GUANO APES, FYELD и 3000 маниаци - взривоопасна комбинация!

30 май 2009, 23:00 ч. 1072 / 8 47
пред./следв.
Оказа се, че макар и потънали в забвение от близо пет години, GUANO APES са все така популярни в България, както в края на 90-те и първите години на настоящия век, когато "MTV", "MM" и всевъзможни други специализирани м-телевизии скъсваха парчетата им от въртене. Няма по какъв друг начин да си обясним факта, че "Most of Evil Music" - бавно, полека и без излишен шум - успяха да пръснат "Универсиада" по шевовете на 30 май 2009 г., изкарвайки Sandra Nasić и момчетата й на сцената на столичната зала, при това срещу уж прекалено висока цена за билетите. Словом и цифром 3000 (три хиляди) души станаха свидетели на втория концерт (след неколкократно споменаваното в новините ни шоу в Португалия преди 20 дни) на възкръсналия от пепелта квартет след възраждането му. С други думи, изпреварихме и немците, и австрийците, и всички останали велики европейски държави, наредени на опашка в тур-разписанието на групата до края на август.
   И така, докато староконтиненталните ни събратя дремеха в търпеливо очакване, в София положението започна да ври и кипи още със залеза на слънцето в последната майска събота. Неумолимо пълнещата се зала поде маниакалните си танци точно по график, в 20:00 ч., т.е. в мига, в който единствената българска банда, удостоена с честта да свири преди именитите си немски колеги - FYELD - превзе сцената с безкомпромисен щурм под звуците на добре познатата си резачка "U're Makin' Me Hard" от едноименния си дебют от 2003 г. Още три песни от първородния диск намериха място в сета на столичната шайка (виж пълен сетлист от изпълненията и на двете групи по-долу), но, разбираемо, превес в подбора имаха по-новите парчета. Бобз (вокали и китара), Додо (ударни), Аксел (бас) и Емо (китара и бекинг вокали) доказаха по максимално категоричен начин, че все още са една от най-стабилните съвременни метъл банди в региона, анихилирайки все по-набъбващата публика с "Beefinger", "Rolling Spawns", "Q-Tech", "Finished" и "40 Years in the Desert" от меко казано дълго отлагания си втори албум "Not Blond Enough to Survyve the Holocaust" (грешният правопис на "survive" е правилен в конкретния случай). Дай боже наистина да го дочакаме в средата на септември, както обеща Бобз преди концерта...
   Но да се върнем на случващото се в зала "Универсиада". Макар FYELD да свършиха подгряващата си задача по брилянтен начин, няма смисъл да се залъгваме, че болшинството от присъстващите бяха дошли само и единствено заради тях - GUANO APES. Родената в Гьотинген 33-годишна вокалистка с хърватски произход Sandra Nasić, басистът и главен инициатор на възраждането на групата Stefan Ude и колегите му (и съоснователи на квартета) Dennis Poschwatta (ударни и бекинг вокали) и Henning Ruemenapp (китара), подсилени в началото и края на сета от втория китарист, представен ни като Alberto (по фамилия Alvarez), поставиха началото на втория си концерт след разпадането си през февруари 2005 г. така, все едно никога не са слизали от сцената. И продължиха в същия вихрен дух до последната секунда. Без паузи. Без брътвежи. Без сола. Без номера. Както се казваше някъде - 100 процента адреналин!
