Хиляда (фена) и една нощ с MYRATH в София на 25 ноември

26 ное 2016, 10:15 ч. 4038 / 9 41
пред./следв.

   Сякаш вчера беше 3 юли 2016 г.: под жарките лъчи на каварненското слънце стотици български почитатели на тежкия звук за първи път вкусваха метъл, гарниран с екзотика по ориенталски, и докато крещяха и куфееха, ръце и ханшове като че ли по своя воля се поклащаха в "забранени" движения. Случваше се чудо - метъл и източни етно мотиви съжителстваха мирно и дори очарователно на сцената. Тогава тунизийците от MYRATH разпръснаха магията си над родната публика и, впечатлени от топлото посрещане, обещаха нова скорошна среща. Тя се осъществи вечерта на 25 ноември в столичния клуб "Joy Station" по покана на хората, които бяха отговорни за тазгодишния "Kavarna Rock Fest" - "Loud Concerts".

   От гледна точка на организация събитието в София протече без никакви забележки - обявеният график бе спазен, влизане и излизане се случваха безпроблемно, на разположение на посетителите имаше бар и щанд с артикули и на двете банди, а приветливият, дори вече коледно украсен клуб, с лекота приюти близо 1000 души, които бяха дошли за своята доза енергичен, позитивен и сърдечен, но и безкомпромисен метъл.

   Това получиха и от откриващата българска банда VELIAN, която все повече набира популярност сред родните почитатели на твърдата музика след излизането на дебютното EP "Fireflies" по-рано тази година. Петимата музиканти, водени от вокалиста Иван Иванов, стъпиха на сцената минути след 20 ч. и представиха пред сгъстяващата се тълпа от около 300 души почти 40-минутен сет от авторски парчета. Създадена едва през 2015 г., сравнително младата формация заслужено забива със самочувствие, подплатено с опита на музикантите, добър концертен стаж по света и у нас и композиции, които феновете познават и харесват - мелодичния хит "Maiden of Stone" и актуалната (с пресен видеоклип) елегия "Graveyard of Love". След достойното си за световна сцена изпълнение българите отстъпиха мястото под прожекторите на звездите на вечерта - гостите от Тунис MYRATH.

Сетлист на VELIAN
01. Firеfliеs
02. Burning Halo
03. The Darkness Within
04. Graveyard of Lоve
05. Maiden of Stone
06. Gоdless
07. Silent Assаssin


   Последни секунди преди 21 ч. и в уюта на тъмнината, която се бе възцарила, разцъфнаха кръшните фолклорни мотиви на инструментала "Jasmin" - сигурен предвестник, че един по един в синия мрак ще изплуват силуетите на Morgan Berthet - барабани, Anis Jouini - бас, Elyes Bouchoucha - клавир, Malek Ben Arbia - китара, а накрая ще се втурне като вихър фронтменът - гласовитият и чаровен Zaher Zorgati. Така и стана - а за да е по-лесно всички присъстващи веднага да се включат в забавлението, началото бе поставено с хита "Believer" - запленяваща мелодия и текст, който всеки можеше да припява.

   Първите три песни преминаха под знака на актуалния албум "Legacy", който MYRATH промотират на настоящото си турне, но за съжаление бяха леко помрачени от проблеми с озвучаването - вокалите и клавирите се губеха, но пък групата компенсираше със завидни енергия и хъс. Барабанистът Morgan се разгорещи и захвърли горната си дреха, за да остане по татуировки, а Zaher грабна български флаг от фен на първия ред и го наметна на раменете си - което, разбира се, доведе до одобрителни възгласи в публиката.

   Попътувахме назад във времето към албума "Tales of the Sands" (2011) с енергичните прогресив мелодии на "Wide Shut" и "Under Siege", и още по-назад - с отчетливо ориенталската мистика на "Forever and a Day" от "Desert Call" (2010). "This is fuckin' madness!" - извика Zaher, като едновременно изрази въодушевление от българската публика и представи следващата песен "Madness", която неусетно преля в разпявка с дирижиране на стотици гърла.

