HELLOWEEN и GAMMA RAY - вечни любимци на българските фенове

19 ное 2007, 03:54 ч. 523 / 5 78
пред./следв.
Две седмици след фестивала "20 Years Nuclear Blast", на който за първи път у нас гледахме четири чужди банди, сред които AMORPHIS и EDGUY, старите и вечни любимци на българските фенове HELLOWEEN, с GAMMA RAY в допълнение, събраха повече публика в Зимния дворец на спорта в София. Едновременно вероятно и - факт. На 18 ноември двете немски банди изнесоха чудесен спектакъл пред около 4500 зрители, снимки от който може да видите тук.

   Събитието стартира с известно забавяне спрямо обявения начален час 20:00, което бе доста неприятно за хората, чакащи отвън при неблагоприятните (за щастие не до нетърпимост) атмосферни условия. GAMMA RAY излязоха около 20:40 ч. и изпълниха сетлиста, който феновете очакваха, вече осведомени предварително чрез ресурсите на Глобалната мрежа. А именно:
01. Intro: Welcome
02. Heaven Can Wait
03. New World Order
04. Land of the Free
05. Fight
06. Into the Storm
07. Real World
08. Rebellion in Dreamland
09. Heavy Metal Universe
10. The Silence
11. Ride the Sky
12. Valley of the Kings
Бис:
13. Send Me a Sign
   В неделната ноемврийска вечер зрителите в Зимния дворец ставаха свидетели на нещо уникално, случвало се само няколко пъти преди на по-големи фестивали, без да е планирано, сега прерастнало в организирано съвместно турне - Kai Hansen с групата си и бившите му колеги от HELLOWEEN на една сцена.

   След неминуемата пауза, по-кратка от колкото можеше да се очква, пред пълната зала се разкри декора на HELLOWEEN в унисон с обложката на последния им албум "Gambling with the Devil". Колелото на късмета (или на демоничните сили) се завъртя и след традиционното интро хвърли феновете във вихъра на "Hаlloween", "Sole Survivor", "March of Time" и т. н. Andi Deris показа, че "Тиквите" са го избрали за свой фронтмен не само заради вокалните му способности, но и заради завладяващото сценично поведение. Музикантите бяха подкрепяни от пълния арсенал технически средства, предвидени за турнето и превозвани от огромен тир. Освен нещо като куклено шоу в средата на изпълнението на HELLOWEEN, зрителите бяха вдъхновени и от две огромни надуваеми тикви, изникнали в краищата на сцената. На два пъти токови удари прекъсваха за секудни изпълнението на HELLOWEEN, без да окажат по-сериозни последствия върху шоуто.
   А накрая дойде кулминацията - двете групи излязоха заедно и Kai Hansen, Markus Grosskopf и Michael Weikath свириха отново рамо до рамо! HELLOWEEN и GAMMA RAY изпълниха заедно "Future World" и "I Want Out", след което приказката свърши. И вероятно, за радост на почитателите на немските герои, за да продължи при някое от следващите турнета на групите. Групи, доказали на практика, че имат стабилна и вярна фенска маса в България.

   Ето и пълният сетлист на HELLOWEEN:
01. Halloween
02. Sole Survivor
03. March of Time
04. As Long As I fall
05. Eagle Fly Free
06. Paint a New World
07. A Tale that Wasn't Right
08. Drum Solo (вкл. Smoke On The Water)
09. King for a 1000 Years
10. We Burn
11. The Bells of the 7 Hells
12. Dr. Stein
Бис 1:
13. Medley
Бис 2:
14. Future World (с GAMMA RAY)
15. I Want Out (с GAMMA RAY)
   За HELLOWEEN това е четвърто гостуване у нас (трето в София), а за GAMMA RAY - трето и първо в София, след две посещения в Каварна през 2005-а и на 6 май тази година.