   Феновете в залата изригнаха още с началните акорди на "You Can't Stop Me" от последния студиен албум на квартета, "Walking on a Thin Line" (2003). През последвалия час и половина врящото и кипящо множество бе зарадвано с още песни от това, както и от всички останали официални аудио-издания на немците - и от "Don't Give Me Names" (2000), и от компилацията с няколко неиздавани парчета "Planet of the Apes" (2004), и, разбира се, от историческия дебют "Proud Like a God" (1997). Чухме и "Do It Again" и "Sorry" от първия и единствен засега солов диск на Sandra Nasic, "The Signal" (2007), както и една чисто нова композиция, отбелязана в сетлиста с работното заглавие "Hives Song". Да, няма майтап - в София прозвуча съвсем нова песен на GUANO APES! Вярно, здравата й пънкарска инди рок мелодия не блестеше с нищо особено... но пък вдъхна известни надежди, че въпреки липсата на каквато и да било информация по въпроса, групата все пак може и да се реши да запише четвърти пълнокръвен студиен албум в необозримото бъдеще.
   А концертът... Не, няма да преувелича, ако изтърся, че това бяха едни от най-експлозивните часове в live-живота ми през последните няколко години - и заради музикантите на сцената, и заради грандиозната публика пред нея (изключваме чутовната касапница, сътворена от Контрол, Ревю и Хиподил преди седмица, естествено), че дори и заради перфектната, да не кажем "немска" организация! Ако трябва да се помъча да говоря по същество, сигурно би било добре да продължа с описанието на изпълнението на GUANO APES песен по песен... но искрено се затруднявам откъде да започна и накъде да продължа... Може би от ни най-малко не отговарящата на "тихото" си заглавие "Quietly"? Или пък от изпетите в "дует" с тълпата "Pretty in Scarlet" и "Sing That Song"? Или от титанично пулсиращата мелодия на "Scratch the Pitch"? Или на "Break the Line"? Ами експлозивната двойка "Diokhan" и "Dick", преди чието начало станахме свидетели на нещо невиждано досега по нашите географски ширини - как към сцената полетяха десетки фланелки, съблечени с готовност от притежателите си и запратени с мерак към Sandra (по неин недвусмислен призив, естествено)? И ако впечатлението от изброеното дотук е толкова силно, какво остава за песента, осигурила на групата така мечтания пробив през 1997 г. и окончателно превърнала зала "Универсиада" във врящ котел 12 години по-късно - "Open Your Eyes"? Ами за финалната...
   Не, за финалната троица би било най-удачно да преминем на нов параграф, тъй като тук положението стана меко казано неудържимо. И ако "Big in Japan" е може би най-големият хит на Alphaville, то пънк версията му в изпълнение на GUANO APES е един от най-енергичните кавъри, създавани някога... особено ако го слушаш/гледаш/усещаш на живо! Не случайно след края на песента, използван от групата за помахване за довиждане към публиката, залата изригна. Експлодира. Взриви се от 3000 неистово крещящи гърла, 6000 бясно пляскащи ръце и още толкова яростно тропащи по пода крака. Едновременно. В продължение на няколко минути. Уникално! Не по-малко зашеметяващ бе бисът, започнал ударно с "All I Wanna Do" и завършил всепомитащо с "Lords of the Boards", разбира се. Пеенето на текста на безспорно най-големия хит на германците бе безмилостно иззето от Sandra и поето от феновете - дума по дума, стих по стих. Три хиляди - като един! До самия край - включително и в мига, когато Alberto реши да скочи в кипящото море от тела и да поплува на вълните от ръце, носещи го с див възторг из цялата зала и обратно до сцената... Изобщо... Не, няма начин да избегна повторението: Уникално!

