Ian Gillan се е присъединил към BLACK SABBATH след запой с Tony Iommi и Geezer Butler

21 ное 2018, 10:40 ч. 3138 / 5 5
пред./следв.

   В интервю за "SiriusXM" вокалистът на DEEP PURPLE Ian Gillan коментира единствения албум, в който пее с BLACK SABBATH - "Born Again" от 1983 г.

   Музикантът разкрива, че всичко е започнало една вечер в една от най-старите и известни кръчми в Оксфорд. Gillan е имал среща с Tony Iommi и Geezer Butler и тримата са приели голямо количество алкохол, като накрая са се "озовали под масата". Певецът не може да си спомни нищо повече от тази нощ. На сутринта е получил обаждане от мениджъра си, който го е попитал дали не трябва заедно да взимат подобни решения. Ian учудено е попитал за какво става въпрос и е разбрал, че се е съгласил да се присъедини към BLACK SABBATH.

   Тъй като по това време Gillan не е бил много активен със самостоятелния си проект, а и DEEP PURPLE са били в застой, вокалистът се е договорил със SABBATH за едногодишно сътрудничество, което да включва албум и турне.

   По време на записите Ian Gillan не се е срещал често с музикантите от BLACK SABBATH. Те са работели предимно през нощта, а през деня са спяли, докато при певеца е било обратното. Той е отивал сутрин в студиото, слушал е какво са записали и е добавял своите партии.

   След издаването си "Born Again" отбелязва комерсиален успех за BLACK SABBATH. Той заема най-висока позиция в британската класация от 1983 г., а в САЩ е в Топ 40. Въпреки това, "Born Again" е и първият албум на "Кръстниците", който не получава златен или платинен статус зад Океана.

 

ian gillan



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Collins 22.11.2018 08:34:29 отговори + 8 2
BLACK SABBATH с DIO са една голяма крачка напред!



Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.11.2018 08:41:53 + 6 0
Всяко място си тежи на камъка.Просто Гилън не се вписва на това място . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 22.11.2018 01:06:03 отговори + 1 4
Клипът на Trashed е шедьовър в киното! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............ 21.11.2018 13:06:45 отговори + 2 6
Само Digital bitch става... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 21.11.2018 22:27:22 + 4 1
Disturbing the Priest и Zero the Hero също са сериозни парчета. Но дори в сравнение с албумите с Дио, Born Again е голяма крачка назад. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".