GREEN DAY са на върха на чарта "Mainstream Rock Songs" за първи път от 7 години с "Bang Bang"

31 авг 2016, 13:56 ч. 519 / 5 0
пред./следв.

   GREEN DAY се завърнаха на върха на класацията "Mainstream Rock Songs" на "Billboard" с парчето "Bang Bang" - първия сингъл от предстоящия им 12-и студиен албум "Revolution Radio". За една седмица песента от 5-а позиция сигна до върха.

   Парчето е четвъртият им сингъл, достигнал до номер едно в класацията. Само три седмици след излизането си "Bang Bang" оглавява "Mainstream Rock Songs", ставайки най-бързо изкачилата се до върха песен на бандата, подобряваща рекорда на "Know Your Enemy" от 2009-а (стигнала до първа позиция 5 седмици след издаването си). През ноември 2014-а "Something To Nothing" на FOO FIGHTERS има нужда само от 2 седмици, за да покори класацията. Преди това никоя песен не се е изкачвала за по-малко от 3 седмици до първа позиция в чарта след "The Day That Never Comes" на METALLICA през 2008 г., което показва колко рядък е успехът на "Bang Bang".

   Скокът от 5 до 1 място също не се случва често, последно това е постигнато от "Something To Nothing" на FOO FIGHTERS, която от 16 позиция стига до 1 за една седмица.

   Новото парче на GREEN DAY се изкачва и в "Alternative Radio", където вече е на 7-а позиция в класацията "Alternative Songs". В "Rock Airplay" е на 5 място с над 11 милиона слушатели.

   Албумът "Revolution Radio" ще бъде на музикалния пазар в България от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International". В официалния сайт на групата албумът може да бъде предварително поръчан на този адрес: www.greenday.com/revolutionradio.

 

още за:

Green Day


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".