Коментари   (78)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ali 24.10.2012 21:26:23 отговори + 0 1
TUPO ТЪПО Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 1.12.2007 10:38:34 отговори + 0 1
gillan, това "Ако някой твърди, че Дерис може да пее, да ми се обади. Човекът отдавна е доказал, че живите изяви са му чужди" явно не е плюене според теб. СПоред мен обаче е. И то неоснователно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

един от всички 30.11.2007 13:44:20 отговори + 1 0
Гилъне, ти май не си с всичкия си. Явно си от някоя друга епоха в развитието на човечеството, съдейки и по ника ти. Ти някога гледал ли си изпълнения на живо на Анди, че да плюеш така срещу него? Мога да ти кажа, че ми писна от такива "многознайковци" като теб. Тоя можел да пее, оня - не можел, трети пял с еди колко си градуса температура. Ще ти кажа само, че Дерис е класически метъл певец и с него групата звучи много по-мъжки и модерно, за разлика от оня лигльо Киске, който в момента твърди, че е поп певец и не иска да има нищо общо с метъла. Анди се справи страхотно онази вечер и ако не бяха лошите микрофони, всички в залата щяха да се убедят в неговия талант. А такива като теб да си вземат старите неща на динозаврите и да си ги слушат до гроб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gillan 30.11.2007 13:37:10 отговори + 0 0
Тигър, мога само да ти кажа, че не плюя и никога не съм имал такова намерение. Това, че ти и някои други възприемат изказванията по форумите като "плюене" и "възхваляване" си е техен проблем. Аз само изразих мнението си и очевидно разгневих феновете на Дерис. Нямам нищо против човека. Вижда се, че е дал повече на групата от Киске само като се погледне дискографията на групата. Но все още смятам (а и не съм единствен), че не може да пее на живо. Очевиден факт е, че Киске и Дерис са много различни като певци и гласовете им също са различни. Това е азбучна истина. Искам само хората да ме разберат правилно. Може би не се изразявам добре, но си имам право на мнение, нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 29.11.2007 19:52:25 отговори + 0 0
gillan, адашът ти и гласът му в случая нямат абсолютно никакво значение. Ама хич. Изобщо, тъй да се каже. Нито на кобко години е, нито какъв е гласът му, нито нищо. Фактът е, обаче, че плюеш по един прекрасен сценичен изпълнител като Дерис. Другият факт, който вече наистина има значение, е, че концертните клипове на Дерис изглеждат и звучат в пъти по-добре от тези на Киске. Включително и тези на класиките. Фактът е, че Дерис е дал много повече на Helloween от предишния вокалист. И така нататък. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


gillan 29.11.2007 09:07:01 отговори + 0 0
Моят адаш и любимец отдавна е доказал, че не може да пее на живо, но все пак човекът е на 62 години, в пенсионна възраст и е нормално. Той отдавна си е развалил гласа с пиене и цигари, но да не подхващаме и тази тема, защото първият път когато идваха Пърпъл Гилън пя с 39 градуса температура и се справи доста добре. Нещо което се съмнявам, че Дерис ще направи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 29.11.2007 09:06:13 отговори + 0 0
Да, наистина концертните изяви на Дерис са му чужди. Само стотина пъти по-добър от Киске е на живо... И пее класиките перфектно. Или поне така беше миналата година. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митко 27.11.2007 23:02:33 отговори + 0 0
Гилъне,айде да не подхващаме темата за Анди Дерис и неговите гласови данни!!!Човека това МОЖЕ!И благодарение на него Хелоуйин са още актуални!Защото сътвори златни песни!А ти се огледай в твоя адаш-дето на втората песен му изчезва гласа и не мое да кимне на своите песни1говоря за Дееп Пурпле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gillan 27.11.2007 12:04:43 отговори + 0 0
Концертът си беше супер. За съжаление за пореден път се налага да обръщаме внимание на организацията, вместо да се съсредоточим върху изявите на музикантите. Смея да твърдя, че български промоутъри НЕ УМЕЯТ да организират концерти в София, да не кажа България. Явно метълът е чужд за много хора. Другият вариант е, че хората от промоутъра искат да ни е гадно и да не можем да се насладим докрай на шоуто. А такова определено имаше. С няколко оригинални идеи Гама Рей и Хелоуийн направиха така, че хората да ги запомнят. Изпълненията си бяха на ниво, което естествено не можем да кажем за звука. Отвратителното озвучаване гарнирано с два токови удара направо скапа приятното впечатление от свиренето. Ако някой твърди, че Дерис може да пее, да ми се обади. Човекът отдавна е доказал, че живите изяви са му чужди. Най-странното бе, че се напъваше да пее стари песни от периода с Киске и изглеждаше още по-смешен. За Гама Рей мога да кажа само хубави думи. Кай се представи просто блестящо. Не знам само от какъв зор беше да има клавир, който изобщо не се чуваше.

