GAIA EPICUS се разпадат

26 юли 2021, 07:33 ч. 765 / 8 0
пред./следв.

   Лидерът на норвежките прогресив-пауърметъли GAIA EPICUS Thomas Chr. Hansen разпространи съобщение, с което обявява края на групата.

   Новината идва в навечерието на 20-годишния юбилей на бандата. Музикантът уточнява, че зад решението му няма драми, че го е обмислял от известно време и сега е дошъл моментът. GAIA EPICUS няма да преустановят съществуването си веднага, а ще го направят постепенно в следващите една-две години.

   Hansen споделя още, че е инвестирал много средства в групата без да има необходимата възвръщаемост. С няколко малки изключения фестивалите в Норвегия не са проявявали интерес към GAIA EPICUS, а причината не е, че "никой не харесва" бандата. Thomas коментира, че през годините е виждал много формации да се появяват и изчезват само след един или два-три албума. GAIA EPICUS имат седем творби в дискографията си.

   Hansen също така благодари поименно на всичи музиканти, които са участвали в проекта му по някакъв начин през последните 20-ина години. Сред тях са Mike Terrana, Tim "Ripper" Owens, Roland Grapow и мн. др. Разбира се, Thomas благодари и на феновете, които са купили хиляди от албумите на бандата. И се надява да продължат да го правят и да подкрепят GAIA EPICUS. Големият финал ще бъде през 2023 г.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".