   
Envy



   Над 30 снимки на GUANO APES и FYELD ще откриете тук.


   FYELD setlist - 30.05.2009, Sofia, Bulgaria:
01. U're Makin' Me Hard
02. Q-Tech
03. Beefinger
04. T.K.O.
05. Rolling Spawns
06. Syco Level
07. Finished
08. 40 Years in the Desert
09. I Scream
   GUANO APES setlist - 30.05.2009, Sofia, Bulgaria:
01. You Can't Stop Me
02. Money & Milk
03. Quietly
04. Do It Again
05. Open Your Eyes
06. Pretty in Scarlet
07. Stay
08. Candy Love
09. Diokhan
10. Dick
11. Underwear
12. Break the Line
13. Allies
14. Hives Song
15. Sorry
16. Scratch the Pitch
17. Sing That Song
18. Big in Japan
---
19. All I Wanna Do
20. Lords of the Boards

guano apes



Коментари   (47)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Predator 30.06.2009 16:53:32 отговори + 0 0
мазалото си е едно и също, бях на Слейър, бях и на Гуано, бях и на Соулфлай .... И да ти кажа.. на Гуано като че ли най-много ме смазаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 4.06.2009 15:09:32 отговори + 0 0
Ето малко впечатления от официалния форум на GA:
http://sofia.apescommunity.com/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.06.2009 00:27:34 отговори + 0 0
а е кфо ми се оплаквате за сигурността ве ?! не ходете по концерти като не ви стиска ебати момиченцата сте ... с бившата ми приятелка бяхме на 1вият ред на Slayer не спряха да ни натискат от зад но тя и за момент не се поколеба да отиде на по спокойно място ... а тя е не по висока от 155-160 см ... а предполагам знаете че мазалото на Slayer е много по голямо от колкото на групи от рода на гуано ейпс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frozen Angel 1.06.2009 18:57:21 отговори + 0 0
Аз, нямам думи да го опиша... просто УНИКАЛНО!, aко мога да цитирам автора на статията. И след 4 години отново са на ниво... И пак, и пак: Сандра, ти си най-голямата! Незабравимо! m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 1.06.2009 15:26:19 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=QQqO7Yehx5Q
Клипчето е любителско, но все пак дава известна представа за чудесната лудница в залата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


velev 1.06.2009 13:40:11 отговори + 0 0
нереално беше...музика , атмосфера просто всичко беше 6. аз лично се изкъртих ненормално , което рядко се случва и определено вината е на уникалната група и превъзходнат аобстановка в залата.
Гуано Ейпс форевър...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 1.06.2009 12:54:27 отговори + 0 0
Чудесни музиканти, свирещи велика музика; много добър сет лист, взривоопасна публика Незабравимо изживяване, което ме зареди с енергия за дни наред Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bib 1.06.2009 11:58:42 отговори + 0 0
концертът беше страхотен наистина...нямам думи, може би един от най-яките, на които съм била...Сандрето е страшна)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

n3mo 1.06.2009 10:29:33 отговори + 0 0
@lapurowski Bizkit нямат нищо общо с Guano Apes... най-малкото Sandra има много, много повече певчески качества от много други женски вокали, като оставим това, почти нямат слаба песен... нормално да има хора на такова шоу, защото те си правят ШОУ! А не просто пеене в кварталната кръчма... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 1.06.2009 10:11:33 отговори + 0 0
Звукът беше добър. Светлинното шоу - също. Предварително обявеният график - спазен. Залата - оптимално пълна. Съпорт групата - адекватно избрана. Хедлайнърите - максимално стабилни и тотално раздаващи се. Атмосферата - неописуемо велика, меко казано...
И въпреки това се намират недоволни... Странно племе.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BLA! 1.06.2009 01:57:53 отговори + 0 0
Стига сте мрънкали бе ! Не стига ,че в България от няколко години започнаха да идват всякакви известни и неизвестни групи които никога не сме мислили ,че ще видим ,а дори и когато нещата и организацията е на ниво вие пак намирате кусури. Всичко беше супер , много съм доволен , разцепихме се ! В замунда е качен , ако искате сваляйте ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mortis 1.06.2009 00:37:48 отговори + 0 0
Ама не спирате да мрънкате,ей!
"Ама много претъпкано" ама т'ва,ама онова.Аре стига!
Аз не бях на концерта,щото не ми е любима група
Като чета коментарите на някои фенове явно са си изкарали яко.И за пореден път се спирам(явно не трябва да го правя) да ви чета коментарите.Винаги има не един ами поне по трима,които ще осерат цялата еуфория на феновете.Ако ще мрънкате по-добре мрънкайте някъде другаде.Вечно недоволни,бееее!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 23:56:07 отговори + 0 0
А приказните герои от любимите ви банди все едно не са по-големи смешници. Някой хора май са спрели рано рано с развитието си и се държат за трите си познати групи и въпросът на чест е неизбежен, защото няма накъде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 23:53:55 отговори + 0 0
lapurowski, "отвори си очите", пеят хората. Музиката е свръх необятна и няма как да отречеш напълно който и да е стил. Гуано са популярна мейнстрийм банда, едва ли можеш да очакваш толкова хора на групи с доста по-тясна ориентация. Това, че на Гуано Ейпс има 3000 души, не е обида за Дистръкшън. Това са си достатъчно ниски числа. Такива са реалностите, толкова ни е аудиторията. На останалите си концерти в чужбина тази банда ще събере без проблем над 15 000, както вече се случи в Португалия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 22:48:46 отговори + 0 0
е верно си е че на некви дришни се събират повече хора ама не ми пука,отивам на квот ме кефи да се изкефа па ако ще само аз да съм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


