават най-опустошителната си ода за мрака досега – “World In Ruins”. Ревящи със свирепа апокалиптичност композиции, съкрушителни мелодични сола се преплитат с невероятно висцерално, жизнено вокално изпълнение за да вдъхнат ужас и отчаяние, докато вие, слушателят, можете само да усещате как всичко се срутва около вас... и сега, вече с още един китарист в техните редици - George S. и Herald те работят по нов албум, който ще бъде техният най-добър и най-жесток досега...

За първи път от седем години тези неудържими демони ще излязат извън пределите на родината си за поредица от катастрофални срещи на живо, с немските блек метъли GROZA, свирейки класики от цялото им седемгодишното съществуване до момента. Така че, хванете ги, докато можете… и станете свидетели на опустошението, докато донасят със себе си един „Свят в руини“!

Основана като едноличен проект от вокалиста и китарист P.G. през 2016 г. GROZA се разраства като пълна банда в следващите две години, завършващи с раждането на техия първи албум - “Unified In Void” (2018). С последвалото приобщаване към AOP Records беше породена буря, която е способна да погълне всичко и всеки, пресичащ пътя ѝ, безмилостно бушуваща от страст и гняв по време на многобройните ритуали на живо на турнета и фестивали в Европа.

Въпреки че познатият тътен и песнопения на суров гняв и отчаяние продължават, звукът на GROZA започва да изследва нови граници във втория им албум. За първи път, чисти, равни, вдъхновени от пост-рока пасажи блестят като измамни лъчи на светлина през тъмното, само за да бъдат погълнати от парещи мелодии, тъга и безнадеждност и изпепелени от яростна буря от бласт бийтове, още в следващия момент.

И когато светът стои неподвижно, парализиран и вцепенен от страх, немският блек метъл колектив GROZA нарушава оглушително тишината за да разкрие своя втори албум “The Redemptive End", опитвайки се да обрисува съвремието ни на опустошителна атмосфера от безнадеждност и безропотно примирение.

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/1647930799

В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".