П.П. За тези, които твърдят, че на съвместното свирене песните се изпълняваха с три китари само ще кажа, че китарите бяха четири и ако озвучаването беше наред, щеше да се получи страхотен ефект. Но с "перфектния" звук чух само някакъв шум и останах с впечатлението, че "Future world" и "I want out" не звучат добре с 4! китари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

демон 26.11.2007 15:22:08 отговори + 0 0
А,бе вие забравяте че живеем в рекетьорска държава.На всички концерти искат пари за шибаната тоалетна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


stormbringer 24.11.2007 23:25:22 отговори + 0 0
по отношение на имената - изговарят ги на английски, заради публиката, живот и здраве следващата неделя, ще ги гледам в Бремен, и тогава ще чуя как ги изговарят пред родна публика ....
(само че до тогава темата ще е далеч надолу и забравена)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

foreigner 24.11.2007 18:36:20 отговори + 0 0
абсолютно безобразие е да ти искат пари за кенеф при положение, че си платил билет и той трябва да покрива тоя род нужди(както във всички други развити страни). честно казано, най-яката организация, която е имало на посетен от мен концерт(била съм на повече от 30, имам представа) беше тая на George Michael...Над 100 химически тоалетни и то само на терена, няколко входа, медицински екипи, спазен начален(ранен) час на пускане, бързо излизане от стадиона...И на Депеш бяха започнали да пускат рано, само на рок и метъл концертите се оливат така и ни карат да висим като паяци пред входовете, подозирам някаква дискриминация Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MAK 23.11.2007 10:35:19 отговори + 0 0
Концертът сам по себе си беше супер, но организацията се беше о...ла отвсякъде! 5 000 души висят на студа и дъжда, щото някакви малоумници си въобразяват, че всички ще могат да минат през 1(!) врата-?!? Пред кенефа по 50 ст - също опашка! Да не говорим за двата токови удара, дето преебаха 2 от парчетата на Helloween!
А иначе и двете групи свириха великолепно; върхът беше съвместното изпълнение на Future World i I want out! METAL FOREVER!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2007 22:25:11 отговори + 0 0
Абе колкото и плачевно да беше положението в някои аспекти признавам края на концерта беше СУПЕР! Точно тези песни очаквах да чуя най-вече. А и комбинацията стари хитове + нови парчета винаги ме е радвала.
Като цяло огранизацията беше пълна издънка но си заслужаваше заради групите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mayhem_666 21.11.2007 10:07:48 отговори + 0 0
Така се охевихме на концерта, та чак се ометалихме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 20.11.2007 19:55:14 отговори + 0 0
Анонимчо, по принцип не си заслужава да се спори с човек, който дори един прякор не може да си измисли. Но ще ти отговоря нещо. Мислиш ли, че знаеш името на изпълнителя по-добре от него? Немската транскрибция няма абсолютно никакво значение. Важно е как той го произнася. И толкоз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2007 11:32:21 отговори + 0 0
@тигърчо - ако китайския, а не английския доминираше и на него се пееше - щеше да се произнася Ми Ка Йил, но това не променя немската транскрипция, а той случайно не е патагонец Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

TNT 20.11.2007 10:14:25 отговори + 0 0
Евала, че има още такива групи, които свирят и за публиката(4 часа), не само за хонорара си. Мейдън тази година ме разочароваха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 20.11.2007 10:06:49 отговори + 1 0
Абе вие съвсем се побъркахте - канзен, майкъл, какво значение има по дяволите?!? няма да започна да викам Заша на Саша, независимо как той се нарича и как е правилно... като тръгнете да си пиете бирата заедно тогава се кахърете как да ги наричате...

