Ian Gillan е записал нов албум с първата си банда - THE JAVELINS

17 юни 2018, 10:08 ч. 1904 / 3 13
пред./следв.

   В скорошно интервю вокалистът на британските хард рок легенди DEEP PURPLE Ian Gillan говори за разрличните аспекти на творчеството и музикалната си дейност и коментира дали с напредването на възрастта той ще престане да прави музика.

   "Вие спирате ли да дишате? Спирате ли да ядете?... Не е възможно...", казва певецът. Също така, той разкрива, че работи по няколко проекта. Един от тях е възраждането на първата му банда от преди PURPLETHE JAVELINS, в която Gillan е участвал през 1962 г. Музикантите са се събрали и са записали нов албум в студио в Хамбург. Планира се творбата да се появи през август. След това ще бъде направена и промоция на диска.

   В момента DEEP PURPLE все още продължават своето "The Long Goodbye", което може да е, но може и да не е тяхното сбогуване с феновете.

 

ian gillan



Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ясен-истинския фен на Ричи 18.06.2018 07:29:42 отговори + 4 6
Единствената песен,която СтивнМорс измъдри за повече от двадесет години висене в групата и непрестанно освиркване от страна на публиката,бе ,,Sometimes I feel like a screaming,,.А,относно последният албум(дано е засега!)на Рейнбоу,,Strangers in us all,, това е уникален албум,каквито всъщност са всичките десет албума на групата.Просто Гранд Маестро Блекмор е най-великия рок музикант,раждан някога под Слънцето,и каквото и да лайнорят за него,нищо не може да промени този факт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 18.06.2018 14:02:07 + 4 0
Наистина Ричи е велик. Много музика има в тази негова тиква. Безмислено е да се сравняват Пърпъл и Рейнобоу. Нека хората им се радват докато са живи. После спомените са спомени, но така или иначе тях ги имаме докато сме живи. Ама само на спомени да го караш...тъжно е. А нова музика ще има само ако музикантите от двете страни са действащи и са живи. В новата музика е тръпката. А дали музиката е хубава - колкото хора има на този сват, толкова различни мнения ще има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marv 18.06.2018 16:59:50 + 5 1
Не съм от истинските фенове на Пърпъл, не съм от тези дето разбират от рифове. Но е факт, че ги преоткрих в последно време, слушайки албумите им издадени след 2000 г. И заради тези албуми отидох на последния им концерт в Арената. Старите албуми навремето навярно са си били новаторски, музикантски са по-сложни, но на мен ми харесва сегашното им звучене и затова ги прослушах. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ясен-истинския фен на Ричи 18.06.2018 07:22:45 отговори + 1 7
Дрън,дрън,дрън-без Ричи пърпълите са вън.А вече и без Лорд,нямат и един сполучлив акорд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Единственият фен на Пърпъл 17.06.2018 23:15:31 отговори + 8 5
Дийп Пърпъл е един специален свят, който човек е трудно да усети, разбере, изслуша или нещо подобно! За мен са най великите във всички варианти, или ми е все тая, дори само аз да мисля така! И не ми се изказвайте кат некакви критици разбирачи, щото аз ги слушам от 43 г и продължавам да намирам все по интересни неща, и така!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 17.06.2018 11:36:09 отговори + 13 1
По повод на новината - предишният албум на The Javelins от 94-та не беше от най-добрите неща, които е правил Гилън, но евала че поддържа връзка със старите си приятели и ги подкрепя.

По повод Пърпъл - много варианти на развитие имаха последните 20 години, и някои биха били по-добри от настоящия, но съм на мнение, че поддържат прилично ниво и е добре, че всичките тези албуми излязоха. По-добре, отколкото ако се бяха разпаднали някога.

Кой е най-добрият вариант в момента? Може би просто да си довършат турнето и да се оттеглят. Време е вече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 17.06.2018 17:54:11 + 2 10
Пъпръл с Морс нямат нищо ценно, нищо, което да остане като наследство на човечеството. Дори последният албум на Рейнбоу, тоест на Блекмор, е по-качествен от всеки един албум на Пърпъл без Ричи. Настоящата група не може да се нарече Дийп Пърпъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 17.06.2018 22:59:16 + 6 0
Като почнете да се изхвърляте така... Дори и последният Рейнбоу да е по-силен от всички на Пърпъл с Морс, това не значи, че те са слаби. Но аз не съм сигурен, че последният Рейнбоу е по-силен от всичките, лично на мен например Purpendicular ми харесва повече. Изобщо, Purpendicular е един от много успешните албуми на Пърпъл, признат от всички. Abandon се получи доста по-слаб от него, но и в него има няколко много интересни песни. Bananas обаче се получи доста сполучлив, като се има предвид смяната на Лорд с Еъри. Haunted е много интересна, Walk On е една от последните класики на Пърпъл, едноименната песен е доста добра, Doing It Tonight е много интересен експеримент. При Rapture of the Deep пак има малко отстъпление, но едноименната песен е може би последната класика на Пърпъл. Последните два албума наистина изглеждат доста по-бледо, но пак в никакъв случай не могат да се нарекат слаби. Трябва да се има предвид и контекста на епохата и развитието на музиката. А Гилън си е доста добре за възрастта си. Верно, не може да пее Child in Time вече, ама нея по принцип никога не са умеели да я пеят много хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 17.06.2018 11:16:34 отговори + 4 14
Моите почитания към него, но каквото и да прави, отдавна трябваше да спре да пее в Deep Purple, защото вече само ги излага. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Голиат 17.06.2018 11:23:46 + 10 1
Това би ознавало:
а. Пърпъл да вземат друг певец. Т.е. Пърпъл да са без Гилан, без Ричи, без Лорд
б. Пърпъл да се разпаднат

Какъв би бил коментара ти при някоя от тези две новини?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 17.06.2018 19:28:21 + 1 12
Като ги гледах на Каварна преди няколко години, усетих, че има още много хляб в групата. Би било интересно да вземат един млад певец, който да може да пее старите неща на Гилън, защото той самият не може да си ги изпее. Значи предпочитам новина а). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 17.06.2018 23:10:16 + 5 1
Това първо на първо не е възможно. За да съществува Пърпъл, в него трябва да има поне трима човека от Марк II или Марк III. Такава договореност е постигната в съда през 1980, когато Род Еванс се опитва да узурпира групата. В момента тримата са Гилън, Гловър и Пейс. Ако един от тях си отиде - това ще означава краят на Пърпъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 19.06.2018 13:21:44 + 1 0
Относно договорката от 1980г. пак има вариант. Вземат Хюз за певец,пак да трима я и той в момента се справя доста добре с песните на Гилън. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".