   Отново на крилете на "Legacy" ни понесе химнът на едно упоено поколение, забиващият се като игла скорострелен ритъм на "The Needle". Сякаш като контраст на безнадеждните лирики, след тази песен Zaher сподели, че според него най-хубавото на метъла е, че всички, фенове и групи от цял свят, са като едно голямо семейство. Отбеляза колко му е приятно, че вижда в тълпата пред себе си хора на всякакви възрасти. Накрая, за да илюстрира думите си, изведе на сцената дете от публиката, което плахо се представи като Иван. Zaher и Elyes се надпреварваха да разрошват косата на момчето, като вокалистът го обяви за бъдеща рок звезда, а умилените фенове заскандираха името на Иван и го изпратиха обратно при родителите му с аплодисменти.

   Любов и горест протекоха през емоционалната изповед "Endure the Silence", на която публиката продължи да приглася. Когато настъпи време за последната песен от основната част на програмата, символиката на египетската митология се въплъти в жестовете на Zaher Zorgati, който помоли тълпата да се раздели и да направи път, за да слезе певецът в подземното царство, където бог Озирис е бил възкресен от своята сестра и любима, богинята Изида. Именно митът за Озирис е тема на "Duat", затова Zaher изпя лиричния пасаж в началото на песента сред притихнали и приклекнали или седнали на пода фенове, а след това скочи обратно на сцената, докато край него останалите музиканти ваеха многопластовата красота на мелодията.

   Но все още бе далеч финалният час на концерта и около 22:15 най-много минута отне на MYRATH да се върнат за бис. Любителите на "Legacy" в публиката нямат основания за оплакване - чуха почти целия албум на живо, с изключение на две парчета, а музикантите целенасочено разнообразяваха изпълненията с едва доловими промени в аранжимента, за да направят лайв преживяването по-специално. Затова пък бисът бе посветен само на първите два албума на тунизийците. "Sour Sigh" бе чудесен повод за мятане на коси, "Merciless Times" разпали кръвта и раздвижи отново гласните струни на феновете, а "Beyond the Stars" вървеше в комплект с призиви за подскоци и покана да си направим купон по тунизийски, като Elyes изостави за минута клавирите и демонстрира няколко танцови стъпки редом със Zaher.

   Малко след 22:30 ч. MYRATH се сбогуваха от сцената с българските си приятели, а вокалистът направи официално съобщение: с колегите му достигнали до единодушния извод, че - напълно откровено и сериозно! - това е най-яката публика изобщо. В продължение на цял час след финала тази публика засипа любимците си с прегръдки, наздравици, подаръци, шеги и закачки и се прибра у дома с усмивки, снимки и автографи.

   Ако трябва да направим забележка - липсваше ни сред музикантите да се вихри една кръшна танцьорка, за да е пълно потапянето в атмосферата на Ориента. Но пък пред сцената нямаше недостиг на ентусиасти и от двата пола.

   Следва пълен сетлист от концерта на MYRATH, състоял се на 25 ноември 2016 г. в софийския клуб "Joy Station":

Intro: Jаsmin
01. Believer
02. Get Your Freedom Back
03. Storm of Lies
04. Wide Shut
05. The Unburnt
06. Mаdness
07. Forever and a Day
08. The Needle
09. Under Siege
10. Endurе the Silence
11. Nobоdy’s Lives
12. Tales of the Sands
13. Duat
Бис:
14. Sоur Sigh
15. Merciless Times
16. Beyond the Stars

Текст: Florimel
Снимки: Калоян Тасков

 