Концертът беше 100% що се отнася до публика и музиканти, който има друго мнение, нищо не разбира. Организацията не коментирам, щото ако почна трябва само да псувам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 20.11.2007 09:34:20 отговори + 0 0
Някакъв анонимен по-долу е направил жалък опит да ме репликира... Не, анонимчо, Киске не е Михаел, понеже сам си произнася името "Майкъл". По-добре от него ли го знаеш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MORTY 20.11.2007 05:18:18 отговори + 0 0
Ако някой е ходил на Евъргрей нека си спомни какъв саунд имаше и тогава да разправя,че в зала не можело.Помня и Тестамент как ми отвяха главата в Каварна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

R.LI.N 20.11.2007 04:53:54 отговори + 0 0
Бях на Maiden,Manowar,Камен бряг,HELLOWEEN и GAMMA RAY .Аз съм на 38 с тези групи пораснах.Аз ги гледах и слушах,жалко за всички на моята възраст преминали отдругата страна на простичката чалга.Те са изгубени завинаги.Жалко.We Rock!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LoVe_GuN 20.11.2007 01:58:35 отговори + 0 0
Поклон за Гама Рей, браво и на Хелоуин, въпреки че в над 50% от времето изобщо не можах да чуя Анди Дерис все пак направиха добро шоу. И дотук с аплодисментите, относно организацията - ебати умрялата история. Точно 3 седмици и 1 ден по-рано се видя че когато има желание нещата могат да бъдат направени максимално добре, но тоя път беше мега зле всичко, не може хората да плащат по 30+ лева за билет, а да зъзнат под дъжда и после да минават през месомелачката. И за какво изобщо бяха тия "мерки за сигурност" като охраната на практика само ме потупа по рамото да види не нося ли нещо опасно, дори не си направи труда да клекне да ми провери крачолите, пародия пълна. Така и така сме много назад във всичко , крайно време е поне като пише на билетчето даден час да се спазва началото на концерта, не после да кретаме в 2 сутринта пеша от Студентски към Гоце Делчев, Люлин, Овча Купел и прочее. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ManOpeacE 19.11.2007 23:42:43 отговори + 0 0
Мдаааа, столовете наистина утрепват пейзажа. Ама май се отклонихме от темата. ОК, спирам дотук :-D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AC\DC 19.11.2007 23:27:26 отговори + 0 0
Вярно е, че по остаряхме и надали ще изпочупим залата но не мога да си представя, че ще съм на концерт и ще седя на стол и ще ръкопляскам. А в НДК място пред сцената няма.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ManOpeacE 19.11.2007 23:21:31 отговори + 0 0
ACDC - 2007-11-19 22:59:17
"А в НДК няма да ни пуснат пък и там не ни е мястото." Що да няма място и за нас в НДК-то, бе, батка? Нали Гарито Мур там заби - значи става. Ма сигурно от цицорести чалгаджийки повече се печели?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 19.11.2007 23:13:16 отговори + 0 0
Баси якоя концерт. Вече почти 24 часа минаха а още в главата ми кънтят Eagle fly free, I want out, Ride the sky... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stinger 19.11.2007 23:10:22 отговори + 0 0
http://www.sthoughts.com/?p=355

Накратко казано - страхотен концерт и за двете банди. Страхотно пеене на Kai, убийствено шоу на Helloween. Вторият бис ме изкърти тотално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AC\DC 19.11.2007 22:59:17 отговори + 0 0
Концерта беше добър. За съжаление в София няма зала в която да се свири HEAVY METAL и не ми се вярва да се направи някога. А в НДК няма да ни пуснат пък и там не ни е мястото. В зимния дворец на колкото места застанеш толкова различно звучене ще чуеш, тази зала въобще не става за концерти (а ако някой има намерение да е на трибуните по добре да не ходи на концерт). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jim_MoriisoNN 19.11.2007 22:57:37 отговори + 0 0
Е писна ми начи от тия боклуци дето секи път викат 4е звукът бил кофти , ми тогава не идвайте на концертите .Какво си мислите 4е си4ко е идеално ли .Пък и нз за какво обсъждате толкоз спирането тахниката .Добре , че беше барабаниста на Helloween да ги отсрами малко.Направо ме хвърлиха с това изпълнение на "smoke on the water".Gamma Ray ми харесаха мн повече , защото може би повече се раздадоха на сцената . Трябваше да се чуят песни като "Kill it" i "I.M.E." , а те изсвириха най-бавните .По - мдобре се чуваха Gamma Ray . Аз лично едвам чувах Анди , но тва е друг въпрос .