lapurowski 31.05.2009 22:24:55 отговори + 0 0
теа са некви измекяри-алтернатив постемо пънк тъпняци,но събират публика,както и лигавите Бизкит9които са с много раоп и черна музика в свиренето) и прочие шитни...
За жалост истински музиканти като Сиркъл ту Сиркъл на чичо Зак, и Дистракшън събраха много малко почитатели-чак ме е срам,че май вече нема истински метъли?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

n3mo 31.05.2009 21:42:34 отговори + 0 0
Повече от доволен съм от концерта. Шоуто което направиха, няма равно до сега. Толкова много енергия на сцена не са показвали. Не знам дали го направиха, защото им е първия ( всъщност втория..) концерт след събирането или защото харесаха публиката, но шоуто беше повече от прекрасно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 19:47:21 отговори + 0 0
Те пък MTV звездите не са популярни и снощи не бяга точно куцо и сакато.. ама както и да е. Все пак се получи много агресивен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nadal 31.05.2009 19:24:10 отговори + 0 0
Концертът беше невероятен, НО атмосферата беше повече от уникална!!! Такова нещо в България видях за първи път. Това е хубавото на не дотам "популярните" групи-не ходи куцо и сакато, а наистина фенове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Esterhazzy 31.05.2009 17:02:01 отговори + 0 0
И тез билле уникални. На къкъв невъобразим подем сме свидетели само! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


spunk 31.05.2009 16:01:57 отговори + 0 0
толкова пълна беше някъде:
http://www.youtube.com/watch?v=8RohsyvFmgI
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 31.05.2009 16:01:36 отговори + 0 0
haha, пич, вярно си смешен. Прекрасно знаеш какво е на ВСЕКИ концерт в предни редици. Като си едно джезве кокали, къде се вреш? И аз си знам габаритите и прекрасно знам какво ме чака като се изхвърля напред. После си търкам синините и си трая. И в момента пиша с ръка на гъза. Нито организатори, нито охранители не могат да се грижат за малоумници, които се врат между шамарите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haha 31.05.2009 15:58:08 отговори + 0 0
deville, не виждам къде долу пред сцената можеха да се съберат още 100 души... и да - ще мрънкам, как няма да мрънкам при положение, че безопасноста ми на такива места, както и на по-слабите физически хора, е засташена... след като си се редил с часове, влязъл си от първите и си най-опред, честно ли е някой насила да те избутва по-назад... някой, когото не можеш да избуташ, щото е поне два пъти по-едър от теб... нали на охраната това им е работата, да пазят реда, а не да си пушат цигара след цигара както беше докато Fyeld и Guano свириха...

просто не ми се мисли, ако на някой му прилошее или е ранен в тая блъсканица, какво ще стори охраната за да помогне на въпросният човек... едно нищо

а за Брага: пич, тук е България, а не Португалия... ранените хора там са си проблем на Португалските промоутъри... аз просто на искам да се стига до ранени хора на концерт в България, това е...
заради това "мрънкам" и мисля, че имам право
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 31.05.2009 14:25:26 отговори + 0 0
@Ей тва е истината!!
Ми, такова, тру бандите и пенсиите, лайк, събират малко повече хора на концерт. Петцифрени числа, примерно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 14:08:20 отговори + 0 0
Няма как да кажеш, че си ходил на всички концерти и това е бил най-добрият в зала просто...малоумната ръганица и слабият звук не са от плюсовете, а така е било винаги в "Универсиада", снощния концерт беше за друго място.
Естествено, че се получи ок иначе, все пак това са Гуано - свириха си жестоко, краят на концерта беше особено силен и като цяло няма какво лошо да се каже за концерта...просто след Ревю, Контрол и Хиподил всичко друго ми изглежда смешно - който беше там знае перфектно за какво говоря!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