Коментари   (41)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тролисимо 28.11.2016 13:34:53 отговори + 16 1
Добър концерт се получи. Имаше доста хора, а и мястото е добро, като изключил обстановката тип "малко дискотечна". Смуглите момчета са чудесни музиканти с хубави композиции, за съжаление звука малко им пострада. Velian звучаха страхотно, дано постигнат нещо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Miko 28.11.2016 11:27:23 отговори + 2 11
Как ги чухте всичките звуци не знам, след като бумтенето и шумът бяха повече от музиката! Озвучаването беше отвратително: прекалено силни китара, бас и барабани, слаб и прекалено "разнесен" вокал, а клавирите просто не се чуваха! При толкова много солови и определящи цели песни партии на клавирите, които да не можеш да чуеш, си е направо престъпление към публиката.
Аз бях на "третия ред" от сцената и съм напълно сигурен в това, което не чувах и това, което чувах! Ако някой на 2 м. по-назад е чувал добре, значи това си е "е**ти озвучаването и акустиката"!
И това не заради слабите музиканти или лошата музика - те си бяха страхотни. Групата предаде страхотна енергия, каквато те имат и всеки, който е поглеждал малко видео в youtube би трябвало да го знае.
Прекрасни музиканти, страхотни песни, скапано озвучаване, вкл. и на българската банда преди това.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 27.11.2016 21:05:18 отговори + 8 8
Бях сигурен, че концерта ще е як и съжалявам, че ги изтървах, ама живот и здраве, следващия път...
Радвам се, че преобладават положителните коментари и не го отдавам на това, че глупостта се е изчерпала, но поне успях по-лесно да мина през коментарите и да съпреживея доколкото е възможно концерта...
Още на Каварна си пролича, че от бандата са много отворени и държат на личния контакт с публиката. Нещо, което трудно можеш да видиш, дори и от не толкова големи групи.
Благодаря за репортажа!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Амин! 27.11.2016 18:50:01 отговори + 12 22
Тази банда не изкара нито един тон без подложка или семпъл! Представянето им беше 90% лаптоп и 10% слабо театрално поведение! Да, добри композитори, но слаби изпълнители! Въпреки всичко ми дойдоха в повече маанетата, зурлите и драмата, която ни заливаше през цялото време от сцената! А позата с националния ни флаг беше излишна и грозна!

Наистина не разбирам по какво се прехласвате или просто се правите на интересни. Но най-жалкото е, че чета хвалебствия от хора които нееднократно са изразявали негативно отношение към фолклорните елементи и... лаптопите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 27.11.2016 20:30:13 + 13 9
А, очаквах някой да се изкаже за националния флаг...

А за другото... Е, ти какво искаш, да изкарат цял оркестър на сцената в клуба? Или да опростят аранжиментите, та да лишат песните от плътност? Че имаше много семпли, имаше, обаче свиренето наживо беше наживо. И беше страхотно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 27.11.2016 05:06:09 отговори + 36 8
Якото на тоя тип концерти е, че няма случайни зрители (смятам, че те бяха далеч по-малко от хиляда, но това може само оргазизаторът да го твърди със сигурност). Беше вълшебство! Дебна ги от години, по различни причини не се получи да ги гледам по-рано; а тази година два пъти в България! Бил съм на достатъчно концерти, за да преценя когато някой каже "бяхте най-добрата публика" дали е искрен. Те бяха! По принцип стоя по-назад и съм най-шумният в тази област. Този път ушите ми неистово вибрираха меджу всяка песен. Френетично Още при Каварна се учудих колко фенове имат, при положение, че идват от "скапания" Тунис, в "скапаната" България! На колкото познати ги пуснах, всичките им станаха веднага фенове! Малко са бандите, които бих нарекъл уникални. Те са! Никога досега не съм оставял толкова пари за мърч - 100+ лв. И за всички несъгласни, щото ги намират различно религиозни - предпочитам да гледам мюсюлмани, които клатят глави и мятат коси в метъл такт, отколкото в такт да ги тръскат в корана, повтаряйки Аллах акбар!
Надявам се още много пъти да бъда волен зрител на това метъл-пиршество! Евалла!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cronos 26.11.2016 22:23:24 отговори + 14 9
Певецът Захер е печелил Ливанския мюзик айдъл, или подобна помия, но има дълга коса. Значи в БГ ги стрижем рокаджийте в такива предавания с гордост, а даже в Ливан не ги закачат! Ама то коментиращите тук ги дразни "трюто", камо ли "компетентното жури". Иначе концерта беше страхотен, липсваха ми само песни от първия албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 26.11.2016 22:16:30 отговори + 5 9
Е как първоначалният график е бил спазен като вие писахте, че българите почват в 7, а почнаха в 8???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 26.11.2016 22:39:37 + 11 4
Графикът беше:
19:00 - отварят вратите
20:00 - Velian
21:00 - Myrath
В предишни новини сме публикували информацията, предоставена от промоутъра, без редакции. Ако някаква част от нея е била подвеждаща, вината не е наша.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fan 26.11.2016 20:25:43 отговори + 13 14
Myrath ме зарадваха невероятно много!
Размазващо плътен звук, за първи път в клуб чувах отчетливо всеки инструмент и в съчетание с прекрасните мелодии, се получи отличен концерт.
Замислих се, кога ние ще имаме българска група - да вплете по модерен начин нашенските фолклорни мотиви, но същевременно с това да звучи и модерно и най-вече да има добър звук...Засега мечтите си остават.