А за организацията да не говорим .Просто концерт в София не може да започне когато трябва и е обявено . Зпочнаха да пускат мн по късно от обявеното , както става секи път .
Пък и може да се пусне транспорт за цяла ве4ер след такъв концерт , пък и за по-мащабни концерти . А не да се чакат някжи умрали таксита , които са заети или не спират и да трябва да си ходи6 пе6 до вас .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Depositus Cordis 19.11.2007 22:37:43 отговори + 0 0
За мен просто най-добрия концерт тази година на който съм бил!!! Беше велико и се размазах! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jilino 19.11.2007 22:17:00 отговори + 0 0
LONG LIVE HEAVY METAL-Това е!!!!!!!!!!!!!!Беше СУПЕР,още100пъти да доидат пак ще отида да ги гледам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.11.2007 21:51:24 отговори + 0 0
Естествено, че Киске е Михаел. Ама как да го обясни човек на такива като теб? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StratoBOB 19.11.2007 21:40:39 отговори + 0 0
Още на първото идване на Gamma Ray с Accept се зарекох всеки пък щом дойдат в България да съм там. Вярно, че Каварна ми е толкова далече, колкото и София. Вярно, че цяла нощ пътувахме наобратно (в 5:30 се прибрахме) и след пет кафета трябваше да съм на работното си място. Вярно! Ама и на 6ти май направих така защото знаех, че г-н Хансен и компания ще свирят от сърце и ще ме изпълнят с позитивната си енергия. Ето, вече трети път ги гледам.И пак да дойдат, пак ще си напрява усилието да пътувам и да не спя, но да ги гледам.
Тотално си покуфях без резерви. Тотално си попях без резерви с Gamma Ray. Догодина пак
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 19.11.2007 21:39:26 отговори + 0 0
Всъщност, да се преструваш на немец е тъпо. Ще повярвам, че е Ханзен, когато го чуя ТОЙ да го произнася така. То разни хора разправят, че и Киске е Михаел, а той не е.

Жалко, че не бях на концерта, ама такъв е животът.

ДЖЕйМС, какво недоволстваш от залата? Миналата година концертът на "тиквите" в същата зала беше невероятен. И звукът беше самата перфектност, само че долу, близко до сцената.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


GuardianBg 19.11.2007 21:14:30 отговори + 0 0
Всъщност, "Кай Хансен" се казва Кай Ханзен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hEaVy 19.11.2007 20:29:07 отговори + 0 0
Нямате представа колко ме е яд че не успях да отида на концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДЖЕйМС 19.11.2007 20:24:07 отговори + 0 0
Концерта беше страхотен!Обаче питам аз,как е възможно да има такава осрана организация!?Такова кесене и да пускат през една вратичка само!?И в тоя гробищен свят наречен Зимен дворец на спорта?Трябва да се забрани със закон правенето на концерти в тая дупка!Проверка-никаква!Как може в тая зала,да се оставят хората да пушат като комини,при положение че там няма елементарна вентилационна система!?Аз съм пушач и искам да ви кажа,че ми се драйфаше от задух и смрад на цигари-не си запалих цигара до края на шоуто,щото имах чувството че ще умра!Хората си влизаха с по няколко халби бира в ръце-е кво е тва?Концерт или кръчма,а?Как ги пускаха вътре?И може ли,да ти си припикае,да идеш до кенефа и там неква мустаката лелка да взима по 50 стинки за пикня?Е,тва беше върха на шизофренията наречена КОНЦЕРТ В ЗАЛА тип късен соц в БГ!Иначе лайфа беше страхотен и се изкефих от групите!Вече обаче на концер организиран от тея,няма да стъпя! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