deville 31.05.2009 14:02:04 отговори + 0 0
за информация на вечно мърморещите и съмняващите се - в залата имаше капацитет да влязат - и горе, и долу поне още 100-200 души. Продажбата на билетите спря, точно когато охранителната фирма каза да спре, тъй като тяхна е отговорността и преценката за безопасността и доброто разположение на всички вътре. Въпреки уникалната атмосфера, в залата имаше и място и вентилация, повече отколкото в която и да е друга пълна зала. Разбира се гледната точка на вечно недоволните си е тяхно право, но в случая - това е истината. Така че чест им прави на МОЕ, че вместо да настояват да продадат още някой и друг билет, те се съобразиха с препоръките на секюрити-фирмата и всичко премина перфектно. Но вечно съмняващите се и мърморещите се, нека да чекнат в нета как е свършило преждевременно шоуто в Брага, със счупени ограждения и крайници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

justakid 31.05.2009 12:56:53 отговори + 0 0
@haha: Имаше предостатъчно място на седалките, където бях аз. До началото на концерта поне 3-4 места до мен бяха свободни, също така забелязах и на други места.

Иначе концерта си беше повече от страхотен! Даже успях да се сдобия с плакат и автограф.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 12:22:26 отговори + 0 0
По принцип ходя на почти всички концерти и смело мога да заявя, че това е най-добрия (в зала) на който съм бил. Перфектен звук, много енергия в групата и разбирасе благодарна публика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blood_Anarki 31.05.2009 11:47:14 отговори + 0 0
Залата беше тотално взривоопасна, Сандра на живо е като избухващ ядрен реактор, а химновете на Guano Apes бяха изпяти от 3000 гърла като едно. Абсолютен респект Невероятно шоу...
Единстевно в средната част на плейлиста имаше малко по-неизвестни песни, и щеше да е още по-яко, ако ги бяха заменили с повече тракове от първия албум, но пак си счупихме главите и издрахме гърлата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 31.05.2009 11:44:31 отговори + 0 0
"Така че мисля,това е достатъчно позателно+пълната зала в БГ.Айде сега да дойдат да ми обясняват,кой бил слушал Гуано Ейпс,Лимп Бизкит и т.н.Като никой не ги слуша,що на такива проучвания и то на престижни списания и сайтове се получават такива резултати.Е ся,ако беше тук в БГ сигурно щеше да е обратно,най-вече в този сайт. "


.......много ли си горд от тази статистика?!??!?!?! ТОВА е плачевно!!!!!!!!!!! НЕ СЪМ ТРУ !!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 31.05.2009 11:36:43 отговори + 0 0
Ей това е истината, ако искаш ще ти помогнем да си намериш приятелка, че нещо ми намирисва на приказката за киселото грозде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haha 31.05.2009 11:15:31 отговори + 0 0
към Ей тва е истината!!:

затова жените на седалките, а? Много умно, човече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haha 31.05.2009 11:12:58 отговори + 0 0
alternative_d, пише се "взривоопасно", а не "зривоопасно". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ей тва е истината!! 31.05.2009 11:08:39 отговори + 0 0
Затова жените на седалките.Всеки се оплаква от това.Каква работа имат момиченцата долу не мога да разбера.По 1,60-1,70 се бутат отпред и човек трябва да ги пази.Да не говорим,че нищо не виждат.
Иначе се радвам,че е било яко.Колкото до това,че залата е пълна,еми хората им е омръзнало от разни "ТРУ" банди и разни пенсии.Искат и алтърнатив все пак.Пък и Гуано имат стабилна фенска маса,дори и по нашите ширини.Наскоро в сайта на "КЕРАНГ" имаше проучване,коя банда чакате най-много и най-много ще "разцепи" на "Даунлоуд фестивал" юни месец.И за жалост на всички "ТРУ"фенове за времето на проучването ЛИМП БИЗКИТ събраха над 2 милиона и 500 хиляди гласа,Корн с почти 2 милиона,Слипкнот "само" с 500 хиляди на 3-о място.А "великите" Уайтснейк,Деф лепард,ЗиЗи топ и т.н. имаха по 4-5 хиляди гласа.Дори Killswitch engage,Devildriver имаха само по 15-20 хиляди гласа.
Така че мисля,това е достатъчно позателно+пълната зала в БГ.Айде сега да дойдат да ми обясняват,кой бил слушал Гуано Ейпс,Лимп Бизкит и т.н.Като никой не ги слуша,що на такива проучвания и то на престижни списания и сайтове се получават такива резултати.Е ся,ако беше тук в БГ сигурно щеше да е обратно,най-вече в този сайт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