Щом група от Тунис, държава свързвана напоследък с всичко друго но не и прогресив музика направиха невероятен албум (Legacy), значи може, просто трябва талант.
Не искам да омаловажа подгряващата бг група - но разликата е брутална.
И като звук и като музика и като всичко.
На бг групите винаги се познават че са български, за съжаление....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

селяниовръст 26.11.2016 20:29:33 + 8 16
С толкова семпли всички звучат добре!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Markoni 26.11.2016 20:21:54 отговори + 22 6
Интересен въпрос - в годината в която най-сетне видях Nightwish на живо, се чудя дали Moonspell или Myrath бяха концертът на годината. И все пак май Myrath печелят. Вълшебен концерт - емоция, техника, сила, мелодия, звук. Страхотни Myrath, перфектни Velian. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Misery 28.11.2016 11:38:36 + 2 2
Ми не знам. Moonspell все пак изкараха и гобетчийка, та може техният да е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Псевдоним или име 26.11.2016 18:24:52 отговори + 22 8
Чудесен концерт. Място, звук, обстановка. Мyrath си ги знаем, че са машини, но нашите Velian ми махнаха главата. Тия пичове заслужават да пробият. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


съвременният свят 27.11.2016 17:50:21 + 3 10
Друго нещо заслужават...всичките подобни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 26.11.2016 17:50:03 отговори + 14 5
Жалко, че ги изпускам вече два пъти, харесвам ги. Със сигурност няма да им е последно, дано само дойдат пак скоро. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 26.11.2016 16:13:18 отговори + 25 7
Важното е че Мират си правят каквото им харесва!!!

При зараждането на блек метъла - корпс пейнт и други подобни сценични способи пак са били хранени от тру-тата по това време... Истината е че хората които не приемат различното в любимия ни стил, не са никакви метъли, а просто паплач хейтъри.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

съвременният свят 27.11.2016 17:52:03 + 6 12
Ебаааахти сравнениято гениално. Нямам думи. Ще ми сравнява нещо, дето е абсолютна противоположност на тая бълвоч арабска. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле против чалга 26.11.2016 15:27:23 отговори + 15 40
Първо - това е чалга метъл. Чалга и без това си имаме предостатъчно у нас, за съжаление! Не ни трябва още.
Второ - тази зала няма как да побере 1000 /хиляда/ души! Невъзможно е! Много добре стои на заглавието, но е лъжа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

селяниовръст 27.11.2016 00:33:14 + 4 6
Залата побира поне 2к ако има хора зад бара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Borath 26.11.2016 15:04:35 отговори + 16 23
"Липсваше ни сред музикантите да се вихри една кръшна танцьорка, за да е пълно потапянето в атмосферата на Ориента" - прекрасно описание на съвременните "метъл" фенове Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1234 26.11.2016 14:45:28 отговори + 21 8
Доброто си е добро.
Имах привилегията да присъствам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 26.11.2016 14:22:10 отговори + 31 8
Откъде да започна? Тази година бях на много концерти. И на София Метъл Фест бях, и Куин бях, и на Мегедет бях, и на Брайън Мей, и на Скорпиънс, и на Брайън Адамс, и на Йън Гилън, дори ходих в Букурещ да гледам Мейдън на живо и освен това присъствах на фестивала във Вакен и преди седмица гледах Металика в Лондон (ако лайв стрийминга се брои). Надявам се да не пропускам нещо. Някои бяха добри, други бяха още по-добри, но смея да кажа, че МИРАТ ми доставиха може би най-голямо удоволствие!