R.LI.N 19.11.2007 20:10:20 отговори + 0 0
КРАСОТА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митко 19.11.2007 19:43:49 отговори + 1 0
Вън анонимните боклуци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.11.2007 19:24:25 отговори + 0 0
Гледах Гама Рей вчера за трети път в България/първите два в Каварна/ и винаги виждам че са с кеф на сцената и се раздават всички, но особено Кай Хансен.
Направих на 05 Май в Каварна пет клипа с много добро качество но са 2ГБ/.mov/и няма как да ги кача някъде.
Тогава беше определено доста по-добьр концерт и като качество и като звук.
В различните места в залата звука беше различен.
Хелоуйн направиха много по-добър саунд, но те бяха хардлайнери така че това е нормално.
Звука им беше наистина много добър като за зала, но само долу пред сцената, така че ако някой е недоволен явно е бил на седалките или най-отзат където също беше много зле.
Не разбрах идеята да пълнят времето сьс майтапи върху смока или толкова дълги друм сола, но пък беше нещо по-различно.
Най готино за мен беше солото на Фютър уърлд с трите китари едновременно. Всъщност заради последните две песни заедно двете групи концерта е нещо по-различно от това което до момента е правено и определено си заслужаваше, иначе с нищо по-добро не се представиха даже мисля че като качество на музиката /не като шоу/ една идея по-зле беше от това което са представяли и двете групи в Каварна.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

foreigner 19.11.2007 19:18:58 отговори + 0 0
до анонимния: Аеросмит само юни месец имаха 4 концерта в Германия, колкото тиквите имаха у нас за 4 години, добре че не цялата публика се състои от идиоти като тебе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТNT 19.11.2007 18:23:39 отговори + 0 0
Уникално 4 часово соло, звукът си беше наред. За 25 кинта не съм си представял, че ще видя Кай със Хелоуиин на една сцена заедно, направо се размазах от кеф! Добре, че не заваля по - силно. Абе тая зала има ли аспирация? Баси пушилката беше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дарк 19.11.2007 17:22:28 отговори + 0 0
"Анонимен - 2007-11-19 14:11:00
За щастие, след 20 години днешните "модерни" групи няма да ги има, та ще ни се размине. То и догодина вече ще са сменени от други еднодневки."
Значи тогава трябва да се наричат едногодинки, а не еднодневки. Гама бяха супер - Хелоуин зле.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik Priest 19.11.2007 16:52:29 отговори + 0 0
Супер здрав концерт! И двете групи се представиха чудесно. Обаче само на мен ли ми се стори или звука се оправи в големи размери след двете прекъсвания на енергото (с приятели коментирахме, че може и да е театро това, щото веднага след прекъсванията членове на групата се втурваха встрани от сцената и като се връщаха звукът се подобряваше). Китарите станаха по-мощни и отчетливи в много прилични граници, гласът на вокала почна да се чува, макар и пак доста слабо. Можело, значи, да се получи и вечните залъгалки, че хубав звук в зала не може да се прави и ние, феновете, само сме мърморили се разбиха на парчета - може и още как, въпросът е някой да си мръдне пръста - явно не беше толкова сложно. Но да не забравяме, че тон-техниците са най-големите гадняри в тоя занаят (лично становище, подкрепено от доста познати и колеги музиканти).

Още веднъж - супер концерт! Добро представяне с хубави декори, които добавяха настроение. И най-яката част - свиренето на двете групи заедно!!! С тройно соло и Айрън Мейдън трудно могат да се похвалят . Единствено ми се щеше Хелоуйин да направят Kill It от последния албум, ама карай...

You Rock! ™
I Rock! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.11.2007 16:41:09 отговори + 0 0
то понеже ти си тука с три имена, ЕГН, месторабота, и адресна регистрация Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митко 19.11.2007 16:27:50 отговори + 0 0
аман от анонимни буклуци!Тия само цапат!Скапаняци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stargazer 19.11.2007 15:50:21 отговори + 0 0
Еееех, доживях да видя Кай Хансен и Михи Вайкат един до друг на сцената. Въпреки че съм смазан физически от пътя и атмосферните условия, душата ми пее - "I want out" и "Heaven can wait".
Велико, просто велико...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I was there 19.11.2007 15:28:08 отговори + 0 0
И двете групи свириха с желание и се забавляваха, феновете си направиха купон...озвучението обаче беше изключително кофти. Приличаше ми на саунда на ученици- самодейци през 80-те.
Както и да е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DEMONika 19.11.2007 15:11:04 отговори + 0 0
"ManOpeacE - 2007-11-19 11:23:12
Невероятно шоу, незабравимо преживяване!!! Дори скапаното енерго не успя да го сговни с тия идиотски токови удари. Респект, респект, респект!!!"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.11.2007 15:06:37 отговори + 0 0
Gamma Ray са велики, helloween смешни както винаги! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago De Oz 19.11.2007 14:13:17 отговори + 0 0
Поредният анонимен ОЛИГОФРЕН. Сатире, верно направи нещо за тези хейтъри, дето знаят само да плюят, а не могат гащите си да вдигнат сами от глупост!!!!

