И клуб "Mixtape 5" затваря врати до 13 април

13 мар 2020, 16:14 ч. 1331 / 12 14
пред./следв.

   По-рано дне българският парламент взе решение по предложение от Министерски съвет в страната ни да бъде обявено Извънредно положение за срок от един месец - до 13 април. Мярката е във връзка с пандемията на коронавируса COVID-19.

   В следствие на тези мерки култовият софийски клуб "Mixtape 5", където се провежда буквално всеки трети рок/метъл концерт, са взели решение да затварят врати за един месец. От заведението коментират, че до вчера не са можели да предприемат тази стъпка, тъй като почти всяко събитие в клуба се организира от външен промоутър. Но вече няма какво да се направи...

   Някои от предстоящите до 13 април концерти в "Mixtape 5" са ARCHON ANGEL на Zak StevensCATORGA и BRKOVI, за които очакваме допълнителна официална информация от организаторите. За NEW MODEL ARMY и TRUCKFIGHTERS се знае от по-рано днес, че няма да се проведат. 


  Прилагаме пълния текст на заповедта на Министъра на здравеопазването, с която се определят мерките и ограниченията по време на Извънредното положение.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на България до 29.03.2020 г.:

Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите;
Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение;
Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини;
Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма;
Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други);
Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания;
Преустановяват се детските и женски консултации, профилактичните прегледи и имунизации, приемът и провеждането на планови операции, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Отменят се т. I, т. от 5 до 11 и т. II от Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

 

mixtape 5

още за:

Mixtape 5Covid-19


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Гълтащия пържоли(добре изп 15.03.2020 21:46:13 отговори + 1 0
***** китайски вирус! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гълтащия пържоли(добре изп 15.03.2020 21:47:30 + 1 0
Требе китай да плати сметките за причиненото!!!!
С тва ядене на опърлени прилепи и мърдащи още змии.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гълтащия пържоли(добре изп 15.03.2020 21:51:08 + 2 1
И ще псувам китайци поне месец два.
Концерта на Tiamat и той замина.
Да им ..............
?????????
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Игор 14.03.2020 22:08:55 отговори + 0 10
Каква пандемия? Всички са се побъркали!
За пандемия трябва да са болни поне 20% от населението. Тука умряла една баба и малоумниците затвориха всичко

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 14.03.2020 22:37:10 + 6 0
Умрелите са вече двама, "умнико". А пандемията е обявена от СЗО. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 14.03.2020 19:20:56 отговори + 2 1
След дистанционното обучение може би някои групи ще опитат и дистанционни концерти? Вярно, че не е същото, но по-добре от нищо...

Мисля си обаче следното нещо. Светът се променя много бързо, и много неща продължават по старому само по инерция. Например дистанционното обучение изглежда много по-ефикасно, понеже човек не губи време да ходи до университета или училището. Ако за известно време системата с дистанционното обучение проработи, после хората може да си кажат: защо да се връщаме към старата система, като тази е по-ефикасна? И така, много неща вече сигурно няма да същите след тази криза... Време на промени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 14.03.2020 20:35:51 + 0 0
Дистанционното обучение няма как да стане повсеместно за по-малките класове. Защото тези деца не могат да стоят сами вкъщи без някой да се грижи за тях.
Дистанционно обучение по физическо, музика, рисуване, химия и физика е невинаги възможно. И други неудобства има.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 14.03.2020 21:35:30 + 1 0
Не споря. Дори и само в част от случаите да се окаже, че дистанционното обучение е подходящо, пак ще е голяма промяна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 14.03.2020 22:39:13 + 0 0
Е как да стане? 3 часа дистанционно, 1 час в училище и после обратно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 15.03.2020 09:08:58 + 2 0
Не, които могат да са на дистанционно (например студенти), ще са изцяло на дистанционно, които не могат, ще си ходят на училище. С уговорката, че сега ще минем през период, в който всички ще са на дистанционно задължително, и не знаем колко дълго ще продължи този период. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...странно 14.03.2020 14:35:04 отговори + 7 0
...да, не е приятно, че за мноооого малко време няма да има концерти, но най-важното е да сме здрави. Така, че защо палци надолу...Пожелавам на всички да са здрави и да мислят. Аман от примитивни хора в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 14.03.2020 16:48:24 + 1 1
Никой не знае какво ще е след като мине това малко време. Може и по-лошо да стане... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xfgjdty 13.03.2020 21:03:11 отговори + 0 5
за кои Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Zyklon 14.03.2020 08:40:54 + 1 1
за баба ти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".