Като започнем от звука и осветлението - бяха невероятни, имайки предвид големината залата. Пристигнах малко късно, но все пак хванах първата песен на Велиън, за което също много се радвам - чувал съм ги само по радиото, а на живо бяха страхотни. Спечелиха си нов фен (сигурно и фенове).

Когато настъпи часът, осветлението спря и малко след това излязоха Мират. Свиреха пауър/ хеви метъл тук-таме с ориенталски елементи. Докато ги слушах постоянно си мислех как вокалът е одрал кожата на Принцът на Персия и как звучи като модерна версия на Ерик Адамс (сериозно). Музикантите определено знаеха какво вършат.

Преди да започне една от песните, вокалистът слезе сред публиката и ни помоли да седнем на земята, за да ни разкаже една египетска история, преди да се върне на сцената и да продължи със сета. Когато групата напусна сцената (и да се върне да бис), цялата зала скандираше "МИРАТ, МИРАТ, МИРАТ...". Преди да започне бисът, вокалистът сподели, че това е била най-добрата публика, пред която Мират някога са свирели - и беше сериозен! За финал изпълниха някои от най-добрите си песни и този път беше време наистина да си тръгнат от сцената.

Контактът с публиката беше уникален. Не съм виждал такъв до този момент. Четейки статията ми стана гадно, че след това членовете на Мират са раздавали автографи и са се снимали с феновете, защото си купух два техни диска и си заминах малко след края. Може би следващия път... (а дано има такъв)

По думите на вокала: "Метъл феновете сме едно голямо семейство". Жалко за всички тролове, които изпуснаха този концерт под претекст "чалга-метъл" и "терористи".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 26.11.2016 14:55:40 + 27 7
Жалко за всички тролове, които изпуснаха този концерт под претекст "чалга-метъл" и "терористи".
---
По-добре, че не дойдоха.
Беше си ни добре и без тях. Това май беше най-цивилизованото - откъм поведение на публиката - мероприятие, на което имах щастието да присъствам тази година, между другото. Нито блъсканица, нито цигари, нито селташко поведение... Чак съм учуден.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 26.11.2016 17:51:02 + 6 15
Само една поправка. Вокалистчето ама по НИЩО не си прилича с Джейк Гиленхоу. Виж с Руслан Мъйнов съм съгласен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 26.11.2016 18:40:31 + 12 12
Човек, това беше най-страхотния коментар, който съм чел тук във форума изобщо! Много се радвам, че има все още хора като теб- способни да разсъждават трезво, за разлика от "патриоти", "трюта", "Дайхард трюта", "Ултра трюта" и разбира се- безбройната армия "Нафталини", "Елеци" и "Класически метъли". Знаеш, че тук СочуФочуто, Уулето и Отплаващите Кораби са невъзприемчиви тимби и те определят кое е хубаво и кое-тъпо.
Радвам се, че има хора като теб- търсещи новото и хора, котио не се ограничават в някакви рамки. Мират са разкошна група!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CRainbow 26.11.2016 22:00:52 + 9 7
Терлик, не знам защо си "анти", и защо Феята е на смъртта, но наистина, благодаря, че ви има, тук! Прекрасни сте, радвате сред толкова хейт и минуси в коментари за група, която направи концерт с публиката без да се усети дистанция. Невероятно земни, приятелски настрени, трима от тях даваха автографи още преди Velian да излязат на сцената. Това бяха Malek, Anis и Morgan. Подписваха с усмивка всичко-билет, снимки, бели листове от бележници - всичко! И към всеки един фен имаше персонално обръщение, поглед, жест - не машинално. Интересно им беше да са сред публиката, имаше и персонални подаръци за тях от хора, седящи до мен. Невероятно усещане, да си кажеш "saha" (в отговор на наздраве на техен език) с музиканти, които след това ще видиш на сцената! Мисля, че Каварна беше само началото с Myrath.
Florimel, чудесен репортаж! :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-кирпич 26.11.2016 22:39:06 + 5 3
Терлика е дежурен трол. Това тука му е сигурно 1 от 3-те нормални коментара на фона на 1000 тролски. Аз не знам как не са го баннали още. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CRainbow 26.11.2016 23:25:43 + 4 4
Тц, Кирпич, бъркаш Терличето с анти-елека :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-кирпич 27.11.2016 00:16:18 + 7 4
Не го бъркам изобщо. Терлика надмина анти-елека по тролене. И го надмина с много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ZzzzzzzzZzzz 27.11.2016 00:57:50 + 6 2
Терликът и Фениксът май са "поминували" помежду си на/след този концерт - то толкова позитив досега не е имало от тях, събран на едно място. Време беше да се съберете момчета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spaskadragon 27.11.2016 10:46:39 + 9 3
За жалост не успях да присъствам в София, макар и много да исках. Слушах ги в Каварна с много високи очаквания и те определено ги оправдаха.