А за концерта , само едно РЕСПЕКТ !!!
И към бандите и към публиката!

Организация зле, ама много зле !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

демон 19.11.2007 14:12:19 отговори + 0 0
Концертът беше перфектен,особено на Хелоуин!Заслужаваше си кинтите и всяка минута прекарана там.Страхотна вечер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.11.2007 14:11:00 отговори + 0 0
За щастие, след 20 години днешните "модерни" групи няма да ги има, та ще ни се размине. То и догодина вече ще са сменени от други еднодневки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anonimen 19.11.2007 13:53:50 отговори + 0 0
да,сигурно пак ще дойдат,за 28 път вече,ама нормално....България,както във всичко останало и в метъла с 20 години изостаналост. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


метала 19.11.2007 13:42:37 отговори + 0 0
ЕЕЕ РАЗБИХ СЕ НА ТОЯ КОНЦЕРТ!Gamma ray се справиха перфектно,а Helloween направиха страхотно шоу,като изключим спирането на техниката 2 пъти при тиквите,всичко мина супер!Аз лично съм много доволен и ги чакам пак следващата година! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FutureWorld 19.11.2007 13:30:43 отговори + 0 0
Аа а пък не знам дали видяхте тоя "огромен тир" каква дребничка жена го караше...много се накефих Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormcrow 19.11.2007 13:27:47 отговори + 0 0
Звукът наистина не беше на особено добро ниво, затова още преди концерта пообиколих да разбера от къде се чува най-добре, а именно - точно пред двете огромни колони, а не встрани или под тях - снимах клипче с фотоапарата си на I want out, и честно казано, звукът е много добър. Лично за мен това беше едно незабравимо изживяване, Gamma Ray бяха супер, но на Helloween се израдвах на макс. Като изключим слабата организация преди концерта, групите направиха силен концерт, заради което мога само да ги поздравя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FutureWorld 19.11.2007 13:27:09 отговори + 0 0
Йауууу върхът беше!!! Като изключим блъсканицата отпред, всичко друго на мен ми хареса. Относно ентусиазмът - според мен и двете групи го показаха Абе много, много, много як концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Logos 19.11.2007 13:20:12 отговори + 0 0
Беше страшно!Благодарности на тиквите и гама рей за шоуто Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Black Night 19.11.2007 13:12:51 отговори + 0 0
И Helloween и GammaRay имаха страхотни изпълнения! На мен лично Helloween ми харесаха повече. Направиха си шоуто, имаха си контакта с пуликата... А не е вярно, че едните правят шоу, а другите свирят. Все пак и шоуто прави уникална една група. И двете групи бяха от класа,но звука на Гама Рей беше наистиа кофти, почти през цялото време чувах и усещах само бумтенето на касите и бас китарата.
Концерта си заслужаваше на 100% Евала и на страхотната публика!
п.с. дано онзи, който счупи стъклото отвън докато чахаме на входа,да не се е наранил
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MORTY 19.11.2007 13:10:34 отговори + 0 0
Ужасен съм от саунда в залата,просто по-лошо не можеше да бъде.Отново едно и също от Хелоуин-абсолютно смешни двамата китаристи,слаб Дерис,желание и правене на шоу от друмъра и басиста.Въпреки ужасният саунд Кайл и компания изнесоха добър концерт и според мен не очакваха такава подкрепа.Респект към феновете ...РЕСПЕКТ.С този коментар изразявам собственото си мнение и не искам да обидя никой. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HellShow 19.11.2007 12:53:09 отговори + 0 0
Хайде започна се спора кои са били по-по-най...
Ако има безпристрастни рокаджии да си кажат мнението... Пак казвам, това, което се чуваше от Гама Рей беше просто ШУМ... Вината не е в групата разбира се, но за всеки непредубеден зрител/слушател това се натрашваше като усещане! Как Ви е харесало това, че да прецените колко добре са свирили ей Богу, не проумявам!...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Серторий 19.11.2007 12:29:18 отговори + 0 0
@HellShow
Сам го каза, Хелоуийн правеха шоу. А Гама Рей свиреха. Ето там е разликата, защото настроението в двете групи беше съвсем различно и Гама Рей определено бяха по-позитивно настроени и както вече казах, подходиха с ентусиазъм. Колкото до звука, когато най-сетне пуснат като хората микрофона на Дерис, тогава ще говорим. Това за мен беше най-големия недостатък на концерта, като се абстрахираме от микрофонията на Кай Хансен по време на съвместното изпълнение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 19.11.2007 12:11:47 отговори + 0 0
"Гама Рей играха роля на класна подгряваща група..."