alternative_d 31.05.2009 10:48:47 отговори + 0 0
Концертът беше невероятен!!! Отдавна не съм присъствала на такова нещо! Беше зривоопасно. Само преди концерта се опасявах, че Сандра може би няма да пее мн добре на живо, но се оказа обратното - невероятна е!
Мисля, че е нормално залата да е претъпкана и както на мн др български концерти мястотоне стигаше, но на мен тва не ми пречи. И при все, че съм момиче нямах проблеми с бутаницата,а бях долу посредата и честно казано нямах нужда приятеля ми да ме пази.Била съм на къде къде по смазващи места
А и още нещо, защо тр да се сравнява колко хора са отишли на Гуано и на Destruction?! За всяка група си има фенове и важното е да си прекараш добре и да видиш любимата група нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


haha 31.05.2009 10:28:26 отговори + 0 0
dementor, Destruction съм ги гледал вече в България, не мисля, че има смисъл да ходя по няколко пъти на една и съща банда, с изключение на Slayer, разбира се...
иначе за концерта снощи: не искам да мрънкам, ама в залата беше ПРЕКАЛЕНО претъпкано, което не е приятно за никой, както и да го погледнеш... не знам повечето от вас как са си опазили жените, но аз моята мома едвам я спасих да не я смажат... в такива ситуации обикновенно гледаш как да се разминеш с някоя травма, отколкото да се кефиш на групата дето забива... тук проблемът не е в пияните скачащи прасета, а по-скоро в липсата на здрав разум при организирането на концерта... в това число ме им правя чест на Most of Evil. Когато виждаш, че към дадено мероприятие има голям интерес или сменяш залата с по-голяма (както направиха Gorgon на Antimatter) или спираш билетите в един момент... щото следвашият път, не дай Боже, като нищо някой по-дребен човечец, дето не може да издържи 200 килограмовата вълна от бутащи се пияни свине, може и да пострада и то не леко... само да допълня, че и на седалките нямаше места, че да се изместиш поне там, като видиш, че долу пред сцената е мазало...
или може би хората дето не са над 1,80 м., не тежат поне 90 килограма и не са пияни не трябва да ходят по концерти....
не знам, вие кажете???

ако не беше това, концертът можеше да е много по-приятно изживяване за мен, както и за приятелите ми...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dementor 31.05.2009 09:07:00 отговори + 0 0
брей теа глупаци GUANO APES събраха мноог народ,а великите Destruction-само 250тина?!
Кво става ма'а му стара-явно нещата не върват на добро
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 31.05.2009 07:17:55 отговори + 0 0
Хех ... егати описанието на концерта. Все едно съм бил там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 04:03:21 отговори + 0 0
Страхотен лайв, много луди музиканти, а Сандра изглежда много по-добре на живо. А и афтъра. В Строежа все още е лудница. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 31.05.2009 02:06:21 отговори + 0 0
пълна беше залата, не я знам колко се води като капацитет..

много яко беше това с тропането, правихме го и на Kreator, ама този път се получи по-добре и залата се разтресе ) очаквам коментар от Гуано в стил Peter Tagtgren - "София, ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ?!"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ahriman 31.05.2009 01:52:02 отговори + 0 0
3000? о.О Брей. Аз очаквах максимум 1000. Все пак не вярвам чак 3000 да са били, ама айде Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.05.2009 00:10:23 отговори + 0 0
айде сега, нема да издребняваме за един нос Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaxa 31.05.2009 00:06:30 отговори + 0 0
минала е понрай пичока с тоа нос Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Guano Fan 31.05.2009 00:04:14 отговори + 0 0
Залата беше пълна, която при нейния капацитет значи почти 3000 души. Концертът беше прекрасен и с добър звук. Благодарим на организаторите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.05.2009 23:29:10 отговори + 0 0
таа пичок ве Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 30.05.2009 23:17:38 отговори + 0 0
колко души се събрахте? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marto 30.05.2009 23:08:14 отговори + 0 0
супер яко беше :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".