Искам обаче да коментирам първата част от твоя пост: не можеш да сравняваш концертите на Куин, Брайън Мей, Металика и Айрън Мейдън с такъв концерт. Просто не можеш! Това е като да сравняваш круши и ябълки.

Като теб съм обикалял по концерти бая. Мога да кажа, че малките концерти са тези които наистина могат да те въвлекат и да избухнат със заряд и задушевност. За мен все още най-добрият концерт през живота ми е този на Терион в зала "Юнак". Физкултурен салон без вентилация, но симбиозата между публика и група беше невероятна.

Просто прави повече "малки" концерти, не само на "титани" и имаш много голям шанс да преживееш още много пъти същото, което си видял в петък.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

статистик 27.11.2016 11:42:39 + 1 7
Може вече да не се правят концерти там ама как за толкова време не разбрахте, че Юбилейна е церемониалната зала на ПЖИ-то. Не е физкултурен салон. При това често пъти при отворена врата като се ходеше до тоалетната там се виждаше истинския физкултурен салон. Може някои да са си мислили, че на транспортен ВУЗ му трябват 2 физкултурни салона. Или че може да има физкултурен салон с две педи праг по средата. Гении! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 26.11.2016 13:50:59 отговори + 22 5
@_@
Егати концертът беше... Знаех, че са добри, ама чак пък толкова...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 26.11.2016 13:42:23 отговори + 15 4
Абе айде пак се почна с кретенията.
А дано поканят ayat: https://www.youtube.com/watch?v=R2HM71E-tyw те са араби и даже пеят на арабски ама поне трудно ще ги обявите за ислямска пропаганда с тия текстове ....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

въй, въй, въййй 26.11.2016 12:09:12 отговори + 14 45
Ориенталски орки сте си вий, булгаристанците, и тва си е. Оправия нямате. И се пишете за метъли и рокери на всичкото отгоре.
А кво ще каете за другия арабелски концерт оня ден в Харманли?Бехте там, нали? Хареса ви, нали? Страхотен концерт беше, нали? Накефихте се на макс, нали? Убрееее
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Akherousia 26.11.2016 11:48:59 отговори + 19 6
Страхотен концерт...нямам думи да го опиша Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


баткатасаудиту 26.11.2016 11:19:02 отговори + 12 30
Ей, сиганска работа, братче! Паркирах 80-чката пред залата и докато отида да си взема един дюнер, за да се впиша в обстановката и някой ми е свалил джантите. Пуууу ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

селяниовръст 26.11.2016 11:28:42 + 5 16
Нека селянията започне! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 26.11.2016 10:46:19 отговори + 33 8
И двете групи бяха страхотни. Velian са българска група на ново ниво, трябва да пробият навън, разкошни са. Myrath ни отвяха, невероятни музиканти и певец, правят шоу, раздават се, дружелюбни и достъпни. Концертът беше истинско удоволствие, чудесна петък вечер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SecondSkin 26.11.2016 10:20:04 отговори + 26 9
Страхотен концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".