Именно.. незнам дали предварително е организирано така, за да се начеше мегаломанията на Дерис, обаче Гамарей направиха класно шоу даже без всичките декори и джаджи на тиквите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


HellShow 19.11.2007 12:04:39 отговори + 0 0
Серторий, не зная как прецени, че по-добрата група и по-ентусиазирана група е била Гама Рей?! Звукът по време на тяхното шоу беше толкова отвратителен, че не се чуваше нищо, освен ШУМ !
Според мен Хелоуийн направиха много добро шоу, с добър контакт с публиката, достатъчно ентусиазъм и като цяло безспорно ТЕ бяха звездите на вечерта!
Гама Рей играха роля на класна подгряваща група...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ManOpeacE 19.11.2007 11:23:12 отговори + 0 0
Невероятно шоу, незабравимо преживяване!!! Дори скапаното енерго не успя да го сговни с тия идиотски токови удари. Респект, респект, респект!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Серторий 19.11.2007 11:17:17 отговори + 0 0
Организацията беше под всякаква критика - на тоя студ и дъжд да пускаш на час по лъжичка беше откровено идиотско. Плюс че и "проверката" не беше кой знае какво, сигурен съм, че ако бях поискал и пушка щях да вкарам. Добре, че от лявата страна беше по-оттекливо и точно пред мен отвориха и четвърта врата...

По-добрата и по-ентусиазираната група определено беше Гама Рей. Хелоуийн, при все атрактивния сетлист, просто се вижда, че още не могат да запълнят успешно празнината "Кай Хансен". Но при все това снощи им беше най-добрият концерт от всичките досегашни у нас.

А финалът беше просто размазващ, особено с поделените вокали между Хансен и Дерис.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cold_Rain 19.11.2007 11:16:24 отговори + 0 0
Организаторите наистина се поосраха ма концерта си беше супер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митко 19.11.2007 11:11:00 отговори + 0 0
Велик концерт на велики групи!..и не на последно място ЕДНА ВЕЛИКА ПУБЛИКА!ПОКЛОН ПРЕД НЕЯ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.11.2007 10:39:24 отговори + 0 0
Това си беше мноооггоо хубаво.Две в едно,и остава хубав спомен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.11.2007 10:35:34 отговори + 0 0
Съобразявайте се и с времето като карате хората да чакат! Ясно че имало техническо или квото там забавяне, ама тва на нищо не прилича - пак добре, че не беше голям студ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 19.11.2007 10:25:51 отговори + 0 0
Организаторите за пореден път се осраха с пускането вътре, а в самата зала имаше толкова дим, че на входа би трябвало да раздават халогени. Концерта беше невероятен.

Pusciferian - абе концерта незнам дали е останал доволен, ама виж хората може да ги попиташ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 19.11.2007 09:35:59 отговори + 0 0
уф, страшни са! е, по добре е от Edgay, поне няма толкова лигутия! но, както смятам да направя, освен Heavy Metal нова година в каварна, други хевита не смятам да посещавам, някак са ми много интересни!
и все пак, дано концерта и хората на него са останали доволни!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Almighty 19.11.2007 09:11:59 отговори + 0 0
Кога е бил тоя концерт февруари месец, аз мислех че беше вчера Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Shupiluliluma 19.11.2007 08:57:09 отговори + 0 0
Много ми 'ареса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mycroft 19.11.2007 05:22:10 отговори + 1 0
Аман от малоумни ананимници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.11.2007 04:07:18 отговори + 0 1
аман от тея Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".